Puutarhani_z

Elokuun puutarhakuvat

Tähän postaukseen on kerätty  ”1003 puutarhaa” Facebook-sivulla elokuun aikana julkaistut kuvat puutarhastani.

Elokuun suurin ilonaihe oli valkoisen luonnon lumpeen kukkiminen vaaleanpunaisin kukin. Lumpeessa oli kolme nuppua, jotka yksitellen avautuivat vaaleanpunaisina kukkina. Odotan jo jännittyneenä, minkä värisin kukin lumme kukkii ensi kesänä.

Herukoiden, karviaisten ja Ria-mansikan runsas sato on ilahduttanut elokuussa. Olen käynyt poimimassa tuoreet marjat pensaista joka päivä.

1.8.2016 Purpurea Plena Elegans kärhö kiipeää omenapuuhun

2.8.2016 Löysin viime vuonna loppukesällä Pioni ja Piironki liikkeestä ränsistyneen You&Me® Romance hortensian, jossa oli jäljellä enää pari pientä kukkaa. Kukat olivat niin hurmaavia, että ostin hortensian, vaikka ei ollut mitään varmuutta sen menestymisestä. Hortensia talvehti holvisaunassamme, koska ulkona sen kuolema olisi ollut lähes varma. Se oli keväällä edelleen heikkokuntoisen näköinen ja alkoi kasvamaan erittäin hitaasti. Ensimmäiset ihastuttavat kukat avautuivat tällä viikolla. Tällaiset onnistumiset ovat puutarhahoidon parhautta.

3.8.2016 Catherine Woodbury päivänlilja sadekuuron jälkeen

4.8.2016 Siskoltani saadut liljat tuovat uutta väriä puutarhaani

9.8.2016 Vanhaan valkoiseen syysleimuun on tullut tänä kesänä värimuunnos: joissakin kukissa näkyy vaaleanpunaista väriä

10.8.2016 Viime kesänä sain elämäni ensimmäisen tyrnisadon, mutta linnut ehtivät syödä marjat yhtä lukuunottamatta. Tänä kesänä suojasin tyrnipensaan kanaverkolla, jotta saan itse marjasadon.

12.8.2016 Tänä kesänä auringonkukat ovat kasvaneet hyvin ja ne kukkivat kohta runsaasti.

13.8.2016 Ostin viime syksynä kerrottujen liljojen sipuleita, mutta vain tämä lilja selvisi kylmästä talvesta.

15.8.2016 Perhosia on näkynyt tänä kesänä vähän puutarhassani. Tänään neitoperhonen viihtyi suklaaminttuyrtin kukissa.

16.8.2016 Vaaleanpunaiset liljat ovat suosikkejani

22.8.2016 Nyt on miekkaliljojen kukinta-aika

23.8.2016 Minister-kärhö on ollut puutarhani suosikkikärhö monta vuotta. Luulin sen kuolleen viime talvena ja ostin uuden Ministerin Türin kukkamarkkinoilta. Vanhan Ministerin kaikki maanpäälliset varret kuolivat, mutta se alkoi kasvamaan juuresta lähes pari kuukautta normaalia myöhemmin ja nyt se kukkii kauniisti. Ministerin talvesta toipuminen on kesän kohokohtia puutarhassani.

28.8.2016 Daaliat ovat tänä kesänä aloittaneet kukintansa myöhään, tämä daalia vasta eilen.

30.8.2016 Ria-mansikka tekisi kaikkien aikojen runsaimman toisen mansikkasadon, mutta mansikat kypsyvät niin hitaasti loppukesällä, että useat ehtivät homehtua ennen kypsymistä.

2 Comments

Kommentointi on suljettu.