Dubai, Muut

Dubain top 10 nähtävyyttä

Valitsin tähän postaukseen Dubain 10 parasta nähtävyyttä puutarhamatkailua laajemmalla valikoimalla sekä pari nähtävyyttä Dubain naapuriemiraatista Sharjahista.

Listalta puuttuu yksi tärkeä nähtävyys, Dubain palmun muotoinen keinosaari. Se jäi näkemättä, koska kävimme Sharjahin valofestivaaleilla keinosaaren sijasta. Linkki YouTube-videoon palmusaaresta.

Nähtävyydet ovat aakkosjärjestyksessä englanninkielisen nimen mukaan, koska nähtävyyksiä on mahdoton laittaa keskenään paremmuusjärjestykseen.

Burj Al Arab-hotelli

Burj Al Arab on maailman ylellisin hotelli, jota sanotaan myös maailman ainoaksi seitsemän tähden hotelliksi.

Hotellissa pääsevät käymään vain hotellin asukkaat ja ravintolasta varauksen tehneet henkilöt.

Ensimmäisellä Dubain matkallamme kävimme Burj Al Arabissa iltapäiväteellä vuonna 2006. Pari kupillista teetä ja muutama minikokoinen leivonnainen maksoi tuolloin noin 35 eur/henkilö. Iltapäiväteen hintaan pääsi tutustumaan hotellin yleisiin tiloihin.

Auringonlaskun seuraaminen Burj Al Arabin lähistöllä sijaitsevalta Umm Suqeimin rannalta (ylin kuva) on yksi Dubain matkan hienompia kokemuksia.

Burj Al Arab hotellista voit lukea lisää Wikipedian artikkelista ja katsoa YouTube-videon täältä.

Burj Al Arab:ssa melkein kaikki kiiltävä on joko kultaa tai lehtikultaa. Hotellihuoneen hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus Rolls Roycella.

Burj Khalifa

Burj Khalifa on maailman korkein rakennus (828 m), jossa on maailman korkeimmalla sijaitseva näköalatasanne (555 m).

Burj Khalifan näköalatasanteille voi ostaa kahdenlaisia lippuja. Kalliimmalla lipulla pääsee ihailemaan näköaloja 148. ja 125. kerroksesta. Edullisemmalla lipulla pääsee 124. kerroksen näköalatasanteelle. Liput kannattaa ostaa etukäteen Burj Khalifan verkkokaupasta.

Koska mieheni on rakennuspuolen diplomi-insinööri, niin hän halusi nähdä Burj Khalifan mahdollisimman kattavasti, joten ostimme kalliimmat liput. Niillä pääsi odottamaan hissivuoroa alakerran loungeen ja nauttimaan arabialaisesta kahvista pikkumakean kanssa.

Burj Al Khalifan pääsylipulla sai 20% alennuksen pilvenpiirtäjän alakerrassa sijaitsevassa Armani-hotellin Armani Deli ravintolassa. Kävimme syömässä siellä kahden ruokalajin maukkaan lounaan.

Burj Al Khalifan vieressä sijaitsee maailman suurin ostoskeskus, Dubai Mall, jossa on mm. yli 1200 myymälää, yli 250 ravintolaa/kahvilaa, maailman suurin akvaarioseinä, keinotekoinen sisävesiputous ja luistinrata.

Burj Khalifasta voit lukea lisää Wikipedian artikkelista ja katsoa YouTube-videon täältä.

Burj Khalifan rakenteen suunnittelussa on käytetty inspiraationa lukinliljan (Hymenocallis) muotoa.

Ailuromania kissakahvila

Ailuromania kissakahvila ei mainosta itseään maailman hienoimmaksi kissakahvilaksi, mutta parhaimpiin se epäilemättä kuuluu. Kissakahvilassa on yli 30 kissaa, joista 19 oli ”työvuorossa” kissakahvilassa ja loput lomailemassa omistajan kotona.

En tunne hyvin eri kissarotuja, mutta kissakahvilan kissat näyttivät kaikki rotukissoilta. Suurin osa kissoista oli eri rotuisia, joten jokaiselle asiakkaalle löytyi mieluinen kissa seuraksi.

Ailuromania kissakahvila

Matkan söpöin kissakuva: katukissa petuniaistutuksen vieressä

Illallisristeily Dubain lahdella

Dubaissa on tarjolla paljon erilaisia risteilyjä eri tyyppisillä laivoilla ja eri teemoilla.

Me kävimme kahden tunnin illallisristeilyllä, johon kuului buffet-illallinen sekä taikurishow ja tanssiesitys. Buffet-illallinen ja ohjelma olivat ihan hyviä.

Risteilyn parasta antia oli upea iltavalaistus. Risteilylaivat oli valaistu hienosti samoin kuin monet lahden rannalla olevat rakennukset.

Dubain lahden rakennukset ja risteilylaivat iltavalaistuksessa

Dubain perhospuutarha

Perhospuutarhasta löytyy oma postaus täällä.

Dubai Butterfly garden – maailman suurin katettu perhospuutarha

Dubain ”tanssivat suihkulähteet”

Burj Khalifan viereen rakennettuun keinolampeen on  tehty maailman korkein keinotekoinen suihkulähde (Dubai Fountain), joka nousee korkeimmillaan 140 metriin.

Musiikin mukaan suunniteltu ”tanssiva” suihkulähdeshow esitetään päivällä kaksi kertaa ja iltaisin puolen tunnin välein.

Valitsimme Burj Khalifan näköalatasanteella käyntiajan siten, että näimme päivän ensimmäisen suihkulähde show:n ylimmältä näköalatasanteelta (555 m) ja toisen shown toiseksi ylimmältä tasanteelta (465 m). Illalla kävimme katsomassa vielä yhden shown keinolammen tasolta.

Linkit Whitney Houstonin ”I will always love you” videoon
Michael Jacksonin ”Thriller” videoon ja
Celine Dionin ja Andrea Bocelli’s ”The Prayer” videoon.

Suihkulähdeshow nähtynä 555 metrin ja 465 metrin korkeudesta sekä maan tasalta.

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Gardenista on kirjoitettu aikaisemmin kaksi postausta: osa I ja osa II.

Dubai Miracle Garden – maailman suurin kukkapuutarha (100 miljoonaa kukkaa)

Kultabasaari

Dubai on maailman kolmanneksi suurin kultaharkkokaupan keskus Lontoon ja Zürichin jälkeen. Se näkyy turisteille valtavana erilaisten korujen tarjontana.

Dubaissa on kaksi kultakauppojen keskittymää: perinteinen kultabasaari (700 kultakauppaa) Deirassa ja moderni Gold & Diamond Park FCB metro-aseman vieressä.

Vaikka ei aikoisi ostaa koruja, niin on mielenkiintoista kierrellä ihailemassa kultasepän liikkeissä näyttäviä arabialaistyylisiä koruja.

Koruja arabialaiseen makuun, kaulakorujen välissä on kämmenselkään laitettavia koruja.

Wafi-ostoskeskus

Suuret ostoskeskukset ovat Dubaissa eräänlaisia kaupallisia nähtävyyksiä. Monet ostoskeskukset on rakennettu jonkin tietyn teeman ympärille tai siellä on lähes nähtävyyksiin verrattavia kohteita (esim. Emirates-ostoskeskuksen sisälaskettelukeskus, Dubai Mall:n suihkulähteet ja maailman suurin akvaarioseinä).

Wafi-ostoskeskus on suosikkini Dubain ostoskeskusten joukossa. Wafi on vanha ja ”pieni” ostoskeskus (350 kauppaa ja 30 ravintolaa) verrattuna Jumeirahin alueen uusiin jättiostoskeskuksiin.

Wafissa on onnistuttu hyvin luomaan egyptiläis-arabialainen rakennustyyli ja basaaritunnelma Khan Murjan soukissa, jossa myydään eri arabimaiden käsitöitä ja taidetta.

Wafin plussana on lisäksi pieni ja siisti puutarha.

Wafi-ostoskeskus puutarhoineen

Sharjahin nähtävyyksiä

Teimme päiväretken Dubain naapuriemiraattiin Sharjahiin. Sharjah on Dubain täydellinen ja virkistävä vastakohta: vanhoillinen muslimimaa, jossa arvostetaan perinteitä ja arabialaista kulttuuria. Siellä on kaunista islamilaista arkkitehtuuria, yli 20 museoa ja taidegallerioita.

Kävimme tutustumassa sinisen basaariin, jossa on yli 600 erilaista arabialaista kauppaa. Tarjolla oli mm. kultaa,  mausteita, suitsukkeita, koruja ja itämaisia mattoja.

Seurasimme auringonlaskua meren rannalla parin turistin ja muutaman paikallisen asukkaan kanssa.

Sharjahiin pääsee Dubaista kätevästi bussilla tai taksilla. Esim. Union-metroaseman vierestä lähtee hyvätasoinen kaksikerroksinen bussi Sharjahiin 2-3 kertaa tunnissa.

Sharjahin keskustan rakennuksia: mm. sininen basaari ja Saudi-Arabian lahjoittama moskeija

Sharjahin valofestivaalit

Matkustimme Sharjahiin valofestivaalien vuoksi. Sharjahissa järjestetään vuosittain helmikuun alussa mielenkiintoiset valofestivaalit, jolloin yli 20 julkista rakennusta on valaistu vaihtuvin valoin.

Ehdimme käydä katsomassa illan aikana vain 5 kohdetta, mutta niissäkin oli näkemistä. Erityisen upeita kohteita olivat ”päättymätön valotunneli” valoteos sekä vesisuihku- ja valoshow, jossa ”vesiusvaan” heijastettiin mm. ruusun, kamelin ja emiraatin hallitsijan kuva.

Keskellä ”päättymätön valotunneli” teos, alhaalla keskellä ”vesiusvaan” heijastettu ruusun kuva

4 Comments

  1. Kiitos tästä katsauksesta, mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Sharjahin valofestivaali vaikuttaa kuvien perusteella melko huikealta.

    Tykkää

    • Sharjahin valofestivaalit olivat matkan positiivinen yllätys. Huikeat valaistusefektit hallitaan Arabiemiraateissa.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.