Iso-Britannia, Puutarhamatkailu ulkomailla

Kew Gardens keväällä

Palasimme eilen Lontoosta pidennetyn viikonlopun matkalta. Kevät oli paljon pidemmällä kuin meillä, mutta säät olivat tuuliset ja koleat lukuunottamatta viimeistä päivää, jolloin lämpötila kohosi +15 C ja tuulettomassa paikassa tuntui lähes kesäisen lämpimältä.

Suunnittelin matkalle kahta kokonaista puutarhapäivää (Kew Gardens ja RHS Wisley), mutta epävakaan sään vuoksi vietin päivän vain Kew Gardens:ssa. Muina päivinä pistäydyin muun matkaohjelman välissä parissa muussa puutarhassa.

Kevät on Kew Gardens:ssa kauniisti kukkivien puiden ja pensaiden aikaa. Magnoliat kukkivat eri puolella puutarhaa. Kameliat kukkivat runsaasti Victoria-portin vasemmalla puolella olevan tien varrella. Kukkivia luumupuita näkyi puutarhassa samoin kuin joitakin muita puita, joita en tunnistanut.

Kew Gardens:ssa kasvaa 250 erilaista magnolialajia

Victoria-portista vasemmalle lähtevän tien varteen on istutettu kymmeniä erilaisia kamelioita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä luumupuu oli täynnä hurmaavia kukkia

Sipulikukat olivat Kew Gardens:n toiseksi näyttävin kukkaryhmä. Sipulikukkia oli istutettu rakennusten ympärille säännöllisen muotoisiin kukkapenkkeihin tai vapaasti kasvavina maastoon puiden keskelle.

Tulppaanit oli istutettu usein samoihin kukkapenkkeihin esikoiden kanssa. Istutustapa on kätevä, koska esikot antavat väriä kukkapenkkiin myös tulppaanien kukinta-ajan ulkopuolella ja vähempikin tulppaanien määrä riittää saamaan aikaan näyttävän istutuksen.

Tulppaaneja oli istutettu myös perinteiseseen tapaan yksinään. Tulppaanit oli istutettu erittäin tiheään, jotta saatiin näyttävä istutus.

Narsisseja kasvoivat vapaamuotoisissa ryhmissä puiden keskellä

Walesin prinsessan konvervatiorion lähelle oli tehty näyttävä istutus erilaisista narsisseista ja tummalehtisistä perennoista.

Jouluruusut kukkivat runsaasti eri puolella puutarhaa.

Kylmänkukat ilahduttivat kukinnallaan alppipuutarhassa.

Olin yllättynyt, koska näin yhden varhaisen pionin (Paeonia kesrouanensis) kukkivan alppipuutarhassa.

Ensi viikolla julkaisen lisää valokuvia Kew Gardens:n upeista magnolioista ja kamelioista.

14 Comments

 1. pionihullunpaivakirja says

  Mielettömän ihania kukintoja. Luumupuu huippu!

  Tykkää

 2. Tääläon matkaa viälä tuaho +15. Yälläki oli yli kuus astetta pakkaasta, eikä ny päivälläkää oo tainnu nousta yli +5.
  Raikas jouluruusu yhyristelmä ja piooni antaa kivan vastakohoran karulle ympäristölle.

  Tykkää

  • Kävin varta vasten katsomassa Ilmatieteen laitoksen nettisivuilta säähavainnot viime viikonlopulta. Uudellamalla on ollut +10 – +12 C, mikä on mukavan lämmin puutarhasää tähän aikaan aikaan vuodesta.
   Tuo jouluruusujen yhdistelmä oli mielestäni myös kaikkein onnistunein.

   Tykkää

  • Samaa asiaa mietin minäkin, kun ihailin magnolioita. Ruissalossa olen nähnyt tähtimagnolian kukkivan, mutta oma muutaman vuoden vanha tähtimagnolia ei ole vielä kukkinut eikä juuri kasvanutkaan.

   Tykkää

 3. Eeviregina says

  Onpa ihastuttavia kuvia! Näin keväällä sitä aina herää, että olisi pitänyt syksyllä työntää multiin paaaljon enemmän sipuleita!

  Tykkää

  • Kiitos! Istutin viime kesänä yli tuhat kukkasipulia, mutta Kew:ssa pohdin, että kukkasipulit olisi pitänyt istuttaa pieniin tiiviisiin ryhmiin sen sijaan, että ripottelin niitä jonkin verran kaikkiin perennapenkkeihin.

   Tykkää

  • Meillä on melkoiset ilmastosta johtuvat haasteet sekä puutarhabudjetti huomattavasti rajoitetumpi kuin kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa. Kun kevät etenee vielä muutaman viikon ja kukat alkavat kukkia pihoillamme oman työn tuloksena, niin oma piha näyttää kauniilta 🙂

   Tykkää

 4. Tuonne olen haaveillut joskus pääseväni. Ja nämä kuvat vahvistavat unelmaa. Eikä haittaa, vaikka kuvaushetkellä on ollut pilvistä. Kukat loistavat niin kauniisti, ettei säähän kiinnitä huomiota.

  Tykkää

  • Kew Gardens on ehdottomasti käymisen arvoinen. Siellä kannattaa viettää koko päivä, jos mahdollista, koska suuressa puutarhassa on erittäin paljon mielenkiintoista nähtävää.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.