Puutarhamatkailu Suomessa

Kameliat kukkivat talvipuutarhassa

Kameliat kukkivat talvipuutarhassa lokakuusta helmikuun puoleenväliin. Kamelioissa oli niin lupaavan paljon kukkanuppuja, että olen käynyt talvipuutarhassa kahden kuukauden aikana kolme kertaa nähdäkseni kameloiden runsaimman kukinnan.

Suuri osa kukkanupuista on vähitellen kuivunut tai muuten surkastunut ja runsaaksi odottamani kukinta jäikin aika vähäiseksi. Joka käynnillä useassa kameliassa on ollut muutama kukka. Jokaisen eri lajin kukan kauneuteen on voinut keskittyä kunnolla, koska kymmenet muut kamelian kukat eivät ole kilpailleet huomiosta.

Jokaisella vierailulla myös muut kasvit ovat kukkineet siten, että eri kasvit ovat olleet kauneimmillaan eri kerroilla. Nähtävää on riittänyt jopa enemmän kuin Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan paljon suuremmissa kasvihuoneissa tähän aikaan vuodesta.

Yllä oleva kamelian kukka on yli satavuotiaasta kameliapuusta, joka tuotiin talvipuutarhaan puolitoista metriä korkeana Hakasalmen huvilalta vuonna 1917. Ko. kameliapuu on talvipuutarhan vanhin kasvi.

Viime käynnilläni tammikuun puolessa välissä amaryllikset eli ritarinkukat kukkivat runsaimmin ja kauniimmin kuin joulukukkanäyttelyn aikana.

En muista, että alla oleva amarylliskori olisi ollut edes esillä joulukukkanäyttelyssä. Kaikki muut joulukoristeet oli jo poistettu talvipuutarhasta, joten jouluinen kori näytti väärään paikkaan joutuneelta.

Kirkkaan punaiset kukat olivat upea ja näyttävä näky ikkunan takana näkyvää talvista maisemaa vasten.

Kuvakollaasi kauneimmista amarylliksen kukista.

Atsaleat kukkivat myös viime viikolla runsaammin kuin joulunäyttelyssä. Alla olevat atsaleat olivat suosikkejani, koska joukossa oli yksi vaaleanpunainen atsalea ja valkoiset atsaleat näyttivät kauniilta sinistä taustaa vasten.

Talvipuutarhan suurikokoinen rahapuu kukki runsaasti. Koska tiedän miten hankala rahapuu on saada kukkimaan kotona, niin rahapuun kukinta tuntui erityisen näkemisen arvoiselta, vaikka yksittäinen rahapuun kukka on vaatimaton.

Viime käynnillä ruusumaljaköynöksessä oli kukka lopultakin sellaisessa paikassa, että pystyin ihailemaan ja valokuvaamaan kukan.

Talvipuutarhan yksi vuoden kohokohdista on lähestymässä eli lumikuningatteren kukinta helmi-maaliskuun vaihteessa. Suomen orkideayhdistys järjestää lumikuningattaren kukinta-aikana orkideanäyttelyn talvipuutarhassa 10-13.3.2016. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Suomen orkideayhdistyksen kotisivuilta.

Valokuvia viime vuoden upeasta lumikuningattaren kukinnasta näet täältä.

Aion mennä ihailemaan lumikuningattaren kukintaa tänä vuonnakin, koska sen kukinta on Suomen näyttävin yhden orkidealajin kukinta.

Lumikuningatar

Lumikuningattaren vieressä kukki venuksenkenkä eksoottisen värisellä kukinnolla.

Talvipuutarhan kasvihuoneet näyttivät ulkoapäin harvinaisen koristeellisilta pitkien kimaltelevien jääpuikkojen ansiosta, koska auringon säteet kimmelsivät jääpuikoista.

2 Comments

  1. Kamelian kukka on sitte hiano. Nii mun färinenki. Kerran mun rahapuus oli muutama kukka. Aika hämmästyny olin, koska en ollu ikinä kukkivana nähäny. Enkä tiärä viälä tänäkää päivänä, mitä sille tein, ku yleensä mun sisäkukat ei kovin pitkäikääsiä oo.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.