Muut

Perennan siementen arvonta ja terveiset Dubaista

Terveiset Dubaista ja erityisesti maailman suurimmaksi puutarhaksi mainostetusta Dubai Miracle Gardenista!

Dubai Miracle Gardenissa mainostetaan kasvavan 100 miljoonaan kukkaa, joista yli 99.9% on kesäkukkia. Parissa paikassa näin kannoja, mutta muuten kaikki muut puutarhan kukat olivat yksivuotisia kesäkukkia.

Dubai Miracle Gardenin riikinkukot

Kävin Dubaissa myös useammassa muussa puutarhakohteessa:

Julkaisen Dubai Miracle Gardenin runsaasta kukkaloistosta sekä muista puutarhakohteista lisää valokuvia ja postauksia lähiaikoina.

puutarhakollaasi

Lupasin 1003 puutarhamatkailublogia ja arvonta postauksessa hankkia arvonnan palkinnon Dubai Miracle Gardenista. Se ei onnistunutkaan, koska puutarhassa ei ollut lainkaan puutarha- tai matkamuistomyymälää. Ainoa matkamuistoksi tarkoitettu asia oli mahdollisuus teettää postikorttimainen valokuva itsestä Dubai Miracle Gardenissa.

Niinpä ostin arvonnan palkinnon Dubai Garden Centre:stä, joka on Persianlahden suurin puutarhamyymälä. Palkintona on laadukas Moulton Mill:n valmistama pieni istutuslapio sekä kaksi pussia kesäkukkien siemeniä (kerrotut petuniat ja pelargoniat).

Englantilaisen Moulton Mill:n valmistama istutuslapio on tehty ruostumattomasta teräksestä. Lapio-osassa on mitta-asteikko, joka on kätevä esimerkiksi istutettaessa kukkasipuleita oikeaan syvyyteen. Istutuslapiolla on 15 vuoden takuu.

Ostan lähes kaikilta puutarhamatkoilta perennan ja kesäkukan siemeniä itselleni ja puutarhakavereilleni lahjoiksi. Näin ystävänpäivän lähestyessä on myös aika järjestää perennan siementen arvonta.

Arvon tähän postaukseen kommentteja jättäneiden henkilöiden kesken kaksi voittajaa 20.2.2016. Ensimmäinen voittaja saa valita haluamansa kolme siemenpussia, toinen voittaja saa toiset kolme siemenpussia.

Jos haluat osallistua arvontaa, niin kerro kommentissa, millaisia puutarhasuunnitelmia olet tehnyt jo ensi kesän varalle.

Arvottavat siemenet ovat:

 • moniväristen salkoruusujen sekoitus
 • Claude Monetin Givernyn puutarhassa kasvatettavat valkoiset kaunokaiset
 • vaaleansininen kerrottu akileija (Tower Light Blue)
 • moniväristen ritarinkannusten sekoitus
 • moniväristen neilikoiden sekoitus (Dianthus Carophyllus fl. pl. Chabaud)
 • moniväristen syyriköiden sekoitus (Buddileja Davidii Mixed)

siementenarvonta

20 Comments

 1. En ole koskaan käynyt Dubaissa enkä olisi voinut kuvitella, että siellä voisi olla kauniita puutarhoja, mutta miksi ei. Jos kerran pystyvät rakentamaan mereen saaren ja sille kymmeniä hotelleja ja tuhansia asuntoja, puutarha on pikku juttu.

  Riikinkukkoistutuksia en ole nähnyt aiemmin. AIka vekkuli asetelma.

  Tykkää

  • Puutarhan perustaminen aavikolle on todella haasteellista, mutta dubailaiset ovat tottuneet suurempiinkin haasteisiin kuten jo sanoit 🙂 Laitan myöhemmin pari valokuvaa, miten puutarhojen kastelu hoidetaan, koska riittävä kastelu on puutarhan onnistumisen tärkein tekijä Dubaissa.
   Dubai Miracle Gardenissa oli tehty paljon erilaisia metallikehikoita (riikinkukot, talot, sydämet ym.), joihin kukkaruukut asetellaan muodostamaan haluttu kukka-asetelman muoto. Riikinkukot olivat yksi onnistuneimmista kukkaistutuksista. Lisää valokuvia erikoisista kukkaistutuksista on tulossa…

   Liked by 1 henkilö

 2. HennaJenniina says

  Osallistun mielelläni arvontaan, olen suunnitellut tekeväni ison kukkapenkin talon seinustalle ja toisen puutarhapöydän viereen. Harmi vaan kun nyt jo sormet syyhyää ja on aivan talvi vielä.

  Tykkää

 3. Ahaa, Dubain puutarhat on nyt kukistettu. Odotan mielenkiinnolla seuraavia postauksia ja kokemuksia puutarhoista. Ylipäätään matkakuulumiset Dubaista ovat harvinaista herkkua ja siksi laajempiin kooste ihan tervetullut.
  Ei taida kommenttitila riittää kaikkien kesäsuunnitelmieni esittelemiseksi, mutta mm. vesiallas on tarkoitus kaivaa ylös ja laittaa tilalle kukkia, Pikkupuutarhan yksi polkuhaara pitää leventää, viljelylaatikoiden käytäväpintojen uudistamista jatkaa, kaikkia kivoja kasveja istuttaa, joista ei vielä ole tarkkaa suunnitelmaa, kitkeä rikkaruohoja ja takuuvarmasti istua kahvittelemassa ja taivastelemassa kesän ihanuutta.
  Ja kyllä, osallistun arvontaan.

  Tykkää

  • Between, WordPress tulkitsi kommenttisi roskapostiksi luultavasti nimimerkkisi vuoksi ja siirsi ne automaattisesti roskapostilaatikkoon. Aikaisemminkin on tapahtunut samalla tavalla. Huomasin sattumalta, että roskapostilaatikossa oli kaksi kommenttiasi ja poimin ne kaikille näkyviin.

   Tykkää

   • Ai, ai. WordPress harjoittaa sananvapauden rajoittamista. Sähköpostissa ihmettelen välillä sitä logiikkaa, jolla roskapostit seuloontuvat. Olen tehnyt erilaisia määritelmiä roskaposteille, mutta silti ne valikoituvat jonkin omituisen ja minulle vieraan määritelmän mukaisesti. Joskus tuntuu, että tietotekniikka on luonut oman mustan aukkonsa, jonne imeytyy moni tarpeellinen asia niiden epäoleellisten jäädessä pitkiksi ajoiksi kummittelemaan näkyville.

    Tykkää

   • Tietotekniikka on ihmeellistä. Välillä tuntuu, että tähtien asento ja tuulen suunta vaikuttavat järjestelmien toimimiseen tai toimimattomuuteen 🙂

    Tykkää

 4. Voi! Matkoiltahan saa kaikkea erikoista! Kesäksi on niin monta suunnitelmaa että ukkeli jo repii hiuksiian (kalju) vattupenkkiä , ruusutarhaa portilla jaa jaa.. ja nt on vasta helmikuu!
  Mä haluaisin moniväristen neilikoiden sekoitus (Dianthus Carophyllus fl. pl. Chabaud),moniväristen salkoruusujen sekoitus ja moniväristen syyriköiden sekoitus (Buddileja Davidii Mixed)

  Tykkää

 5. Eeviregina says

  Aion vihdoinkin toteuttaa monen vuoden suunnitelmani ruusujen alueesta jokirantaan. Mun ruusut kasvaa vähän siellä sun täällä ja olisi ihanaa, jos ne kasvaisivat kaikki samalla alueella. Lisäksi jokirannan metsäpuutarhaa aion ottaa enemmän haltuun, vesakoita leikkelin siellä jo tällä viikolla!
  Ostin syksyllä Monetin puutarhasta siemenpusseja, mutta sinulla on paljon sellaisia, joita mulla ei ole, joten arvonnassa mukana ollaan!
  Jos olisin eka voittaja, valitsisin salkoruusuja, akileijaa ja ritarinkannuksia.

  Tykkää

 6. Sara says

  En ole sen enempää vielä puutarhasuunnitelmia ensi kesälle ehtinyt tekemään, mutta yksi asia on varma: haluan paljon erivärisiä kukkia! (:<3 Haluan myös kokeilla jotain "eksoottisempaa" kasvia.

  Tykkää

 7. Huh, on varmasti ollut upea ja henkeäsalpaava paikka. Ruusunmekossa aloitetaan ensi kesänä tulevan metsäpuutarhan istutustyöt, muuten pyrin pysyttelemään tuunaus- ja hoitotöissä. Ja arvontaan osallistun mielelläni. Hyvää ystävänpäivää sinulle ❤

  Tykkää

 8. Onpa valtavat ja kukkaisat pyrstöt riikinkukoilla! Mittakaava tuntuu tuolla olevan kaikessa hieman eri kuin meillä. Suunnittelen parhaillaan viljelypalstaani, jossa haluaisin entistä enemmän yhdistää hyötykasveja ja koristekasveja keskenään. Tai kasvattaa koristeellisia hyötykasveja 🙂 Givernyn puutarhasta unelmoin, joten sieltä tuodut siemenet olisivat aarre.

  Tykkää

 9. klaara says

  Voi, miten ihana palkinto. Jännitystä lisää aina myös se saako siemenet kasvuun ja kukkivatko taimet sitten myöhemmin.
  Mukavaa ystävänpäivää!

  Tykkää

 10. Marja Kantell says

  Olen vasta äskettäin löytänyt mielenkiintoisen blogisi. Itsekin jonkinverran puutarhamatkailua harrasteena oli erittäin kiinnostavaa lukea Dubain puutarhoista. Itse kävin viime keväänä Ranskassa ja silloin Givernyn Monetin puutarhassa tuli kierreltyä. Oman puutarhan suunnittelua on tietenkin oikeastaan koko talvi ja ensi viikolla on tarkoitus aloittaa siemenkylvöt. Jos sattuisin voittamaan arvonnassa niin ensisijaisesti olen kiinnostunut syrikän, neilikan ja ritarinkannusten siemenistä mutta tietenkin puutarha ihmisenä innostun suuresti mistä tahansa siemenistä 🙂

  Tykkää

 11. Liisa Vottonen says

  Ihania kuvia tänne lumen keskelle. Itselläni puutarha pyörii mielessä melkein koko ajan ja kevättä jo odotellaan. Syksyllä aloitin yhden kohopenkin laajennuksen joka tietenkin vaatii uusia kasveja:)
  Minua kiinnostaisi ritarinkannukset ja salkoruusut.

  Tykkää

 12. Oli varmasti ihanaa olla Dubain lämmös. Ei tainnu tulla ikävä näitä lumisia/räntääsiä maisemia. Valtavat riikinkukkoistutukset…..Voi, kesälle on taas suunnitelmia, piäniä ja suuria, piliven pimein. Tairan aloottaa kuitenki keskenerääsillä rojektiilla, ranka-airan jatkamisella ja roskiskehikon tukitoloppien valulla. Siinon ny kaikennäkööstä pönkää.

  Tykkää

 13. Airiina says

  Osallistun arvontaan mielelläni koska aion laittaa paljon kukkia kasvamaan ja ryytimaan

  Tykkää

 14. Vau mitä kuvamaistiaisia Dubain reissulta, ihan överiä! Toisaalta mitään muuta en olisikaan odottanut.
  Kevään ja kesän pihasuunnitelmat ovat laajat, tarkoitus on kaivaa pari uutta kukkapenkkiä, laajentaa kivikkopenkkiä, kylvää runsaasti kukkia (sekä perennoja että kesäkukkia), perustaa kasvihuone, rakentaa uusi ja entistä laajempi kompostialue ja tietysti kuvata ja bloggailla kaikesta siinä samalla 🙂 Toivon, että näistä edes osa toteutuu…

  Tykkää

 15. Voi mitä övereitä nuo kukkaistutuksetkin, kuten kai kaikki muukin siellä! Noista ei taida paljon saada ideoita omaan puutarhaansa, ehkä jotakin kuitenkin? Viime kevääksi olin hamstrannut liikaa hommia, jotka sitten vielä lisääntyivät kun tuli paljon ylimääräisiä taimia ja siemeniä, jotka tietysti piti saada jonnekin! Tänä keväänä/kesänä on suunnitelmissa laittaa kärhöjä ja ruusuja uuden paviljongin ympärille ja ruusuja lisätä muutoinkin. Ja eihän lisäpioneiltakaan voi välttyä😉 Arvonta olisi kiva!

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.