Puola, Puutarhamatkailu ulkomailla

Krakovan värikkäät daaliat

Värikkäät daaliat kukkivat Jagellon yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Krakovassa kauniisti lokakuun ensimmäisellä viikolla. Daaliat kuuluvat syksyn kauneimpiin kukkiin, joten on paikallaan omistaa yksi postaus upeille daalioille.

En ole yleensä keltaisten, oranssien ja punaisten kukkien ystävä, mutta daaliat ja auringonkukat tekevät poikkeuksen. Kun perennat ja kesäkukat kuihtuvat vähitellen syksyllä, niin silloin lämpimät kelta-punaiset värit antavat positiivista energiaa.

Kuvittele mielessäsi lämmin ja aurinkoinen päivä ja nauti daalian kukkien kauneudesta!

 

2 Comments

  1. between says

    Minun suhteeni daalioihin on vasta parin vuoden ikäinen, mutta sen verran olen niihin ihastunut, että lisävuosia taitaa olla tulossa. Kuvittelin, että ne olisivat työläitä kasvatettavia, mutta kaikkea kanssa. Ainoa työläys on kaivaa ne syksyisin mullasta ja kiikuttaa kellariin.

    Tykkää

    • Minulla on ollut daalioihin etupäässä etäsuhde eli olen ihaillut niitä muiden puutarhoissa, koska olen myös pitänyt niitä työläinä kasvattaa itse. Pari kertaa olen ostanut daalian juurakoita, mutta ne eivät ole talvehtineet autotallissa niin hyvin kuin olisin toivonut. Tänä kesänä puutarhakaverini antoi vinkin, että daalioita voi tilata pieninä taimina niin edullisesti Englannista, että joka kesäksi voi hankkia uudet taimet, jos talvettaminen ei kiinnosta tai onnistu. Taidanpa kokeilla tilata ensi kesänä muutaman taimen.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.