Puutarhamatkailu ulkomailla, Viro

Pikavisiitti Türin kukkamarkkinoilla

Kävimme Rikkaruohoelämää-puutarhablogin Betweenin kanssa viime lauantaina pikavisiitin Türin kukkamarkkinoilla. Osallistuimme päivän bussimatkalle, jonka aikana ehdimme viettää reilut kolme tuntia kukkamarkkinoilla.

Between kirjoitti mielenkiintoisen postauksen Türin kukkamarkkinoista sekä erinomaisen vinkkilistan, mitä markkinoilla käydessä kannattaa ottaa huomioon.

Betweenin postaus oli niin kattava kuvaus matkastamme, että siihen on vaikea keksiä lisättävää. Julkaisen vain muutamia tunnelmakuvia markkinoilta.

Parhaimmat vanhat perinneperennat löytyvät mummojen myyntipaikoilta

Pohjoiseen olosuhteisiin jalostettuja Kivistikin kärhöjä oli myynnissä laaja valikoima. Löysin täältä uuden Minister-kärhön viime talvena kuolleen tilalle.

Haitarin soittaja ilahdutti markkinaväkeä soitollaan. Vanhaan tyyliin tehdyt puiset tavarat olivat taitavasti tehtyjä.

Myytävänä olevat omenapuut kukkivat kauniisti

Ihailin lewisioita monella myyjällä, mutta tiedän kokemuksesta etteivät ne talvehdi tontillamme

Talvituhoista kärsineet patjarikkoni kaipaisivat uudistamista, mutta en pystynyt hankkimaan kaikkia haluamiani kasveja

Kesäkukat olivat paljon edullisempia kuin Suomessa

Erilaisia ruusuja oli tarjolla monipuolinen valikoima.

Latvialaiset mansikat olivat harvinaisen maukkaita ulkomaalaisiksi mansikoiksi

Vihannesmyyjällä on tarjoilla komeita sipulinippuja

Linja-auton tavaratilassa oli monenlaisia markkinaostoksia

Kärhö kulki näppärästi kotiin matkalaukussa

Teimme Betweeenin kanssa kasvien kuljetuskärryt olutkärryistä ja kahdesta muovilaatikosta. 

Ostin kukkamarkkinoilta niin paljon kasveja kuin muovilaatikkoihin mahtui: Minister-kärhön,  kartanopionin, pari kesäkukkaa, Moerheim-atsalean, lumikin, sinisen ja lilan värisiä esikoita (neljä eri lajia), koivukellon ja metsäalppikellon.

Kukkamarkkinoiden ostokset

Kartanopioni

Minister-kärhö

Moerheim-atsalea

Yhdessä päivässä koettu kukkamarkkinamatka oli raskas (lähtö klo 5:20 ja paluu 24), mutta kaikin puolin antoisa ja onnistunut. Matkaseura oli mukavaa, sää oli kaunis ja markkinoilla oli paljon nähtävää. Between, kiitos mukavasta matkaseurasta!

14 Comments

 1. Luin Betweenin matkakertomuksen ja mietin jo silloin, että teillä on ollut hyvä matka! Vaikka tietysti tosi pitkä päivä, mutta ilmeisesti kuitenkin kannatti lähteä 🙂 Hyviä hankintoja ainakin näyttäisi olevan!

  Tykkää

  • Kukkamarkkinoille kannatti ehdottomasti lähteä. Sieltä olisi voinut ostaa paljon enemmänkin taimia, jos olisi pystynyt kuljettamaan ne kotiin.

   Tykkää

 2. Marjukka says

  Upeitaaaa kuviaaa ja hieno tunnelma !!! Kiitos jakamisesta!

  Tykkää

 3. Minullakin koekäynti Türissä tänä vuonna. Seuraavalla kerralla tosiaan osaa paremmin varautua, kun tuntee systeemit! Mutta aivan mahdotonta kyllä oli löytää uudelleen esim. joku aikaisempi myyjä. Siellä kun ei ollut numeroitu edes niitä rivejä, saatikka että myyjällä olisi ollut oma paikkatunniste! Seuraavalla kerralla pitää varata enemmän aikaa ja voimia kävellä😁 Mutta kyllä jotenkin kiva tapahtuma❤

  Tykkää

  • Samat kokemukset markkinoista on minullakin 🙂 Luin Rikkaruohoelämää blogin kommenteista, että tosiostajan kannattaisi mennä markkinoille vasta sunnuntaina, jolloin myyjät alentavat hintojaan. Erikoisuuksia ei enää todennäköisesti löydä, mutta jos tarvitsee paljon taimia, niin taimet saisi edullisemmin. Suuri osa kivikkokasveistani on huonossa kunnossa viime talven jälkeen. Jos ne eivät toivu kesän aikana, niin ensi keväänä taidan lähteä hankkimaan uudet taimet Türistä omalla autolla.

   Tykkää

 4. Voi tuonne kun pääsis.
  Upeita löytöjä olit sinäkin tehnyt.
  En muista olenko pyytänyt sinua osallistumaan kastehelmi arvontaan, jos en, niin osallistu nyt.
  Oikein hyvää torstai päivää sulle.

  Tykkää

 5. Meistä tulisikin hyvä postausparivaljakko; minä kirjoitan ja sinä kuvaat. Leikki leikkinä, hyvinhän sinä kirjoitat. Todella mukava katsoa toisten kuvia paikoista, joissa on itsekin ollut. Huomaa, että olipa siellä monenlaista ja herää omatkin muistikuvat paremmin eloon.

  Olen nyt saanut kahdenlaista kommenttia. Toisten mielestä kannattaa mennä sunnuntaina, jolloin hinnat ovat edullisempia, mutta valikoima parempi. Toiset taas sanovat, että perjantaina olisi väljempää ja valikoimaa enemmän. Tiedä häntä. Kokemus oli mukava ja seuraavalla kerralla on taas entistä viisaampi.

  Tykkää

  • Valokuvaaminen on paljon mukavampaa puuhaa kuin kirjoittaminen, joten minulle sopii hyvin ehdottamasi työnjako 🙂
   Saamasi kommenttien perusteella vaikuttaa siltä, että jos haluaa ostaa enemmän erikoisuuksia, niin kannattaa mennä perjantaina. Jos tarvitsee paljon tavanomaisempia taimia, niin sunnuntai on parempi päivä.
   Jos talvesta kärsineet kivikkokasvini eivät toivu kesän aikana, niin ehkä ensi keväänä lähden hankkimaan uudet taimet Türistä sunnuntaina. Katselinkin jo kukkamarkkinoilla patjarikko-, sammalleimu ym. kivikkokasvitarjontaa.

   Tykkää

 6. pionihullunpaivakirja says

  Tunnelman näkee kuvistasi, upeita otoksia!

  Tykkää

 7. Kiva ku löyrit sen mettäalappikellon. Suames sitä ei monestakaa paikasta viälä löyrä. Olin Türis v.2013 periantaina. Porukkaa oli silloonki. Ja mua karuttaa viäläki tua lumikki. Näin sitä myynnis heti ensimmääsellä rivillä, enkä toope ottanu. Tulin takaasi muutaman tunnin päästä, yks piäni rääpäles oli enää jäliellä. Mitä opimme tästä; jos näet jotaki mitä haluat, osta het.

  Tykkää

  • Odotan kovasti metsäalppikellon kukkimista. Huomasin jo ensimmäisellä Türin markkinoilla, että jos jotain kiinnostavaa näkee, niin se on ostettava heti.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.