Dubai, Puutarhamatkailu ulkomailla

Dubai Miracle Garden – osa II

Dubai Miracle Gardenin edellisessä postauksessa julkaisin valokuvia puutarhan osista, joista pidin eniten.

Tässä postauksessa on kuvia kukkistutuksista, jotka vetoavat enemmän lapsiin ja henkilöihin, jotka arvostavat enemmän puutarhan erikoisia koristeita kuin kasveja.

Puutarhassa oli kuplavolkkareita koristeina useammassa paikassa

Tässä postauksessa kerron etupäässä puutarhassa vierailuun liittyvistä käytännön asioista.

Dubai Miracle Garden on auki vain paikallisen talvikauden aikana. Aukiolokuukaudet ovat vaihdelleet jonkin verran vuosittain, joten ne kannattaa tarkistaa DMG:n kotisivulta.

Viime vuonna puutarha avattiin marraskuun lopussa. Puutarha suljetaan helteisen kesän ajaksi huhti-toukokuussa. Tarkkaa päivää ei ole kerrottu DMG:n kotisivulla.

Dubai Miracle Garden sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Emirates-ostoskeskuksesta Dubailandin alueella lähellä perhospuistoa (Dubai Butterfly Garden), Autodromea ja Arabian Ranches asuinaluetta.

Puutarhaan pääsee kätevimmin taksilla tai bussilla 105 klo 14 jälkeen. Bussi 105 lähtee Emirates-ostoskeskuksen vierestä.

Kukkaistutuksin koristellut polkupyörät olivat harvoja DMG:n koristeita, joita voisi soveltaa omassa puutarhassa.

Menimme puutarhaan aamupäivällä taksilla ja palasimme Emirates-ostoskeskukseen bussilla 105. Bussien olisi pitänyt kulkea 20 minuutin välein, mutta jouduin odottamaan bussia ensin 30 minuuttia pysäkillä. Kun bussi saapui paikalle, niin se seisoi pysäkillä vielä 15 minuuttia ja lähti 35 min. myöhässä aikataulusta. Mieheni kertoi, että myös hänen käyttämä bussi oli reilusti myöhässä, kun hän lähti puutarhasta muutama tunti aikaisemmin.

Bussipysäkki on portin 2 lähellä. Kun perhospuutarhaan menevä kävelytie kääntyy vasemmalle, niin pensasaidassa on ihmisen mentäviä aukkoja, joista pääsee bussipysäkille.

Bussin etuosa on varattu vain naisilla ja lapsille. Takaosassa matkustavat miehet ja pariskunnat, jos he haluavat istua yhdessä. Naisille varatun alueen tunnistaa käytävällä olevasta pienestä puomista.

Kyynelistä syntynyt ”kukkapuro”

Saman päivän aikana ehtii käydä sekä Dubai Miracle Gardenissa että Dubai Butterfly Gardenissa. Perhospuutarhassa on lyhemmät aukioloajat, mikä kannattaa ottaa huomioon käyntiä suunnitellessa.

Kiersimme aluksi pari tuntia DMG:ssä. Kun tulimme perhospuistoon menevän portin kohdalle, niin kysyin lipuntarkastajalta luvan, että saimme käydä välillä perhospuistossa.

Perhospuistossa käynnin jälkeen pääsimme samalla pääsylipulla takaisin DMG:hen. En tiedä onnistuuko ko. käytäntö aina, koska lippuun ei laitettu merkintää, että tulemme takaisin.

Guinnessin ennätyskirjaan päässyt maailman suurin kukkakello

Puutarhassa on parikymmentä ruokapaikkaa, joissa oli tarjolla monenlaista pikaruokaa ja juotavaa. Ruokapaikat sijaitsevat pääportin ja 2 portin välissä sekä keskellä puutarhaa.

Ravintola-alueen ruokailutila oli suojattu värikkäillä aurinkovarjoilla

Dubai Miracle Gardenissa  ei ole matkamuistomyymälää, joten sieltä ei voi ostaa postikortteja, matkamuistoja eikä puutarhakirjoja. Puutarhassa olisi pystynyt vain teettämään itsestään hienon valokuvan, jonka taustana oli valokuva puutarhasta.

Matkamuistomyymälän puuttuminen tuntui käsittämättömältä, koska Dubai on erittäin kaupallinen maa ja kaikissa muissa kuuluisissa nähtävyyksissä oli matkamuistomyymälä.

Mieheni innostui näistä kukkaistutuksista ja ehdotti, että hitsaisin samantapaiset telineet metallityökurssilla

Puutarhassa on esiintymislava, mutta en löytänyt mistään tietoa esiintymislavan ohjelmasta.

Taustalla katsomo ja esiintymislava

Kun odottelin auringonlaskua, niin viulunsoittaja tuli soittamaan esiintymislavalle noin puoleksi tunniksi.

Viulunsoittaja soitti sekä arabialaista että länsimaista musiikkia

Dubai Miracle Garden on hyvin erikoinen puutarha verrattuna perinteisiin länsimaisiin puutarhoihin.

DMG:n eksoottisuus oli piristävä poikkeus maailman puutarhojen joukossa. Sen ansiosta puutarhassa käy paljon vierailijoita, joita tavanomaiset puutarhat eivät kiinnosta.

Samat kesäkukat toistuivat DMG:n kukkaistutuksissa, mutta eri värisinä. Kesäkukkalajien vähäinen määrä sekä perennojen, pensaiden ja puiden puuttuminen aiheuttivat sen, että puutarha oli loppujen lopuksi aika nopeasti nähty.

Koska matkustin Dubaihin DMG:n vuoksi, niin jäin puutarhaan koko päiväksi. Kiersin puutarhan uudelleen ja yritin etsiä istutuksista uusia mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Näin puutarhassa yhden kulkukissan, mutta se ei halunnut lähteä kanssani jäätelöpiknikille kuten Creekside puiston kissa.

Dubai Miracle Gardenissa käynti oli ehdottomasti yksi Dubain matkan kohokohtia. Puutarhassa kasvavien kukkien määrä on niin valtava, ettei sitä voi käsittää muuten kuin käymällä itse paikan päällä.

Dubailaiset insinöörit ja puutarhurit osaavat järjestää turistille ikimuistoisia kokemuksia. Hiekka-aavikolle rakennettu 100 miljoonan kukan Dubai Miracle Garden kuuluu nykyajan tuhannen ja yhden yön satuihin Dubain tyyliin.

Auringonlasku Dubai Miracle Gardenissa

Linkki YouTubesta löytyvään Dubai Miracle Gardenin videoon.

Video on kuvattu marraskuussa vain pari päivää puutarhan tämän talven sesongin avaamisen jälkeen. Puutarha videolla on kuin näin sen helmikuun alussa.

4 Comments

  1. Maija Haapaniemi says

    Hieno ja kattava tarina DMG:sta. Tuntuu, että on nyt ikäänkuin käynyt siellä. Odotinkin kuvia ja tietoja, koska luultavasti ei tule itse mentyä paikan päälle.

    Tykkää

    • DMG on nimensä veroinen ihmepuutarha. Luin äskettäin, että se lasketaan maailman 10 kauneimman puutarhan joukkoon.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.