Dubai, Puutarhamatkailu ulkomailla

Dubai Butterfly Garden – Dubain perhospuutarha

Dubaissa kaiken pitää olla jollakin mittarilla mitattuna maailman suurinta, korkeinta tai parasta. Samalla periaatteella perhospuutarhakin on rakennettu.  Dubai Butterfly Garden on maailman suurin katettu perhospuutarha, jossa perhosille tarkoitettujen kasvihuoneiden pinta-ala on 2000 m2.

Jos kasvihuoneiden pinta-alaa vertaa nykyisten keskimääräisten omakotitalotonttien kokoon kotiseudullani Uudellamaalla, niin perhospuutarhan kasvihuoneiden alueelle saisi kolme omakotitalotonttia!

Perhospuutarhan kasvihuoneissa on paljon perhosten ruokintapaikkoja

Perhospuutarha on jaettu kolmeen eri alueeseen, jonne on tuotu perhosia Panamasta, Costa Ricasta ja Filippiineiltä.

Perhospuutarhan työntekijä kertoi, että puutarhassa on muutamia kymmeniä eri perhoslajeja, mutta yksittäisiä perhosia on 20 000. Arvio perhosten kokonaismäärästä vaikuttaa huomattavasti suuremmalta kuin mitä näimme perhosia. Ehkä lukumäärässä ovat mukana  myös toukka-asteella olevat perhoset, joita on vaikea huomata kasvullisuuden seasta.

Muutamia perhospuutarhassa eläviä perhoslajeja

Perhospuutarha on avara ja valoisa. Se on alueeltaan niin laaja, että kaikilla vierailijoilla oli hyvin tilaa tarkkailla perhosia omassa rauhassa.

Eri alueiden perhosten pääsy väärälle alueelle on estetty oviverhoilla. Kullakin kolmella suuremmalla alueella on pienempiä ”paviljonkeja”, joiden sisällä asuu tiettyjä perhoslajeja.

Perhosia varten on tehty paljon erilaisia ruokailupaikkoja (esim. kukkia, vesimelonia, hedelmiä ja hunajaa). Perhosia oli kaikkein helpoin tarkkailla ruokailupaikalla, koska ne viipyvät siellä suhteellisen pitkään. Jotkut perhoset sulkevat siipensä ruokailun ajaksi, mutta se oli kuitenkin pieni puute valokuvauksen suhteen.

Kukat vaihdetaan ruokintapaikoilla usein, jotta perhoset saavat mettä ruoakseen

Kun kävelee kasvihuoneisiin tehdyillä kävelyteillä, niin koko ajan pitää seurata myös lattiaa, ettei vahingossa astu lattialla olevan perhosen tai sen toukan päälle.

Kävelykäytävällä istui ainakin kaksi isoa sinistä perhosta

Perhospuutarhassa sallitaan perhosten koskeminen, jos perhosta ei vahingoiteta kosketettaessa. Perhosia on niin paljon, että ne istuvat ihmisten päälle oma-aloitteisestikin.

Minulla oli sini-valkoraidallinen t-paita, jossa oli muutamia kuvia kukista. Pari perhosta luuli ilmeisesti kukkia aidoiksi, koska ne istuivat kukan kohdalle. Toinen perhonen mieltyi kukkaani niin paljon, että se istui olkapäälläni yli varttitunnin. Kun lähdimme pois perhospuutarhasta, niin yksi työntekijöistä nosti perhosen pois olkapäältäni, ettei se päässyt karkaamaan vapauteen.

T-paidassani oleviin kukkakuvioihin mieltyneet perhoset

Perhoset olivat tottuneita ihmisiin, eivätkä pelänneet vierailijoita

Perhospuutarha on avoinna ympäri vuoden. Siitä toivotaan tulevan kesäajan suosikkinähtävyys, koska lämpötila kasvihuoneissa on tasainen ympäri vuoden (+24 C).  Miellyttävä lämpötila on melkoinen valtti kesäaikaan, kun ulkolämpötila vaihtelee kuumasta sietämättömän kuumaan (+35 C – + 50 C).

Siniset perhoset olivat tietenkin suosikkiperhosiani

Siniset perhoset olivat tietenkin suosikkiperhosiani

Perhospuutarha on ollut auki vasta muutaman kuukauden, mutta sen omistajilla on jo monenlaisia laajentumissuunnitelmia. Perhospuutarhan yhteyteen suunnitellaan muiden puutarhojen rakentamista (esim. vesi-, lintu- tai kalapuutarha). Ko. suunnitelmat ovat vasta alustavia eikä niiden toteutusaikataulusta ole tietoa.

Kasvihuoneen koristeina oli muutamia jättikokoisia perhosen toukkia, koska oikeita toukkia oli hankala nähdä

Perhospuutarhan yhteydessä oli laaja matkamuistomyyjälä, jossa oli myytävänä eksoottisista perhosista tehtyjä tauluja, koruja ym. matkamuistoja.

Matkamuistomyymälän löytyinen perhospuutarhasta oli positiivinen yllätys, koska perhospuutarhan naapurissa sijaitsevassa Dubai Miracle Gardenissa ei ollut lainkaan matkamuistomyymälää.

Matkamuistomyymälän tarjontaa

Kuninkaallisesta perheestä oli tehty usempia isoja muotokuvia, jotka oli koristeltu aidoilla perhosilla. Perhosten kerääminen yhtä muotokuvaa varten kestää 3-4 päivää ja muotokuvan tekeminen 5-6 päivää.

En huomannut katsoa muotokuvan hintaa, koska en ollut kiinnostunut hankkimaan dubailaisen sheikin muotokuvan seinälleni koristeeksi.

Jos Suomessa olisi tarjoilla Sauli Niinistön perhosista tehty muotokuva, niin haluaisitko ostaa sen kotisi koristeeksi?

Perhosista tehdyt abstrakit taulut sen sijaan olivat niin kauniita, että olisin harkinnut pienen sini-valkoisen perhostaulun ostamista, jos taulu olisi ollut tehty pelkästään sini-valkoisista perhosista ja kehys olisi ollut sävy sävyyn perhosten kanssa.

Aurinkoinen taulupari keltaisen värin ystäville

Perhospuutarha sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Dubai Miracle Gardenista. Kerron ohjeet perhospuutarhaan ja Dubai Miracle Gardeniin matkustamisesta tulevassa Dubai Miracle Gardenin postauksessa.

8 Comments

 1. Hieno ja mielenkiintoinen kohde. Siellä varmaan vierähti tovi kauniita perhosia katsellessa.
  Sheikin kuva perhosilla ryyditettynä olisi kyllä jäänyt minultakin ostamatta. Tosin en huolisi Sauli Niinistöä tai muitakaan presidenttejä kotini seinälle.

  Tykkää

  • Kävimme perhospuutarhassa samana päivänä kuin Dubai Miracle Gardenissa. Perhospuutarha jäi DMG:n varjoon, koska 100 miljoonaa kesäkukkaa saivat pääni ihan pyörälle. Mieheni piti perhospuutarhaa mielenkiintoisempana kuin DMG:tä.

   Tykkää

  • Täytyy tunnustaa, etten osaa vastata kysymykseesi. En edes tullut ajatelleeksi koko asiaa, kun tutustuin matkamuistomyymälän tarjontaan.

   Tykkää

 2. Ihana paikka! Ei tainnu olla nokkoosperhosia tai kaaliperhosia 🙂 Yllättävän palio näköjään on tuallaasia färittömiäki. Luulis, että kaikki loistaas kaikiis sateenkaaren färiis.

  Tykkää

  • En tunnistanut yhtään perhosta 🙂 Valtaosa perhosista oli aika ”luonnollisen” värisiä eikä kirkkaan värisiä kuten minäkin oletin etukäteen. Ehkä se on perhosten suojautumiskeino vihollisia vastaan luonnossa.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.