Puutarhani

Erikoinen syksy

Erikoisen kesän jälkeen tuli erikoinen syksy. Alkukesä oli niin kylmä ja sateinen, että lähes kaikki kasvit alkoivat kukkimaan 2-3 viikkoa normaalia myöhemmin. Syksy on puolestaan ollut niin aurinkoinen ja lämmin, että monet kasvit jatkavat kukintaansa paljon normaalia pidempään.

Kärhöt ovat olleet tämän syksyn iloisimmat yllättäjät. Kymmenkunta kärhöä kukkii vielä niin runsaasti, ettei arvaisi olevan lokakuun alku.

Maijan kärhö alkoi kukkimaan kesämökillä vasta syyskuussa.

Maijankarho

Tämän ja ylimmässä kuvassa olevat kärhöt tilasin keväällä Saksasta. Kärhöjen taimet olivat erittäin suurikokoisia ja nämä kaksi kärhä ovat kukkineet runsaasti jo pari kuukautta.

Kärhön siemenkodat ovat myös kauniita sen jälkeen, kun kärhö on lopettanut kukintansa.

kärhönsiemenkota

Kolme ruusulajia kukkii edelleen kauniisti.

ruusut

Pallohortensia on tehnyt tänä kesänä kaikkien aikojen suurimmat kukat ja kukkinut runsaasti. Kukat ovat edelleen kauniita pensaan varjossa olevassa osassa.

pallohortensia

Vanilla Fraise hortensian kukat muuttuvat sitä punaisemmaksi, mitä vanhempia ne ovat.

VanillaFraise

Tämä asteri on niin myöhäistä lajiketta, että se ei ehdi kukkia joka kesä. Nyt kukkia on runsaasti ja ne houkuttelevat tänä kesänä harvoin esiintyneitä perhosia.

asteri

Osa kuunliljoista aloittelee kukintaansa vasta nyt.

kuunlilja

Ria-mansikka piti pitkän tauon ensimmäisen sadon jälkeen ennen kuin se alkoi kukkia uudelleen. Riassa on nyt paljon suuria mansikanraakileita. Mansikat kypsyvät niin hitaasti myöhään syksyllä, etteivät läheskään kaikki raakileet ehdi kypsyä ennen yöpakkasten tuloa.

Mansikat

Alla olevassa kuvassa on mansikkasaalis 30.9.2015. Mansikoiden vieressä on vuoristokarviaisia, jotta mansikoiden suuri koko näkyy kuvassa.

2 Comments

  1. Aivan ihania kuvia! Kärhöt ovat todella herkkiä ja kauniita ja hortensiat upeita!

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.