Kreikka, Puutarhamatkailu ulkomailla

Ateenalaiset kukkamarkkinat

Löysimme sattumalta kukkamarkkinat Ateenan kaupungin taloa vastapäätä sijaitsevalta Kotzia-aukolta, kun olimme yhtenä iltana kävelemässä Omonia-aukiolta hotelliimme.

Kukkamarkkinat järjestetään Kotzia-aukiolla keväisin huhti-toukokuun vaihteessa 2-3 viikon ajan, siten että ne päättyvät 3.5.

Kukkamarkkinoiden aikana osa aukiosta koristellaan ja markkinoilla on muutamia kymmeniä myyntikojuja.

Ilta oli jo pimenemässä ja lyhyt sadekuuro yllätti meidät, joten katselimme kukkamarkkinoiden tarjonnan pikaisesti läpi.

Kukkamarkkinoiden koristeet

Petuniatarjontaa

Sormustinkukkia

Ruusuja oli eniten myynnissä

Ruusuvalikoima oli monipuolinen

Daaliat kukkivat jo toukokuun alussa

Ihmeköynökset olivat kivassa kärryssä

Upea orkideakranssi

Kukkamarkkinoiden löytäminen oli Ateenan matkan positiivinen yllätys. Ostin markkinoilta viisi pientä pionin juurakkoa (Baby White, Nymph, Pink Hawaiian, Sarah Bernhardt ja Sorbet) ja sain valita kaupan päälle yhden iiriksen (Going my Way) juurakon.

Matkalla tuli myös ikävä pettymys. Meillä oli tarkoitus käydä itäisen Välimeren alueen suurimmassa kasvitieteellisessä puutarhassa, Julia and Alexander Ν. Diomedes Botanic Garden:ssa. Jätimme puutarhassa käynnin matkan kohokohdaksi viimeisenä päivänä. Puutarha ei ole auki kansallisina juhlapäivinä kuten vappuna, joten emme päässeet sinne. Toivottavasti tulevaisuudessa tulee uusi mahdollisuus päästä käymään kasvitieteellisessä puutarhassa.