Iso-Britannia, Puutarhamatkailu ulkomailla

Magnoliat Kew Gardens:n puutarhassa

Näin Kew Gardens:ssa kaikkien aikojen runsaimman ja monipuolisimman magnolioiden kukinnan reilu viikko sitten.

Kew Gardensiin on istutettu yli 250 eri lajista magnolioita eri puolelle laajaa puutarhaa. Suurin osa magnolioista kasvaa arboretumissa, Victoria- ja Elizabeth-porttien lähellä sekä orangerien ja palmutalon välisen tien (Broad Walk) varrella.

Koska ennustettiin sadekuuroja, niin en lähtenyt arboretumiin, vaan kiersin muut magnolia-alueet. Niiden lähellä on useampia kasvihuoneita ja muita rakennuksia, joihin olisin päässyt sateen sattuessa suojaan. Onneksi sadetta ei tullut. Aurinko pilkisti pari kertaa pilvien takaa, mutta muuten sää oli pilvistä, tuulista ja koleaa.

Jotkut magnolialajit menestyvät Suomessakin, mutta en katsellut magnolioita sillä silmällä, että hankkisin itselleni toisen magnolian. Minulla on muutaman vuoden vanha tähtimagnolia, joka ei ole juurikaan kasvanut oston jälkeen eikä myöskään kukkinut.  Magnoliat kuuluvat kasveihin, joita käyn mieluummin ihailemassa ulkomaan puutarhamatkoilla kuin yritän saada menestymään kotipuutarhassa.

Alla valokuvia Kew Gardens:n kauneimmista magnolioista.

Seuraavassa Kew Gardens:n postauksessa on valokuvia puutarhan kauniista lumpeista.

8 Comments

 1. Olen usein haaveillut magnoliasta (I-vyöhyke), mutta viisas kommentti sinulta käydä ihailemassa niitä ympäristössä jossa ne viihtyyvät!

  Tykkää

  • Puutarhani on myös I-vyöhykkeellä, mutta meillä on niin tuulinen ja kylmä tontti, etteivät herkät kasvit menesty tontillamme. Olen kokeillut joidenkin erikoisuuksien kasvattamista huonolla menestyksellä ja todennut että on helpompi matkustaa katsomaan niitä ”oikeaan” kasvuympäristöön.

   Tykkää

 2. Marjukka says

  Mun on jo pitkään tehny mieli magnoliaa, mutta tiedä sitten, että menestyiskö. Tosi hienoja ja upeita kuvia !

  Tykkää

  • Kiitos Marjukka! Näin viime kesänä tähtimagnolian kukkivan Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa, joten magnolian kasvattaminen Suomessa on mahdollista, jos on lämmin ja suojaisa paikka.

   Tykkää

 3. On ne kauniita ja tuoksu tuli tänne saakka.
  Kasvivalinnoissa on ihan terveellistä käyttää järkeä. Välillä tulee näissä puutarha-asioissakin sellainen ”tuo on ihan pakko saada”-mentaliteetti. Itse asiassa aika useinkin. Kuinkahan paljon olen törsännyt rahaa vähemmänkin arkoihin kasveihin, eikä niistä enää näy jälkeäkään. Niillä rahoilla taatusti voisi matkata katsomaan vaikkapa magnolioita jonnekin, missä niillä on hyvät olosuhteet. Tietenkin haasteita on hyvä ja kiva ottaa, mutta kannattaa pitää omat rahkeet mielessä. Sanoo tämä, jolta kaikki hyvät ohjeet ja säännöt unohtuvat tämän tästä.

  Tykkää

  • Puutarhaharrastuksessa vuorottelevat tunteet ja järki. Välillä yrittää tehdä järkeviä päätöksiä, minkä kasvien kasvattamista kannattaa kokeilla, mutta tunteet voittavat usein, kun puutarhamyymälässä näkee kauniin kasvin. Haasteita pitää olla sopivassa määrin 🙂

   Tykkää

 4. Oi voi, mitä kuvia! Nua on nii ihania, mutta meirän tontti on kans nii tuuline, ettei tartte pahemmi magnolioosta haaveella.

  Tykkää

  • Taitaa olla varmempaa kasvattaa muita kukkapuita magnolian sijaan, jos tuulisuus on teidänkin tontilla ongelmana.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.