Muut

Joulupuu heinäseipäästä

Halusin tänä vuonna joulukuusen sijasta itse tehdyn joulupuun, johon voisin ripustaa tekemäni kranssit koristeiksi. Useamman erilaisen idean jälkeen materiaaliksi valikoitui aito vanha heinäseiväs.

Sahasin heinäseipäästä osittain lahonneen alaosan pois ja etsin joulupuun oksiksi materiaalia, joka sopii harmaantuneen heinäseipään väriin. Harmaantuneesta harjan varresta sahasin kaksi paksumpaa oksaa sekä koripajusta kolme ohutta oksaa.

Perinteisissä heinäseipäissä on kolme reikää tappeja varten. Mieheni porasi iskuporakoneella kaksi isompaa reikää lisää paksumpia oksia varten.

Joulupuun materiaalit sekä käytetyt työkalut

Laitoin joulupuun seisomaan joulukuusen jalkaan. Joulupuun rungon rakentamisen jälkeen huomasin, että yläosaan olisi tarvittu vielä neljäs ohut oksa. Piilotin joulupuun harvan yläosan ripustamalla olkisydämen ko. paikalle.

joulupuun runko

Tuunasin osan syyskranssit ja havukranssit kursseilla tekemistäni kransseista jouluiseen asuun.

Ripustin ensimmäisenä jouluvalot, sen jälkeen kranssit ja ystävältä saadut tähdet sekä pari ostettua joulukoristetta. Tähdet olivat niin isoja, etteivät ne sopineet muualle kuin alimmaiselle oksalle. Ensi jouluna pitää muistaa tehdä kranssit ja tähdet joulupuun oksien välisillä mitoilla.

Joulupuu illan hämärässä

Joulupuu ei tuntunut vielä riittävän jouluiselta, joten ripustin kaksi isoa tonttua istumaan joulupuun oksille.

Valmiista joulupuusta on kuva ylimmäisenä.

Tekemäni kranssit jouluasuun koristeltuna

Jos suunnittelet samantapaisen joulupuun tekemistä ensi jouluksi, niin oksien materiaali kannattaa ostaa rautakaupasta hyvissä ajoin ja antaa olla sen ulkona sään armoilla ensi jouluuun saakka, jotta oksat harmaantuvat heinäseipään väriseksi.

1 kommentti

  1. Tuo on kyllä todella kaunis ja aivan erinomainen koriste korvaamaan vaikkapa joulukuusen. Täytyykin isolla koneella laittaa tämä postaus talteen ensi vuotta varten. Kiitos upeasta vinkistä!

    Tykkää

    • Kiitos Between! Heinäseiväspuuta voi käyttää halutessaan vaikka ympäri vuoden muuttamalla vain koristeita sesongin mukaan.

      Tykkää

  2. Nyt on ihan pakko yrittää lähettää kommentti. Sulla on tosi miälenkiintooset ja hyvin kirijootetut postaukset, jotka luen läpi useen monehenki kertahan. Asiaahan on nii palio ettei kerralla meinaa upota. Matkakertomukset on mahtavasti kuvitettu ja selostettu. Hyvä nii, koska harva kuitenkaa pääsöö nuan mones paikas käymähän. En mä ainakaa…. Matkakertomusten lisäksi on hyviä vinkkiä, kuten tämä heinäseiväsjoulukuusiki. Peittuaa muavikuusen, mennen tullen….Ainut miinus on kommenttilooran monihyvääsyys.

    Tykkää

    • Navettapiika, kiitos positiivisesta palautteestasi! Mieheni isä on kotoisin Kauhavalta, joten on mukava lukea eteläpohjanmaan murteella kirjoitettua kommenttiasi ja blogiasi. Nyt täytyy kuitenkin tunnustaa, etten ymmärtänyt mitä sana monihyvääsyys tarkoittaa.

      Tykkää

      • Monihyvääsyys tarkoottaa monimutkaasta, vaikian näkööstä. Suurimmaksi osaksi kommentiis ei tartte painaa ku julukaasunappia. Sun kommenttiloora vaatii muutaki täyttämistä, mutta eihän se vaikia ollukkaa ku munki kommentti rävähti näytölle nii nopiaa että meinasin tualilta purota. Appiukon asuinpaikka ei voisi likempää liipata 🙂

        Tykkää

      • Nyt ymmärsin monihyvääsyyden merkityksen 🙂
        Kirjoitamme blogia eri ohjelmalla: sinä Bloggerilla ja minä WordPressillä. Olen huomannut, että minun on työlämpi kommentoida Bloggerilla kirjoitettuja blogeja kuin WordPressillä kirjoitettuja. Sinulla on päinvastoin: WordPressillä tehtyjen blogien kommentointi vaatii muiden kenttien täyttämistä. Ohjelmistoyritykset yrittävät tehdä muiden järjestelmien käyttäjien elämän työläämmäksi, meidän harmiksi.

        Tykkää

Kommentointi on suljettu.