Puutarhani

Kesän hurmaavin kukinta

Puutarhamme näyttävin puu on tontin keskellä kasvava suuri kaneliomenapuu. Puu istutettiin vuonna 1952 tontin edellisen omistajan tyttären syntymän kunniaksi. Samana vuonna olivat Helsingin olympialaiset, joten omenapuu muistutti heitä kahdesta merkittävästä tapahtumasta.

Kun ostimme tontin, niin tontilla kasvoi neljä omenapuuta. Muut omenapuut olivat vanhempia omenapuita, jotka oli nuorena leikattu muotoonsa. Tämä omenapuu sai kasvaa aikoinaan villinä ja vapaana, joten siitä on kasvanut valtavan leveä ja korkea puu.

Omenapuun kukinta on niin runsas, että mitkään muut kasvit puutarhassamme eivät vedä sille vertoja kukinnan runsaudessa. Tänä vuonna kukkia on ollut keskimääräistä enemmän, joten olemme saanneet nauttia harvinaisen kauniista kukinnasta poikkeuksellisen lämpimässä toukokuun säässä.

artikkelikuva

1_nuput

3_kukat

5_puujalehdetmaassa

6_ukkospilvi

7_kukatmaassa

12 Comments

 1. Helsingin olympialaiset taisivat olla 1952. Pari vuotta sinne tai tänne, puu on joka tapauksessa aivan huikean kaunis.

  Tykkää

  • Kukkivat puut ovat kauniita. Olemme istuttaneet muita kukkivia puita puutarhaamme, mutta ne eivät taida tulla koskaan vanhan omenapuun veroiseksi kevään kaunistukseksi.

   Tykkää

 2. pionihullunpaivakirja says

  Tuo omenapuu on niin upean mallinenkin!

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.