Puutarhamatkailu ulkomailla

Keukenhofin tulppaanipuutarha 2016

Keski-Euroopan kevään voidaan sanoa virallisesti alkaneen, koska Euroopan kuuluisin kevätpuutarha, Keukenhofin tulppaanipuutarha, avattiin yleisölle tänään.

Keukenhof on avoinna yleisölle tänä vuonna 24.3 – 16.5.2016.

Tämän vuoden teemaan sopivat sini-valkoiset värit (kaikki valokuvat on otetu Keukenhofissa vuonna 2014)

Keukenhofin teemana on tänä vuonna ”kulta-aika”. 1600-luvulla Hollannista tuli rikas valtio kansainvälisen kaupan ansiosta. Hollanti oli tällöin myös merkittävä valtio taiteen ja tieteiden alalla. Kulppaanien kasvatus ja kauppa kehittyi Hollannissa kulta-aikana.

Kulta-ajan teemaan liittyen Juliana-paviljongissa on tulppaanimania-näyttely. Tämän kevään uutuutena Keukenhofissa ovat kulta-ajan inspiroima puutarha sekä Delftin sininen puutarha.

Keukenhofiin on tehty ”kukkamosaiikki”, joka kuvaa Hollannin kulta-aikaa: Delftin sininen ”kaakelilaatta”, jossa on kuvataan valtamerten takaista kauppaa ja Amsterdamin arvokkaita kanaalitaloja. Kukkamosaiikin koko on 250 m2. Sen tekemiseen on käytetty 100 000 tulppaanin, helmihyasintin ja krookuksen sipulia.

Sipulikukkien näyttely Willem-Alexander paviljongissa

Keukenhofissa on puutarhan lisäksi neljä paviljonkia, joissa on vaihtuvia näyttelyitä koko kevään ajan. Tämän vuoden paviljonkien näyttelyohjelma löytyy täältä.

Valokuvia vuoden 2014 orkideanäyttelyistä ja muista näyttelyistä.

Sekä paikalliset asukkaat että turistit kokoontuvat katsomaan kukkaparaatia

Tulppaanialueen upea kukkaparaati (Bloemencorso Bollenstreek) teemana ”kukat & muoti” järjestetään lauantaina 23.4.2016. Kukkaparaatin ympärille on lisätty oheisohjelmaa lähes viikon ajaksi.

Yleisö voi seurata kukkarekkojen koristelua Klinkenberghall:ssa Sassenheimissa 20-22.4.2016. Tämä on kukkaparaativiikon uutta ohjelmaa.

Kukkakoristeisista autoja Nordwijkerhoutissa perjantai-iltana ennen varsinaista kukkaparaatia

Perjantaina 22.4.2016 klo 16 jälkeen kukka-asetelmin koristeltuja autoja voi ihailla Noordwijkerhoutin rantakadun varrella. Suurin osa autoista osallistuu vain perjantai-illan tapahtumiin, muutama on mukana myös lauantain kukkaparaatissa. Klo 21:15-22:00 kukkarekat järjestävät pienen kukkaparaatin Noordwijkerhoutin keskustassa.

Lauantaina 23.4.2016 on kukkaparaatin päätapahtuma. Noin 20 kukin koristeltua rekkaa ja noin 40 pienempää autoa kulkevat Noordwijkistä (klo 9:30) Haarlemiin (klo 21:15) noin 40 kilometrin matkan päivän aikana.

Sunnuntaina 24.4.2016 kukkaparaatin kulkuneuvot ovat nähtävillä Gedempte Oude Gracht:lla Haarlemissa klo 17 saakka.

Valokuvia vuonna 2014 järjestetystä kukkaparaatista voi katsoa täältä.

 

Monet matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja sekä lehdet lukijamatkoja Keukenhofiin joko lentäen tai bussilla Ruotsin läpi matkustaen. Keukenhofin lisäksi matkoilla tutustutaan muutamaan muuhun Hollannin tunnettuun nähtävyyteen.

Keukenhofiin on helppo järjestää omatoimimatka Amsterdamin kautta. Olen aikaisemmin julkaistussa jutussa kertonut vinkkejä Keukenhofin omatoimimatkan järjestämiseen.

Ajan tasalla olevat tiedot bussiyhteyksistä Amsterdamista Keukenhofiin löytyvät täältä.
Muut julkisen liikenteen yhteydet löytyvät täältä.

 

12 Comments

 1. Eeviregina says

  Oi, oi, tuonne kun joskus pääsisi!
  Meidän Namibian matkaltamme näkyy dokumentti AlfaTV:llä lauantai-iltana klo. 21.30 (kanava 15), jos kiinnostaa! Oikein hyvää pääsiäisen aikaa!

  Tykkää

  • Kiitos mielenkiintoisesta vinkistä, huomasin sen jo blogistasi. Toivottavasti ohjelman pystyy katsomaan jälkeenpäin AlfaTV:n arkistosta netistä, koska lauantai-iltana en ole TV:n ääressä. Mukavaa pääsiäistä!

   Tykkää

 2. Alkaisipa kevät jo täälläkin. Edes muutama tulpun kärki omassa pihassa saattaisi juuri nyt ihastuttaa yhtä paljon kuin kokonainen Keukenhof.

  Tykkää

  • Juuri näin! Kevään ensimmäinen kukkiva tulppaani vastaa vähintään sataa myöhemmin kukkivaa tulppaania 🙂

   Tykkää

  • Keukenhof ja kukkaparaati ovat Hollannin kukkasipulin tuottajien ”näyteikkuna” maailmalle. Molempiin panostetaan kovasti ja ne ovat upeita nähtävyyksiä.

   Tykkää

 3. Kiitos tästä hienosta esittelystä! Olemme menossa Keukenhofiin 17.4. ja tämä vaan lisäsi intoa 🙂

  Tykkää

  • Kiva kuulla, että pidit juttua hyödyllisenä. Toivottavasti julkaiset paljon kuvia blogissasi Keukenhofin matkalta 🙂

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.