Puutarhani

Pionit puutarhassani 2016, osa II

Pionien kukinta sai vauhtia, kun sää lämpeni ja muuttui aurinkoiseksi juhannusta edeltävän viikonlopun runsaiden sateiden jälkeen. Vanhan pionipenkkini pionien kukat avautuivat muutamassa päivässä sopivasti juhannukseksi. Yläkuvassa näkyvä vanha pionipenkki on kuvattu juhannusaattoa edeltävänä päivänä.

Tässä postauksessa ovat valokuvat pioneista, jotka aloittivat kukintansa 16.6-23.6.2016 välisenä aikana.

16.6.2016 Edulis Superba aloitti kukintansa ensimmäisenä vanhan pionipenkin pioneista

Edulis Superban kukka vanhempana

17.6.2016 Duchesse de Nemours (oikealla) ja 20.6.2016 Festiva Maxima (vasemmalla)

Festiva Maxima ja Duchesse de Nemours kukkivat runsaimmin valkokukkaisista pioneista

17.6.2016 Kun Shirley Templen kukka avautuu, niin uloimmaiset terälehdet ovat vaaleanpunaisia (ensi kukinta)

17.6.2016 Shirley Templen ulommaiset terälehdet vaalenevat kukan vanhetessa

19.6.2016 Oletettavasti Machinac Grand (ensi kukinta)

Oletettavasti Machinac Grand

Oletettavasti Machinac Grand

Kun ostimme omakotitalotonttimme 15 vuotta sitten, niin tontilla kasvoi yli 20 vuotta vanha vaaleanpunainen pioni. Viime kesänä sain selville pioniharrastajien avulla, että pioni on oletettavasti Reine Hortense.

Viime syksynä poistin noin puolet suuresta juurakosta ja annoin juurakot pioniystävilleni lahjaksi. Reine Hortense ei pitänyt juurakon jaosta ja kukki tänä vuonna vain muutamilla yksinkertaisilla kukilla. Kukat olivat aika tavalla eri näköiset kuin aikaisempina kesinä.

20.6.2016 Reine Hortense kukki yksinkertaisin kukin tänä kesänä

Reine Hortense kesällä 2015

Reine Hortense viime kesällä

Tämän pionin olen ostanut Barbarana. Kaksivärinen kukkanuppu oli harvinaisen kaunis.

20.6.2016 Vale-Barbara sateen jälkeen (ensi kukinta)

Vale-Barbara

21.6.2016 Olen ostanut aikaisemmin pari pionia Dr Alexander Flemingin nimellä, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen oikea Dr Alexander Fleming (ensi kukinta)

21.6.2016 Joseph Alettina ostettu pioni paljastui Bowl of Beautyksi, kun se alkoi kukkia. (ensi kukinta)

21.6.2016 Joseph Alettina ostettu pioni paljastui Bowl of Beautyksi, kun se alkoi kukkia. Kuvassa Bowl of Beautina ostetun pionin kukka toisena kukkimiskesänä.

22.6.2016 Sorbet on vanhan pionipenkkini runsaasti kukkivia kaunottaria

22.6.2016 The Fawn pionilla on harvinainen kukan väri (ensi kukinta)

22.6.2016 nimetön vaaleanpunainen pioni vanhasta pionipenkistäni

23.6.2016 Sarah Bernhardt on Suomen suosituin pioni. SarahB on vanhan pionipenkkini takuuvarma kukkija

Juhannusta edeltävällä viikolla oli monta sadepäivää. Virittelin vanhan pionipenkkini suojaksi kuusi sateenvarjoa sateen uhatessa. Sateenvarjojen ansiosta pionien suuret ja raskaat kerrotut kukat eivät kärsineet lainkaan sateista.

pionien_sateenvarjo

Muutama uusi pioni ei ole vielä kukkinut, joten tulossa on vielä yksi osa tähän pionipostausten sarjaan.

16 Comments

 1. Maarit says

  Upeita pioneita! Harmi, että ostaessa ei ole takuuta minkä juurakot saat.

  Tykkää

 2. Lueskelin äskettäin Pionit-kirjaa ja tosiaankin iso osa pioneista voi olla ihan mitä tahansa muuta kuin mitä lapussa lukee. Itsekin olen tämän huomannut. Onneksi lähes kaikki ovat kauniita:)

  Tykkää

  • Pionien juurakot voivat sekaantua niin monessa vaiheessa matkalla pionin viljelijältä ostajalle, että virheet ovat ymmärrettäviä joskin yleensä ne harmittavat. Joskus ”väärä” pioni voi olla kauniimpi kuin se minkä olisi halunnut ostaa 🙂

   Tykkää

 3. Maija says

  Ihanat pionit. Noista voisi haluta ihan jokaisen, jos olisi mahdollista. Kiitos kuvista ja odotellaan loppuja. Jo kuvat ovat niin hienoja, että on ilo katsella.

  Tykkää

  • Kun antaa pioneille pikkusormen, niin ne vievät koko käden ja pionien määrä puutarhassa lisääntyy vuosi vuodelta.

   Tykkää

 4. Eihän sitä ny tartte ihimetellä, että osa vannoo pioonien nimehen 😉 Komeeta kaikki ja hyvin kuvattu. Aivan kauhiaa myrskyä ei saa tulla, ettei variot lähäre lentämähän.

  Tykkää

  • Pioni on perennojen kuningatar! Sateenvarjot ovat yhtä lukuunottamatta pysyneet hyvin paikoillaan vaikka tonttimme on tuulinen. ”Kuriton” sateenvarjo heiluu tuulessa korkealla pioneiden yläpuolella kuin Maija Poppasen sateenvarjo.

   Tykkää

 5. Ei noista pysty kyllä kauneinta valitsemaan. Hyvin ymmärtää, että vähitellen on pakko hankkia lisää ja lisää. Aiemmin tuli kiinnitettyä huomio lähinnä kukkiin, mutta nykyisin tulee ihasteltua myös nuppuja. Barbarassa/vale-Barbarassa on todellakin kaunis nuppu. Saman huomasin Coral Charmissa, jonka kuvia tulee lähipäivinä omassa pionipostauksessani.

  Tykkää

  • Odotan innokkaasti, että näen kuviasi Coral Charmista. Ihastuin siihen viime kesänä Gardeniassa niin kovasti, että ostin oman Coral Charmin. Se ei kukkinut tänä kesänä, joten ihailen mielellään muiden CC-kuvia.

   Tykkää

 6. Niin kauniita, puutarhan kuningattaria. Puutarhassasi on kyllä hurmaava näky!! Tänään mukaan tarttui taas ”vahingossa” yksi pioni kun taimikaupassa piipahdin ihan muussa tarkoituksessa. Lady Alexander Duff – ei kukkanuppuja eli kukintaa saan vielä odottaa vähintään ensi kesään.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.