Puutarhamatkailu ulkomailla, Saksa

Berliinin kasvitieteellinen puutarha elokuussa

Kävin viime vuonna kaksi kertaa Berliinin kasvitieteellisessä puutarhassa: maaliskuun lopussa ja elokuun lopussa.

Aikaisemmassa jutussa kerroin kasvitieteellisen puutarhasta ja miten sinne kannattaa matkustaa, joten tällä kertaa julkaisen vain loppukesän tunnelmia valokuvien muodossa.

Paras puutarhakausi on Berliinissä jo ohi elokuun lopussa. Kesäkukat, daaliat sekä syyskesän perennat kukkivat vielä puutarhassa, mutta valtaosa perennoista, ruusuista ja kärhöistä oli jo lopettanut kukintansa.

Vietin puutarhassa koko päivän: kiersin laajan ulkopuutarhan sekä kasvihuoneet, joissa on paljon nähtävää ympäri vuoden.

Näkymä itäisen sisäänkäynnin läheltä

Näkymä itäisen sisäänkäynnin läheltä

Aistipuutarhaan on kerätty voimakkaasti tuoksuvia kasveja

Jättilumpeita kasvoi myös ulkona kasvihuoneiden edessä

Kasvihuoneiden kauneimmat kukat

Kasvihuoneiden edessä on geometrinen kesäkukin koristeltu puutarha-alue

Vesi- ja rantakasviosaston kaunotar on eurooppalainen valkoinen lumme

Näyttävä suihkulähteen ja kiviasetelman muodostama kokonaisuus

Hortensiat kukkivat japanilaisessa puutarhassa

Pihlajassa oli runsaasti marjoja

Ruusujen kukinta oli loppumassa ruusutarhassa

Ulkopuutarhan kauneimmat kukat

6 Comments

 1. Puutarhan ilime muuttuu kesän eretes monta kertaa. Oliski mukava päästä samahan puutarhahan eri aikoona. Aivan ihania kukkia kasvihuanehis.

  Tykkää

  • Olen samaa mieltä, että puutarha pitäisi nähdä useamman kerran muutaman viikon välein, jotta tietäisi kokonaisuudessaan, millainen puutarha on läpi kesäkauden.

   Tykkää

 2. Matkajuttujesi ansiosta Berliini nousi kohisten matkakohteideni kärkeen. Kysyin jo ohimennen mieheltäni, miltä kuulostaisi reissu Berliiniin ensi kesänä. Hän ei tosin vielä aavista, kuinka monessa puutarhakohteessa haluaisin matkalla vierailla 🙂
  Kiitos hyvistä ja hyödyllisistä postauksista!

  Tykkää

  • Berliini on hyvä valinta matkakohteeksi 🙂 Teimme viime vuonna molemmat Berliinin matkat Ebookersin edullisilla 4 päivän pakettimatkoilla (Air Berlinin lennot ja **** hotelli vain reilut 200 €). Pari päivää sitten ilmoitettiin samanlaisesta tarjouksesta. Jos harkitsette matkaa, niin kannattaa tutustua tarjoukseen, sillä siinä on hinta-laatusuhde kohdallaan.

   Tykkää

   • Melko hyvä tarjous! Etenkin suurkaupunkien hotelleista saa aina pulittaa jonkun verran, joten tuo ei ole ollenkaan pöllömpi hinta. Tänä kesänä aioin vakaasti hyödyntää kaiken ajan oman pihan laittamiseen, mutta saa nähdä kuinka hyvin tämä päätös pysyy 🙂

    Tykkää

   • Minäkin vietin ensimmäiset kymmenen kesää tiiviisti kotona puutarhatöissä lukuunottamatta käyntiä vanhempien luona kerran kesässä. Nyt voin jo viettää osan alkukesästä matkoilla. Kun mansikkakausi alkaa, niin silloin pitää olla kotona poimimassa mansikoita omalta mansikkamaalta 🙂

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.