Iso-Britannia, Puutarhamatkailu ulkomailla

Wisleyn puutarhan kasvihuone

Wisleyn kasvihuoneissa on yksi maailman laajin harvinaisten, uhanalaisten ja vaikeasti kasvatettavien kasvien kokoelma, joka sisältää 5000 eri kasvilajia. Kasvihuone on jaettu kolmeen ilmastovyöhykkeeseen: trooppinen, kostea+lauhkea sekä kuiva+lauhkea vyöhyke.

Kasvihuoneet ovat erittäin suuria. Kasvihuoneiden pinta-ala on noin 10 tenniskentän suuruinen ja kasvihuoneen suurin korkeus 12 metriä.

Kasvihuoneiden kasvit oli hoidettu erinomaisen hyvin. Oli ilo ihailla hyvinvoivia kasveja mahdollisimman luonnonmukaisesti rakennetussa ympäristössä. Trooppinen kasvihuone muistutti viidakkoa, jossa kasvaa mm. palmuja, saniaisia ja erilaisia köynöksiä. Kuiva+lauhkean vyöhykkeen kaktusistutukset toivat mieleen autiomaan kaktuksineen.

Kasvihuoneissa järjestetään lähes kuukausittain vaihtuva näyttely. Wisleyssa käydessäni oli esillä laaja pelargonianäyttely.

Banaanipuusta näkee miten hyvin kasveja hoidetaan ja kasvit pidetään siistinnäköisinä

Pystysuoraan verkkoon istutetut päällyskasvit muodostivat hienon ”verhon”

Laaja ja monipuolinen kaktusosasto

Kaktusten upeat ja suuret kukat

Punaisella lumpeella on erikoiset pilkulliset lehdet

Pienikukkaisessa orkideassa oli valtavasti kukkia

Kasvihuoneessa oli laaja valikoima erilaisia orkideoja

Vaihtuvana näyttelynä oli pelargonien näyttely

Pelargonien kauneutta

6 Comments

  • Kasvihuoneet ovat harvoin rakennuksina kauniita, mutta Wisleyn kasvihuone on kaunis 🙂
   Molemmat isoäitini kasvattivat pelargoneja, joten olen mieltänyt sen mummojen kesäkukaksi. Mielipiteeni kyllä muuttui tässä näyttelyssä.

   Tykkää

 1. Pelargonihulluna olisin kyllä varmaan seonnut tuolla pelakuiden keskellä. Ihanan näköistä, voi kun joskus pääsisi tuonne.

  Tykkää

 2. Todella vaikuttavaa, niin kasvilajien runsauden kuin kasvihuoneiden koonkin suhteen. Kovasti miellyttää myös se, että kasveista todella näytetään pitävän hyvää huolta. Minäkin olen innostunut pelargonista ihan uudella tavalla, kun löysin kaikki upeat lajikkeet. Ei mummonkukkia ollenkaan!

  Tykkää

  • Englanti on puutarhaharrastajien maa, jossa omat ja yleiset puutarhat pidetään loistokunnossa.
   Minäkin olen alkanut innostua pelargoneista Wisleyn ja parin näyttelyn jälkeen, mutta en ole vielä hankkinut itselleni. Ehkä ensi kesänä 🙂

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.