Muut

Valokuvat albumeihin

Olen tehnyt mielenkiintoisimmista matkoistamme Photoboxin valokuvakirjoja monen vuoden ajan. Hankin äskettäin Photoboxin tarjouksesta kaksi satasivuista valokuva-albumia ja ostin lisämaksusta aikaa albumien tekemiseen kolme kuukautta.

Aion tehdä yhden valokuva-albumin puutarhoista, joissa olen käynyt tämän vuoden aikana sekä toisen albumin matkojemme muista käyntikohteista.

Ateenan kukkatori

Ateenan kukkatori

Olen tehnyt tänä vuonna yhdeksän ulkomaan matkaa mieheni tai siskoni kanssa: kaksi Pariisiin, kaksi Berliiniin, Islantiin, Korfulle ja Ateenaan, Kaakkois-Englantiin, Tukholmaan ja Małopolskaan (Krakova ympäristöineen).

Tänä vuonna emme ole tehneet yhtään yli viikon matkaa. Normaalisti teemme vuoden pisimmän ulkomaan matkan tähän aikaan vuodesta, kun puutarhatyökausi on loppunut eikä kunnon talvi ole tullut vielä Etelä-Suomeen. Mieheni akillesjänneongelman vuoksi joudumme pitämään taukoa matkustamisesta jonkin aikaa.

Heverin linnan italialainen puutarha

Heverin linnan italialainen puutarha Englannissa

Jos laskin oikein, niin olen käynyt tänä vuonna 33 ulkomaisessa puutarhassa. Kun valokuva-albumin sata sivua jakaa puutarhojen kesken, niin kunkin puutarhan valokuvat pitäisi saada sopimaan keskimäärin kolmelle sivulle.

Olemme ottaneet matkoiltamme lähes 8000 valokuvaa, joista arviolta noin 5000 on puutarhakuvia ja loput muita matkakuvia. Nyt on onneksi aikaa paneutua valokuviin ja puutarhamatkojen muistelemiseen.

BBC Gardeners World messut Birminghamissa

Olen oppinut aikaisemmista vuosista, että valokuva-albumien tekeminen pitää aloittaa riittävän ajoissa, jottei viimeisten viikkojen aikana joudu käyttämään kaikkea vapaa-aikaa valokuva-albumien tekoon. Yhtenä vuonna kävi niin, etten ehtinyt etsiä riittävän paljon kuvia täyttämään tilatun albumin koko sivumäärää ennen kuin valokuva-albumin tilausaika meni umpeen.

Aion yhdistää valokuva-albumien tekemisen bloggaamisen kanssa. Julkaisen kaikki puutarhamatkailun valokuva-albumiin valitsemani kuvat blogissani.

Koska blogissa ei ole ”sivurajoituksia”, niin julkaisen blogissa todennäköiseti enemmän kuvia ja teen samalla tavalla kuin Krakovan kasvitieteellisen puutarhan kanssa, että jaan isojen puutarhojen kuvat useampaan postaukseen.

Sans soucin palatsin puutarha Berliinissä

Sanssoucin palatsin puutarha Berliinissä

Odottavissa on seuraavan kolmen kuukauden ajan paljon valokuvapainotteisia postauksia tämän vuoden puutarhamatkoista erityisesti Englannista, Berliinistä ja Pariisista sekä muutamia yhteenvetojuttuja puutarhastani.

2 Comments

Kommentointi on suljettu.