Puutarhani

Helppo syyskranssi

Ostin viime viikonloppuna kranssipohjan. Halusin heti kokeilla syyskranssin tekemistä omalta pihalta saatavista materiaaleista.

Syyskranssin materiaaleiksi valikoituivat tupsulaventelit, joiden kukat olivat menettäneet jo parhaan värinsä, mutta varret olivat vielä kauniin vihreät ja laventelin tuoksu oli voimakas.

tahkalaventeli

Halusin tehdä hillityn värisen kranssin, joten valitsin koristeeksi lumimarjan marjoja. Lumimarjoissa on sateisen kesän ansiosta paljon suuria marjoja ja isoja marjaterttuja.

lumimarja

Kun olin kerännyt kranssin materiaalit, niin poistin lumimarjatertuista ylimääräiset lehdet, jotta kranssissa on vain laventelin lehtiä.

materiaalit

Laitoin ensin kanaverkon pohjalle lumimarjat terttuina. Yksittäiset marjat olivat pienempiä kuin kanaverkon aukot, joten ne eivät pysyneet kanaverkon sisällä.

Lumimarjojen päälle laitoin tupsulaventelia niin paksun kerroksen kuin kanaverkkoon mahtui. Laitoin myös muutaman tupsulaventelin kukan koristeeksi.

Kranssin yläosaan kiinnitin ohuella rautalangalla kolme lumimarjaterttua. Marjatertut roikkuvat kranssipohjan ulkopuolella.

tyovaiheet

Kranssin tekeminen oli helppoa ja nopeaa. Parasta kranssissa on ihana laventelin tuoksu, jonka huomaa joka kerta kranssin ohi kulkiessa.