Dubai, Puutarhamatkailu ulkomailla

Dubai Garden Centre

Vietimme lähes puoli päivää Dubain ja koko Persianlahden suurimmassa puutarhakaupassa, Dubai Garden Centressä.

Olin ilmeisesti niin innostunut puutarhamyymälän tarjonnasta, että ulkopuolisetkin huomasivat sen. Puutarhamyymälän esimies tuli juttelemaan kanssamme melkein heti myymälään saavuttuamme.

Kerroin hänelle puutarha- ja bloggausharrastuksestani sekä miten mielellään hankkisin myymälästä kaikenlaista kivaa omaan puutarhaani, ellei paluulennolla olisi 20 kilon rajoitusta. Esimies näytti tyytyväiseltä positiiviseen palautteeseen varsinkin, kun länsimaiset turistit ovat ilmeisen harvinaisia asiakkaita. Hän antoi luvan valokuvata puutarhamyymälässä vapaasti ja kirjoittaa jutun blogissani.

Puutarhamyymälän tarjonta oli niin laaja ja monipuolinen, että mielenkiintoisten puutarhatuotteiden valokuvien määrästä tuli suuri.

Tästä puutarhapaviljongista (7100 €) tuli kotoinen olo sini-valkoisen värityksen vuoksi. Paviljongin sisällä olevat kalustus on täsmälleen lempiväriäni. Värikkäät lasipallot ovat kiva paviljongin koriste.

1_IMG_1656

Metallinen köynöspaviljonki oli upea, mutta en tiedä olisiko sillä ”oikeaa” käyttöä Dubain ilmastossa. En nähnyt Dubaissa yhtään köynöstä missään puutarhassa tai puistossa. Epäilen vahvasti, että meillä tutut köynökset eivät menesty Dubain jopa yli +50 C lämpötilassa.

1_IMG_1651

Tämä italialainen uuni (9800 €) on suuri ja upea. Uuni lämmittäisi mukavasti viileänä iltana ruokaa laitaessa. Talvella iltalämpötilat ovat +10 C – +15 C, joten uunilla olisi käyttöä puutarhassa.

1_IMG_1644

Tämä runsain puukoristein koristeltu kaunis vuode (1600 €) lienee indonesialainen. Vähäsateisessa Dubaissa vuodetta voisi käyttää hyvin ulkohuonekalunakin.

1_IMG_1649

Erilaisia suihkulähteitä oli paljon: löytyi suuria ja pieniä, länsimaalaisia ja aasialaisia, tyylikkäitä ja satuaiheisia. Kuivassa ilmastossa suihkulähde on varmasti paljon tärkeämpi puutarhakoriste kuin meillä tuhansien järvien maassa.

1_IMG_1643

Tämä sammakko oli herttaisin satuaiheinen suihkulähde. Sammakon kruunusta tuli mieleen satu prinssistä, jonka paha noita oli taikonut sammakoksi ja joka palautui takaisin prinssiksi vain prinsessan suudelmasta.

1_IMG_1703

Makaava buddhan ja lootuskukkien suihkulähde oli niin edullinen (210 €), että olisin voinut hankkia sen itselleni, ellei lentokoneen matkatavaroiden koko- ja painorajoitukset olisi olleet esteenä. Kaiverrukset kiveen olivat kauniisti tehty ja vesi valuu rauhallisesti ylhäältä alas.

1_IMG_1658

Kirkkaan punainen japanilainen silta olisi puutarhan silmiinpistävin elementti värinsä ansiosta.

1_IMG_1679

Tämä kivilaatoista tehty seinä/taulu (700 €) olisi hevosharrastajan unelma. Laattojen koko oli noin 50 cm x  50 cm, joten suuri kivitaulu oli suuri ja näyttävän näköinen.

1_IMG_1691

Eri kokoisia ja muotoisia patsaita oli paljon tarjolla. Suosituimpia näyttivät olevan kiinalaiset terrakottapatsaat (150 €) ja buddhan päät.

1_IMG_1684

Haluaisitko hankkia puutarhaasi suuren karjuvan ja liikkuvan Jurassic park elokuvan tyylisen dinosauruksen? Dubaissa sekin on mahdollista. Dinosaurus oli puutarhakaupassa näkemistäni koristeista vähiten minun mieleeni.

1_IMG_1676

Puutarhatontut ovat levinneet Dubaihin saakka, mutta niitä ei ollut paljon. Tämän puutarhatonttukoristeisen kukkaruukun toteutus oli aika sympaattinen.

1_IMG_1675

Myymälässä on tarjolla valmiiksi tehty huonekasvien valikoima.

1_IMG_1673

Orkideat olivat puutarhakaupan näyttävimmät tarjolla olevat huonekasvit. Etualalla oli täsmälleen samanlainen orkidea kuin ”ihmeorkideani”, joka on kukkinut monta kertaa vuodessa.

1_IMG_1667

Oliivipuu kasvaa Dubaissa, mutta se ei tuota oliiveja kuumassa ilmastossa. Erikokoisia oliivipuita on aika paljon myynnissä.

1_IMG_1652

Monivuotisista pihakasveista värikkäästi ja runsaasti kukkiva bougainvillea eli ihmeköynös oli suosikkini.

1_IMG_1695

Kesäkukkatarjonta sisälsi samoja lajeja kuin Dubai Miracle Gardenissa. Petuniat ja samettiruusut olivat yleisimmät kesäkukkien lajit.

1_IMG_1707

Erilaisia kukkaruukkuja oli valtava valikoima. Meille tuttujen ruukkuamppeleiden lisäksi tarjolla oli paljon myös huokoisesta materiaalista tehtyjä amppeleita.

1_IMG_1708

Puutarhamyymälästä löytyi jonkin verran hyötykasveja. Maustekasvit oli istutettu hauskasti kengän muotoisiin ruukkuihin.

1_IMG_1704

Tomaatteja myytiin suurina taimina.

1_IMG_1693

Viljelysäkkejäkin oli tarjolla sekä malli-istutus miten säkkiviljely toimii käytännössä.

1_IMG_1706

Kesäkukkien ja vihannesten siemeniä (2-3 €) oli myytävänä pieni valikoima.

1_IMG_1711

Puutarhamyymälässä oli kaksi hyvää kahvilaa. Ranskalaistyylisen Vendome-kahvilan esimies ja työntekijät olivat opiskelleet ranskalaisten leivosten tekemistä Pariisissa. Kahvilan esimies kiersi juttelemassa kahvilan asiakkaiden kanssa ja hän kertoi mielellään kahvilasta ja heidän saamasta koulutuksesta.

Kahvilan leivokset niin aidon pariisilaisen näköisiä ja makuisia, että mietin kahvilassa käydessä, löytyykö Helsingistä yhtä aitoa pariisilaiskahvilaa kuin puutarhamyymälän kahvila.

1_IMG_1732

Lentomatkustamisen rajoitusten vuoksi puutarhaliikkeen ostokset jäivät vähisiksi. Ostin liikkeestä blogin arpajaisvoitot sekä itselleni samanlaisen istutuslapion ja tukevat nahkaiset puutarhahansikkaat. Mieheni olisi halunnut ostaa linnun pöntön, jossa on kamera poikasten tarkkailua varten, mutta sekään ei mahtunut matkalaukkuun.

Puutarhaliikkeessä lentoliikenteen painorajoitukset vaikeuttivat ostoksia. Gold & Diamond Parkissa luottokortilta ei löytynyt katetta tämän kauniin korun ostamiseen.

Dubai Garden Centreen pääsee kätevästi menemällä metrolla FGB metroasemalle ja jatkamalla matkaa kävelemällä tai taksilla puoli kilometriä liikkeeseen. Linkki karttaan.

Kävelymatkan varrella on Gold & Diamond Park, jonka sanotaan olevan edullisempi kultakorujen ostospaikka kuin Deirassa sijaitseva perinteinen kultasouk.

Ostin Gold & Diamond Park:sta pienen ja yksinkertaisen helmikaulakorun Dubain historian muistoksi. Dubai oli vielä 1970-luvulla ennen öljyvarojen löytymistä pieni helmenkalastajien kylä aavikon reunalla.

 

6 Comments

 1. Eeviregina says

  Onpa mielettömän runsas tuokin paikka! Olen tuonut Israelista lasipalloja kotiin koristeeksi, mutta niissä ei ole tuota naruverkkoa ympärillä.
  Jos asuisin jossakin etelämmässä, laittaisin pihalle tai parvekkeelle runsaasti oliivia ja bougainvilleaa! Kuten siskoillanikin on Israelissa. Saan perkkailla ja istuttaa kukkia siellä mielin määrin, aina kun pääsen sinne ”kakkospuutarhoilleni”.

  Tykkää

  • Hienoa, että sinulla on ”kakkospuutarha” huomattavasti Suomea lämpimämmässä maassa 🙂
   Olisi upeaa, jos bougainvillea menestyisi meilläkin. Oliivipuun kasvatus onnistuu ruukussa, jos sen siirtää talveksi esim. autotalliin.

   Tykkää

   • Eeviregina says

    Minäpä näin joskus 1990-luvulla, kun isän tädillä kasvoi tuvan ikkunalla (penkillä) noin 1 metrin korkuinen punainen ihmeköynnös! Se oli monta vuotta hengissä, mutta sitten hän menetti sen.

    Tykkää

 2. Aika mahtava puutarhamyymälä. Olisipa lähempänä, niin kävisin ostamassa suihkulähteen.

  Tykkää

  • Puutarhamyymälä kävi hyvin nähtävyydestä, koska valikoima oli niin monipuolinen ja erikoinen kotimaisiin myymälöihin verrattuna.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.