Muut

100 kukkaideaa jouluun

Kävin perjantaina tutustumassa kauppapuutarhaliiton upeaan pop-up näyttelyyn ”100 kukkaideaa jouluun”. Pop-up näyttelyn tarkoitus oli antaa ideoita joulukukkien käyttöön sisustuksessa ja haastaa kokeilemaan jotain uutta ja erilaista jouluna.

Pääosassa olivat kolme kotimaista suosikkijoulukukkaa: hyasintti, ritarinkukka sekä joulutähti. 100 kukkaidean luojana ja tilan rakentajana toimi floristimestari Pirjo Koppi, joka voitti tänä vuonna kukkasidonnan MM-pronssia, ollen samalla maailman paras naisfloristi.

Pirjo Koppi oli tehnyt näyttelyyn 100 erilaista jouluista kukka-asetelmaa, sisustuselementtiä, korua ym. Pirjo kertoi, että näyttelyn rakentaminen oli kestänyt kaksi viikkoa. Aluksi hän oli tehnyt kukka-asetelmien rakenteet ja koristellut rakenteet kukilla juuri ennen näyttelyä.

Pirjo Koppi ja näytöksessä tehty jouluinen kukka-asetelma. Pirjolla on kauniita hyasintin kukista tehtyjä kukkakoristeita.

Pirjo järjesti perjantaina ja lauantaina kukka-asetelmien teko näytöksen, jossa hän teki 3-4 erilaista kukka-asetelmaa etukäteen tehtyyn pohjaan.

Pirjo teki aluksi asetelman hyasinteista ja kanelitangoista. Hän oli liimannut kuumaliimalla lasiastian ulkopuolelle vieri viereen kanelitankoja ja laittanut niitä myös ristikkäin astian päälle. Hyasintit oli helppo asetella kanelitankojen väliin halutulla tavalla. Kukkien laittamisen jälkeen Pirjo lisäsi vielä muutaman kanelitangon keskelle koristeeksi.

Kanelitangoilla koristeltu hyasinttiasetelma

Seuraavaksi Pirjo teki kukka-asetelman punaisista ritarinkukista, tulppaaneista, piparkakuista ja kanelitangoista. Piparkakkujen väliin oli laitettu neljä pientä  lasiastiaa, joihin kukat aseteltiin. Asetelmaa voi laajentaa siten, että piparkakkuja tai kukkia laittaa pöydälle asetelman jatkoksi.  Piparkakut voi syödä, jos kukat asettelee siten, etteivät ne kosketa piparkakkuihin.

Piparkakku-ritarinkukka-asetelma valmistumassa.

Pirjo oli liimannut kaksi samanlaista, mutta eriväristä (valkoinen ja kulta) koristetta lasimaljakkoon ja täyttänyt maljakon osittain valkoisilla pikkukivillä. Pirjo kiinnitti ritarinkukat koristeeseen kukkalangan avulla. Tämä näyttävä asetelma oli suosikkini Pirjon näytöksessä tekemien asetelmien joukossa.

Pirjo esittelee etukäteen koristeltua maljakkoa ja valmis asetelma.

Jouluisiin kukka-asetelmiin sai tutustua kaikessa rauhassa. Pirjo jäi esityksensä jälkeen vielä näyttelyyn juttelemaan kävijöiden kanssa. Hän kertoi myös mielellään työstään ja näyttelyyn tehdyistä asetelmista.

joulutahdethelmilla

Kukkakoristeita voi käyttää monipuolisesti juhlapöydän koristeina.
Alla olevassa kuvassa upea shampanja- tai kuohuviinipullon kukkakoriste.

kuohuviini

Pirjolla oli itsellä useampia hyasintin yksittäisistä kukista tehtyjä koruja. Myös näyttelyssä oli esillä useampia kauniita koruja.

Hyasintin kukista tehdyt korut eivät kestä kauniina kuin muutaman tunnin eli yhden juhlan ajan. Jos korupohjan tekee siten, että kukat on helppo vaihtaa, niin hyasinttikorun uudelleenkäyttö on helpompaa.

kaulakoru

Näyttelyssä oli esillä myös perinteisempiä joulukukka-asetelmia, joiden koristeina oli erilaisia luonnosta löytyviä materiaaleja.

ritarinkukat

Kauniiden kukka-asetelmien yksityiskohdissa riitti ihailtavaa pitkäksi aikaa.

100kukkaideaajouluun

–     *    –    *    –    *    –    *    –    *    –    *    –    *    –

Jos haluat nähdä lisää valokuvia Pirjo Kopin tekemistä upeista kukka-asetelmista, niin julkaisen 1003 puutarhaa Facebook-sivulla ”joulukukkakalenteria” 1-24.12.2015 välisenä aikana. Suurin osa valokuvista tulee olemaan ”100 kukkaidea jouluun” näyttelystä, mutta mukana on myös muita jouluisia kukkakuvia. Jos haluat varmistaa, että näet kaikki joulukukkakuvat, niin käy tykkäämässä 1003 puutarhaa sivusta, jotta saat ilmoituksen Facebookissa, kun uusi kuva on julkaistu.

2 Comments

  1. anne kauppinen says

    Missä tämä näyttely 100 kukkaideaa jouluun on ?

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.