Dubai, Muut

Ystävänpäivälahjoja dubailaiseen tapaan

Ystävänpäivään kuuluvat sydämet eri muodoissa. Dubai Miracle Gardenissa on useampia isoja sydämenmuotoisia kukkaistutuksia, ei pelkästään ystävänpäivänä vaan ympäri vuoden. Ne näyttivät olevan kaikkein suosituimpia paikkoja ikuistaa itsensä kavereineen DMG:ssä.

Romanttiseen mekkoon pukeutunut isoäiti kävi valokuvaamassa kukkaistutuksia pikku lapsen hoidon välissä

Ystävänpäivä näkyi Dubaissa monella eri tavalla, erityisesti kaupoissa myytävinä ystävänpäiväkortteina ja lahjoina.

Tässä on pieni kuvakooste Dubaissa bongatuista ystävänpäivään liittyvistä lahjoista.

Fazerin Geisha-suklaan myynti näkyvällä paikalla Dubain lentokentällä lämmitti mieltä, koska suomalaisia tuotteita ei ollut kovin paljon esillä Dubaissa

Näin ainoastaan Dubai Garden Centren puutarhamyymälässä ystävänpäiväteemalla koristeltuja kasveja

Nallet olivat suosittuja ystävänpäivälahjoja. Erilaisia nalleja oli tarjolla jopa enemmän kuin kukkia

Dubai Garden Centren ja lähimarketin leikkokukkatarjontaa

Dubai on maailman kolmanneksi suurin kultaharkkokaupan keskus Lontoon ja Zürichin jälkeen. Kultakauppa on Dubaissa tavalliselle turistille paljon näkyvämpää kuin Lontoossa tai Zürihissä, koska maailman suurin kultakauppojen keskittymä, kultabasaari (700 kultakauppaa), on avoinna myös turisteille. Kultabasaari onkin yksi Dubain suosituimpia nähtävyyksiä.

Dubaista ja erityisesti kultabasaarista voidaan varsin hyvin sanoa, että kaikki mikä kiiltää on kultaa.

Arvokkaat korut ovat ökyrikkaille turisteille ja paikallisille arabisheikeille huomattavasti luonnollisempia ystävänpäivälahjoja kuin meille. Kultakorujen myymälöissä näkyikin ystävänpäivämainoksia ja arabinaisten tyyliin tehdyt korut olivat näyttävästi esillä.

Sharjahin keskusbasaaria kutsutaan myös kultabasaariksi, koska siellä on niin paljon kultakauppoja

Arabinaisten suosivat näyttäviä koruja

***     ***    ***     ***     ***

Lopuksi vielä ystävänpäivään sopiva mietelause:

”Puutarha on ystävä, jonka luona voit piipahtaa milloin vain.”
Tuntematon

Hyvää ystävänpäivää Sinulle!

6 Comments

 1. Hieno mietelause, noinhan se juurikin on!

  Dubaissa kaikki taitaa olla näyttävää, niin puutarhat, rakennukset kuin korutkin. Ihan oma maailmansa, kuvittelisin.
  Hyvää ystävänpäivää 🙂

  Tykkää

  • Kiitos! Dubai on muslimien vastine Las Vegasille, mutta ilman uhkapelejä ja paljon Las Vegasia ”ökyrikkaampi” paikka. Dubai on ihan oma maailmansa kuten sanoit: yksi maailman erikoisimpia paikkoja, jossa suurella rahalla rakennetaan mielikuvituksellisia asioita kuten maailman suurin puutarha aavikolle tai valtavankokoiset keinosaaret mereen.

   Tykkää

 2. Ei taireta Dubais kitsastella mihinää. Komiaa on. Hups, mitä koruja. Tuallaasis helyys ei puutarhatyät taitaasi onnistua. Hyvää ystävänpäivää!

  Tykkää

  • Kiitos! Dubaissa ei olla turhan vaatimattomia ja piiloteta varallisuutta muilta ihmisiltä 🙂
   Mietin koruja katsellessa ihan samaa asiaa kuin sinä. Koruja ei voisi käyttää edes toimistotöissä, puhumattakaan puutarhatöitä.

   Tykkää

 3. Mikäs ökyrikkaiden rouvien on moiset korut kaulalla tepastellessa, sillä naisten työssäkäynti lienee edelleen aika vähäistä. Kunnon kaulakorun asettaminen koko päiväksi rinnuksille korvaa kuntojumpan salilla. Eiköhän nuo valtavat korut jo painakin jonkin verran?

  Tykkää

  • Dubain asukkaat ovat kahden kerroksen väkeä: rikkaat syntyperäiset dubailaiset (alle 20%) ja köyhät siirtotyöläiset. En tiedä, miten yleistä syntyperäisten naisten työssäkäynti on, mutta luin äskettäin että Saudi-Arabiassa vain noin 15 % naisista on kodin ulkopuolella töissä. Dubai on Saudi-Arabiaa vapaamielisempi maa, joten siellä naisilla on todennäköisesti paremmat mahdollisuudet työssäkäyntiin, mutta siihen ei ole läheskään kaikilla taloudellista tarvetta.
   Luulen, että korut ovat aika painavia, mutta maksukyvyttömältä näyttävä turisti ei pääse kokeilemaan niitä 🙂

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.