Kreikka, Puutarhamatkailu ulkomailla

Korfun saarikierroksen kauneimmat kasvit

Vuokrasimme siskoni kanssa auton päiväksi Korfulla ja kiersimme etupäässä saaren itärannikkoa Kassiopin ja Messogin välillä. Paluumatkalla ajoimme osittain sisämaan kautta ja kävimme Pelekasin kylässä ihailemassa maisemia keisarin valtaistuin -näköalapaikalta.

Kauniita maisemia ja upeasti kukkivia kasveja oli enemmän kuin etukäteen osasimme odottaa. Erityisesti visteriat, valeakaasiat ja juudaksen puut kukkivat runsaasti, mutta näimme myös paljon muita tuntemattomia kukkivia kasveja.

Valeakaasian kukat muistuttavat valkoisen visterian kukkia, mutta valeakaasia on puu

Pinkkejä kukkia täynnä olevat juudaksen puut olivat huomiota herättäviä näkyjä

Visteria on suosikkiköynökseni, joten olin haltioissaan, koska visterian kukinta oli kauneimmillaan

Olen kirjoittanut aikaisemmin oman jutun Korfun visterioista.

Puut saavat usein kasvaa vapaasti ja rakennukset niiden lähellä sopeutetaan puiden kasvuun

Ruusujen ystävän pihassa on keltaisista ruusuista kasvatettu ruusuportti ja -aita

Kumvatti-sitrushedelmä on Korfun erikoisuus, josta valmistetaan mm. likööriä ja karamelleja

Näyttävä pasuunakukka

Matkan varrelta löytyneen puutarhamyymälän tarjontaa

Kirsikkapuun hurmaavat kukat

Callistemon citrinus:n kukat muistuttavat pulloharjoja

Näimme vain yhden kärsimyskukan matkan aikana, mutta se olikin sitäkin upeampi

Kukkaruukut olivat kissoille mieluisia nukkumapaikkoja, varsinkin jos ruukussa kasvava puu tarjoaa varjoa keskipäivän kuumimpaan aikaan

Maisemia automatkan varrelta (Kalami ja Kassiopa) sekä pari Korfun kaupungissa nähtyä auringonlaskua

Korfun matkan parasta puutarha-antia oli maaseutukierros autolla. Maaseudulla näimme paljon enemmän keväisen kukinnan runsautta, omakotitalojen suuria puutarhoja ja kauniita maisemia. Toinenkin päivä olisi kulunut autoillessa, mutta innostuimme auton vuokrauksesta vasta matkan viimeisenä päivänä.

Huhtikuun lopussa Korfun turistisesonki ei ole vielä alkanut, joten paras paikka majoittua on Korfun kaupunki. Pienemmissä kylissä useimmat hotellit ja ravintolat olivat vielä kiinni. Ne avautuvat myöhemmin keväällä, kun tilauslennot alkavat.

Keväällä sää voi olla hyvinkin vaihteleva: viileää, tuulista ja sateista, aurinkoista ja lämmintä (jopa yli + 20 C) tai kaikkea siltä väliltä. Meillä oli erittäin hyvä onni matkasäiden suhteen koko loman ajan, koska edelliset pari viikkoa oli satanut lähes joka päivä, mutta meidän lomaviikon aikana oli aurinkoista, lämmintä ja sateetonta.

Keväisen Korfun runsaasti kukkivat puutarhat olivat niin positiivinen kokemus, että voisin lähteä uudelleen Korfulle keväällä pidemmälle ja maaseutupainotteisemmalle matkalle.