Puutarhani

Garden Treasure pioni

Keltainen ei ole koskaan ollut lempivärejäni, enkä halunnut aikaisemmin puutarhaani keltaisia perennoja lainkaan. Jos sain tai ostin taimen, joka kukka paljastui keltaiseksi, niin annoin se heti pois.

Pikkuhiljaa keltaiset perennat alkoivat hiipimaan puutarhaani, yksi kerrallaan. Nyt olen yllättäen ihastunut keltaisiin pioneihin, vaikka aikaisemmin ajattelin etten koskaan hankkisi niitä omaan puutarhaani.

Hong Kong Garden Centerin avajaisissa myytiin Itoh-pioneja hyvällä tarjouksella. Vaikka nykyisissä perennapenkeissä ei ollut enää tilaa uusille pioneille, niin ostin yhden Pink Splendor-pionin.

Kun pioni alkoi kukkimaan, niin paljastui että se voinut olla Pink Splendor, koska kukat olivat keltaisia. Pioniharrastajien avulla pioni tunnistettiin Garden Treasureksi.

Garden Treasure on upea pioni, jonka kukat suorastaan hehkuvat keltaisena auringon valossa. Garden Treasuren kukka on paljon kauniinpi kuin Garden Centerissä näkemäni Pink Splendorin kukka. Joskus ”väärä” taimi paljastuu paremmaksi hankinnaksi kuin taimi, jonka olisi alunperin halunnut.

Nupun värin perusteella taimi vaikutti vielä Pink Splendorilta

Vasta auennut kukka

Kukan väri vaalenee hieman vanhetessa

Kukka sateen jälkeen. Garden Treasure sulkee kukat yöksi samalla tavalla kuin sateella

Kukat kuihtuvat aivan liian nopeasti, mutta muistot jäävät kauniista kukista

Pudonneen terälehden kauneutta

16 Comments

    • Omaan puutarhaan valitsen etupäässä kukkia, joiden väri kuuluu lempiväreihini. Muualla ihailen kaiken värisiä kukkia.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.