Iso-Britannia, Puutarhamatkailu ulkomailla

BBC Gardener’s World puutarhamessut Facebookissa

Koska tämän vuoden puutarhamatkailukausi lähestyy kovaa vauhtia ja puolet viime vuoden puutarhamatkajutuista on vielä kirjoittamatta blogiin, niin kokeilen helmikuun ajan uutta tapaa julkaista rinnakkain puutarhajuttuja blogissa ja ulkomailla kuvattuja puutarhakuvia Facebookin ”1003 puutarhaa” sivulla.

Kun olen julkaissut samaan puutarhaan tai puutarhamessuihin liittyvät valokuvat Facebookissa, niin julkaiset ne lopuksi blogin puolella, jotta valokuvia voi katsoa myöhemmin yhtenä postauksena.

Atsaleasta tehty bonsaipuu

Idea syntyi, koska olen ottanut suurista puutarhoista ja messuista satoja kuvia. On melkoinen kynnys alkaa käymään läpi valtava määrä valokuvia ja valita niistä pari-kolmekymmentä parasta yhteen postaukseen.

Nyt voin katsoa päivittäin kohtuullisen määrän kuvia, julkaista yksittäisiä valokuvia Facebookissa ja nauttia samalla kauniiden valokuvien katselusta ilman puutarhakuvaähkyä.

David Austin ruusuosaston tarjontaa

Aloitan kokeilun viime kesän BBC Gardener’s World puutarhamessuilta Birminghamista Englannista. Kirjoitin puutarhamessujen ensi vaikutelmista heti Englannin matkan jälkeen Kaakkois-Englannin puutarhat ja BBC Gardeners’ World puutarhamessut postauksen  lopussa.

Aloitan messukuvien julkaisemisen ”RHS Floral Marquee” -teltasta, jossa 80 markkinoiden parasta taimistoa ja puutarhamyymälää esitteli tarjontansa. Jokaisella messuosastolla oli erittäin suuret ja näyttävät koristelut sekä taimimyymälä. Kaikki kasvit olivat luonnollisesti ensiluokkaista laatua.

Myytävät ritarinkannuslajikkeet olivat esillä kukkivina ja täysikokoisina. Taimen ostajan oli helppo hahmottaa, kuinka suuri ritarinkannuksesta tulee täysikasvuisena.

Kärhöjen kauneutta

En ole nähnyt koskaan aikaisemmin niin kaunista ja monipuolista myytävää kaktusvalikoimaa kuin parilla messuosastolla

Eri väriset hortensiat kilpailivat kauneudesta toistensa kanssa

RHS:n kukkamarkkinateltan tarjonnasta valtaosa oli koristekasveja, mutta muutamalla osastolla myytiin hyötykasvien siemeniä ja taimia. Tästä kuvasta näkee hyvin miten taidokkaita messuosastojen koristelut olivat.

Messujen viimeisenä päivänä messuosastojen koristekukat myytiin lähes pilkkahintaan vierailijoille. Olisin halunnut nähdä, tämän valtavan liljakimpun saaneen henkilön ilmeen, kun hän näki tämän kimpun ensimmäistä kertaa. Liljakimppu oli niin iso, että mies hädin tuski jaksoi kantaa sitä. Mies ei nähnyt mitään kimpun takaa, joten hänen kaverinsa käveli vieressä ja antoi neuvoja, mihin suuntaan miehen piti kävellä.

Messuilla oli myynnissä kokoontaitettavia kärryjä, joilla oli kätevä kuljettaa messuostoksia mukana. Englantilaiset ovat suuria puutarhan ystäviä, joten aika moni messuvieras kuljetti ostoksia mukana tällaisissa kärryissä.

Tällaisilla taimikärryillä olisi varmasti kysyntää myös suomalaisilla puutarhamessuilla, mutta mikään yritys ei ole keksinyt vielä myydä niitä Suomessa.