Puutarhamatkailu Suomessa

Gullön kartanon kukkalaakso

Tammisaaressa  sijaitsevalla Gullön kartanolla on pitkä historia. 1300-1400 -luvuilla se kuului lähellä Tallinnaa sijaitsevaan Padisin luostariin. Vuonna 1562 Ruotsin kuningas Erik XIV antoi Gullön ns. frälssilahjana Raaseporin linnan voudille, josta tuli myöhemmin Suomen käskynhaltija. Tilasta tehtiin ratsutila, joka asetti sotilaita armeijan käyttöön. Myöhemmin kartano on toiminut maa- ja metsätaloustilana.

Nykyisin Gullön kartano toimii monipuolisena maatilamatkailuyrityksenä, jossa on mm. riistaravintola, vuokrattavia kokous- ja juhlatiloja sekä mökkejä ja erilaisia ohjelmapalveluja.

Gullö gård

Monet kartanon rakennukset ovat 1700- ja 1800-luvuilta

Gullön kartanon lähimetsään on tehty kukkalaakso: puolen kilometrin pituinen kävelyreitti, jonka varrelle on istutettu lähes 30 000 narsissia.

Kukkalaakso

Kävelyreitin varrelle kauneimpiin paikkoihin oli sijoitettu penkkejä, joissa voi pitää taukoa ja ihailla narsissien kukintaa.

Kukkalaakso

Kukkalaaksossa on parikymmentä erilaista narsissilajikkeita. Narsissien kukinta oli kauneimmillaan, mutta tihkusateinen sää haittasi kukkien ihailua.

narsissit

Gullö Gård sijaitsee Tammisaaren keskustasta noin 14 kilometrin päässä maaseudulla. Narsissien kukinta-aikana (4-17.5.2015) Gullön krouvin kahvila on avoinna päivittäin klo 11-19.