Islanti, Muut

Islannin luonnon lumoissa

Teimme reilu vuosi sitten Islannin matkan ajatuksena käydä Islannissa kerran elämässä.

Islannin luonto teki niin suuren vaikutuksen, että lähdimme syyskuun alussa Islantiin uudelleen. Vuokrasimme auton ja teimme kiertomatkan saaren päätietä pitkin. Kymmenessä päivässä auton mittariin kertyi 2100 kilometriä.

Islannin ainutlaatuinen luonto lumosi tällä matkalla vieläkin enemmän kuin viime vuonna talvisessa säässä. Alla on valokuvia mieleenpainuvimmista nähtävyyksistä.

Lensimme menomatkalla Euroopan suurimman jäätikön Vatnajökullin yli

Matkan suurin elämys oli kahden tunnin pituinen lento pienkoneella Pohjois-Islannin tärkeimpien nähtävyyksien yläpuolella kauniissa säässä.

Näimme lennon aikana mm. Mývatn-järven, Askja-tulivuoren, Vatnajökull-jäätikön pohjoisen osan, Herðubreið-vuoren, Dettifoss-putouksen, Jökulsá-kanjonin ja hevosenkengän muotoisen Ásbyrgi-kanjonin

Myvatn-järvessä on erikoisia pieniä pseudokraatereita

Deittifoss on Euroopan suurin putous veden määrällä mitattuna.

Dettifoss on Euroopan suurin putous veden määrällä mitattuna.

Pohjois-Islannin suurin järvi, Myvatn, oli toinen suosikkikohteeni. Kauniin järven lisäksi lähiympäristössä on paljon erikoisia luonnon nähtävyyksiä kuten tulivuoria, geotermisiä alueita, erikoisia laavakenttiä ja kuumia lähteitä.

Hveraröndin kiehuvat rikkipitoiset mutalähteet

Krafla-tulivuoren kraaterissa on pieni järvi

Kolmas suosikkini oli Jökulsárlón-jäätikköjärvi, jossa kävin kaksi kertaa: valokuvaamassa auringonlaskua ja seuraavana päivänä veneristeilyllä.

Jökulsárlón-jäätikköjärvi on yksi Islannin valokuvatuimpia nähtävyyksiä

Jökulsárlónin jäävuoret siirtyvät mereen jokea pitkin. Tämä valokuvaaja kuvasi jäävuoria pitkään, vaikka aallot kastelivat hänet useamman kerran.

Islannissa on lampaita monta kertaa enemmän kuin islantilaisia. Nämä lampaat poseeraavat Vatnajökull-jäätikön edessä.

Vik-kylän vieressä on mustan laavahiekan ranta ja useampia erikoisia kalliomuodostelmia. Kuvassa on Reynisdrangur-kalliot

Kävimme katsomassa Skógarfoss-putousta pilvisenä ja osin sateisena päivänä. Kerroin miehelleni, että aurinkoisena päivänä putouksen vesiusvassa voi nähdä sateenkaaren. Hetken kuluttua aurinko pilkisti pilvien takaa vajaan minuutin ajan ja saimme nähdä Skógarfossin sateenkaaren!

Strokkur-geysirin komea vesipurkaus

Sammaloituneet laavakentät olivat kuin satumaisemaa

Näimme matkan aikana useita hienoja ja voimakkaan värisiä sateenkaaria

Islanti on lintuparatiisi. Meressä oli yli sadan joutsenen parvi uimassa. Kuvassa näkyy vain osa joutsenista.

Hevoset ovat lampaiden jälkeen toiseksi yleisimpiä eläimiä.

Vierailin matkan aikana Islannin molemmissa kasvitieteellisessä puutarhoissa Reykjavikissa ja Akureyrissä sekä Hljomskalagarður-puistossa Reykjavikissa. Kirjoitan puutarhoista ja puistosta omat postaukset myöhemmin.

 

14 Comments

 1. Maija says

  Ihan mahtavat maisemat. Olisiko parempaa matkailumainosta, ei varmasti.

  Tykkää

 2. Aika hengästyttävä paikka, ei voi muuta sanoa. Nyt vain tarinan jatkoa odottelemaan.

  Tykkää

  • Islannissa on ainutlaatuinen luonto koko maailmassa. Harvoja paikkoja, joissa puutarhat jäävät toiselle sijalle muiden luonnon nähtävyyksien rinnalla.

   Tykkää

 3. Karun komiat maisemat! Eikä mikää tavanomaane reissukohores.
  Varmasti taijanomaane hetki, ku sateenkaari ilimestyy putoukselle. Kävikkö kuumas lähtehes?

  Tykkää

  • Suomalaiset haluavat yleensä matkustaa lämpimämpiin maihin, joten Islanti kuuluu harvojen toivematkakohteisiin. Sateenkaaren ilmestyminen putoukselle pilvisenä päivänä tuntui ihmeeltä. Edellisellä Islannin matkalla kävimme kuuluisimmassa kuumassa lähteessä, Blue Lagoonissa. Tällä kertaa kävimme kahdessa paikallisille asukkaille tarkoitetuissa uimahalleissa, joissa on uima-altaan lisäksi paljuja, joiden vesi tulee kuumista lähteistä tai on lämmitettyä merivettä. Uimahallien pääsymaksut ovat murto-osa turistipaikkojen pääsymaksuista ja ne olivat paljon leppoisampia paikkoja, koska yli-innokkaat turistit eivät heilu selfie-keppiensä kanssa uima-altaalla.

   Tykkää

 4. gitta says

  Upeita kuvia ja mielenkiintoinen maa! Islanti on maa, jonne olen aina halunnut matkustaa mutta jotenkin sitä ei ole saatu vain aikaseksi. Tämä antoi taas lisäinnostusta asiaan, kiitos postauksesta.

  Tykkää

  • Islanti on ehdottomasti vierailun arvoinen. Mukava kuulla, että sait lisäinnostusta asiaan.
   Minun matkakuumeeni lisääntyi, kun kävin katsomassa Henrietta Hassisen upeat Islannin kuvat hänen blogistaan.

   Tykkää

 5. Upeita kuvia ja näkymiä! Islanti on unelmakohteeni, mutta aina tuntuu, ettei matkaan ole riittävästi aikaa. Teillä on ollut hyvä idea vierailla maassa useamman kerran, näin ei tarvitse yrittää ehtiä kaikkea kerralla.

  Tykkää

  • Islanti on unelmakohde luonnon ystäville. Jos haluaisi kiertää koko saaren ykköstietä pitkin ja nähdä tärkeimmät nähtävyydet yhdellä matkalla, niin aikaa kannattaisi varata pari viikkoa. Islannissa on pitkät etäisyydet, ajaminen on aika hidasta ja ennen kaikkea vähän väliä pitää pysähtyä kuvaamaan hienoja maisemia.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.