Kävin vierailemassa lumikuningar-päivillä sekä Suomen orkideayhdityksen orkideanäyttelyssä talvipuutarhassa avajaispäivänä.
Lumikuningatar (Coelogyne cristata) löydettiin Himalajan vuoristosta 1800-luvun alussa. Suomessa lumikuningatarta on kasvatettu yli sadan vuoden ajan.
Talvipuutarha sai ensimmäisen lumikuningattaren lahjoituksena 1970-luvulla. Ko. kasvi oli kasvanut Kalliossa III linjalla. Talvisodan aikana isäntäväki lähti pommituksia pakoon ja työnsi lumikuningattaren suojaan uunin pesään. Kun he palasivat kotiin, niin ikkunat olivat rikki, mutta lumikuningatar toivotti isäntäväen tervetulleeksi kauniisti kukkimalla. Perheen äiti lahjoitti lumikuningattaren talvipuutarhaan 1970-luvulla. Talvipuutarha on tämän jälkeenkin saanut muitakin lumikuningattaria lahjoituksena. Kaikki lumikuningattaret kukkivat samalla seinällä tammi-maaliskuussa.
Upeasti kukkivan lumikuningattaren ympärillä oli välillä ihailijoita suorastaan häiritsevään tungokseen saakka.
Oli ilahduttavaa, että muutamat nuoret miehet olivat tulleet katsomaan lumikuningatarta sen mielenkiintoisen historian vuoksi. He katselivat seinällä olevia lumikuningattaria ja pohtivat yhdessä, mikä kasveista voisi olla uunin pesässä pommituksilta säästynyt lumikuningatar.

Kymbidi-risteyma
Suomen Orkideayhdistyksen näyttelyssä oli sopivasti yleisöä, jotta orkideoja pääsi ihailemaan rauhassa ja keskustelemaan yhdistyksen jäsenten kanssa.
Orkideanyhdistyksen jäseniä oli runsaasti paikalla esittelemässä näyttelyssä olevia orkideaharrastajien kasveja sekä vastaamassa vierailijoiden kysymyksiin.
Orkideayhdistyksen näyttelyn upein orkidea oli mielestäni tämä vaniljalle tuoksuva Cattleya Schroederei. Suurikokoisessa Cattleyassa oli lähes 20 kukkaa.

Cattleya schroederei
Näyttelyn toinen merkittävä orkidea on Suomen orkideayhdistyksen jäsenten risteyttämä Suomen ensimmäinen Cattleya, joka on nimetty Cattleya Finn Soc:ksi.

Cattleya Finn Soc
Orkideanäyttelyssä oli esillä paljon kauniisti kukkivia orkideoja.

Vain reilun sentin suuruinen kukka Dendrobium moniliforme-orkideassa (Japan)
Suomen Orkideayhdistyksen näyttelyssä on tarjolla paljon tietoa orkidean kasvatuksesta.
Yksi mielenkiintoisimmista kasvatukseen liittyvästä tietoiskuista oli orkidean kasvatuksessa käytettävät erilaiset maa-ainekset ja kasvualustat.

Hanna Kurtin tekemä orkidea-asetelma
Lumikuningatar-päivät jatkuvat talvipuutarhassa sunnuntaihin 13.3.2016 saakka.
Lisätietoa näyttelyn aukioloajoista löytyy Suomen orkideyhdistyksen kotisivulta.
Valtavia orkireeoja. Tykkään erityysesti nuasta violettisävyysiistä.
TykkääTykkää
Orkideat olivat upeita Talvipuutarhan näyttelyissä. Meillä on samat suosikkivärit, koska minunkin suosikkeja olivat violetin väriset orkideat.
TykkääTykkää
Ihanan kauniita kuvia. Kiitos, että pääsin mukaan orkideoiden maailmaan ❤
TykkääTykkää
Kiitos Ruusunmekko!
TykkääTykkää
On niin kaunista! Hienot kuvat, kiitos
TykkääTykkää
Kiitos Keeka!
TykkääTykkää
Olen kerran käynyt katsomassa tuota lumikuningattaren kukintaa. Teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen. Samoin kuin sen uskomaton tarina!
TykkääTykkää
Lumikuningatar on ansainnut nimensä ja kuninkaallisen aseman orkideojen joukossa 🙂
TykkääTykkää