Puutarhani

Kesäkuun puutarhakuvat

Kesäkuu oli pionikuukausi, jolloin puutarhanhoito vaihtui hyvin usein pionien ihailuun sekä omassa että julkisissa pionipuutarhoissa. Kiersin katsomassa ja valokuvaamassa omat avautumassa olevat nuput ja kukkivat pionit vähintään kaksi kertaa päivässä.

Pionien kukinta on pian ohi, joten muut puutarhani kukkivat kasvit saavat nyt enemmän huomiota osakseen sekä puutarhatöihin riittää enemmän aikaa.

Julkaisin ”1003 puutarhaa” Facebook-sivulla kuvia puutarhani perennoista ja kasveista muutaman kerran viikossa. Olen kerännyt tähän postaukseen kesäkuussa julkaistut kuvat.

3.6.2016 Maijan vanha ruusu, joka aloitti kukintansa kesämökillä

3.6.2016 Maijan vanha ruusu, joka aloitti kukintansa kesämökillä

6.6.2016 Alkukeväällä näytti siltä, että lähes puolet jalokärhöistäni on kuollut talven aikana. Suurin osa selvisi kuitenkin talvesta ja on lähtenyt kasvamaan viiveellä. Viikonloppuna ensimmäinen vanha jalokärhö alkoi kukkimaan.

7.6.2016 Karataviense-laukan erikoisen värinen kukka

9.6.2016 Keltaisten pionien kukinta jatkuu, nyt vuorossa Lemon Chiffon

10.6.2016 Iirikset ovat ihania

12.6.2016 Hankin viime kesänä paljon erilaisia akileijoja, joiden kukka muistuttaa kärhöä. Ne kasvavat kärhöjen seurassa.

14.6.2016 Kesän ensimmäinen oma mansikka kypsyi tänä kesänä lähes kolme viikkoa aikaisemmin kuin viime kesänä (3.7.2015). Tällä viikolla tosin ehtii kypsyä vasta muutama mansikka, mutta ne maistuvat sitäkin makeammilta.

16.6.2016 Omoshiro on yksi kauneimmista kärhöistäni.

17.6.2016 Sadetta on touko-kesäkuussa tullut harvakseltaan, mutta nyt sadetta on saatu ja reilusti.

18.6.2016 Sarah Bernhardtina ostettu mysteeripioni

20.6.2016 Pionit hurmaavat tähän aikaan kesästä, mutta jalokärhöjen kukinta-aika lähestyy. Viime kesänä hankittu Ivan Olsson kärhö kukkii ensimmäistä kertaa.

25.6.2016 Kruunutikankontilla on hauskanmuotoiset kukat

26.6.2016 Juhannuksen iloinen yllätys: viime kesänä siemenestä kasvatettu sininen unikko (Meconopsis horridula) selvisi talvesta ja kukkii ensimmäistä kertaa. Taimi on vain 15 cm korkea, joten en aluksi edes huomannut sitä isompien perennojen välistä.

Pionikauden jälkeen on mansikkakausi. Saan omalta mansikkamaalta useamman litran päivässä makeita mansikoita. Syömme mansikoita mahdollisimman paljon tuoreena, mutta niitä riittää runsaasti pakastettavaksikin.

12 Comments

 1. Maarit says

  Ihanat kukkijat! Minulla ei olekaan nyt mansikkaa, kun uudistin vanhettuneen mansikkamaan vadelmilla. Muutama kukka näkyy olevan. Joten tiedossa on puutarha vadelmia. Jalo kärhö eivät meillä menesty. Istutin Tarha-alppikärhöjä, jospa ne menestyvät.

  Tykkää

  • Vadelmat ovat myös herkullisia marjoja. Meilläkin on niitä jonkin verran, mutta sato on aika vaatimaton mansikoihin verrattuna. Jalokärhöt eivät kasva kovin hyvin meidänkään tontilla, mutta sinnikkäästi kokeilen uusia jalokärhölajeja ja toivon että löytäisin muutaman jalokärhön joka viihtyisi hyvin ja kukkisi runsaasti.

   Tykkää

 2. pionihullunpaivakirja says

  Akileija ja valeunikko! Toki muutkin upeita. Hieno valikoima!

  Tykkää

 3. Mysteeripionin nuppu on upea. PItäisi varmaan kantaa vesipulloa mukana puutarhakuvauksissa, sillä nuo vesipisarat tekevät oman taikansa kuviin. Tosin taas ulkona sataa, joten suihkupulloa ei kovin usein näytä tarvittavan.

  Tykkää

  • Vesipisarat saavat puutarhakuviin oman, kauniin tunnelmansa. Viime aikoina vesisateita on ollut niin usein, että ”luomusade” on hoitanut kasvien koristelun vesipisaroin 🙂

   Tykkää

  • Kiitos Piriot! Omaksi iloksi olen tehnyt valokuvakirjan puutarhani kymmenestä ensimmäistä vuodesta. Parin vuoden kuluttua voisi tehdä sille jatko-osan viidestä seuraavasta vuodesta.

   Tykkää

 4. Vihdoin muistin linkittää Puutarhamatkailua-blogisi sivupalkkiini ja lukuluettelooni. Huomasin, ettei ainakaan esittelysivulle voi jättää kommentteja. Toisaalta siihen ei ehkä ole tarvettakaan. Nyt pitää ahkerasti mainostaa sivustoa, sillä sieltä löytyy erinomaisia kohdevinkkejä taatusti jokaiselle.

  Tykkää

  • Kiitos puutarhamatkailusivujen linkittäisestä!
   Puutarhamatkailun blogi/nettisivun rakenne on muhinut mietintämyssyssä muutaman kuukkauden. Sisältö on muuttanut muotoaan alkuperäisestä suunnitelmasta jonkin verran ja nettiosoite on muuttunut. Uusi osoite on https://puutarhamatkailu.wordpress.com

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.