Puutarhani

Elokuun lopussa kukkivat perennat

Hortensiat ovat elokuun lopussa puutarhani näyttävimmät kasvit. Varsinkin valkoiset hortensian kukat ovat kauniita elokuun hämärtyvässä illassa.

Yläkuvassa oleva Annabelle-pallohortensia kukkii runsaasti valtavankokoisin puolipallon muotoisin kukin sateisen kesän ansiosta. Osittain vaaleanpunertava Vanille Fraise hortensia kukkii myös kauniisti.

hortensia

Ostin viime syksynä alennusmyynnistä vaaleanpunaisia ja valkoisia liljoja, mutta monet niistä ovat kukkiessaan osoittautuneet olevan aivan jotain muuta lajia kuin ostin. Aluksi kukkivat keltaiset ja valkoiset liljat, nyt myös pari kaunista vaaleanpunaista liljaa.

lilja

Ruusut ovat kukkineet runsaasti koko heinä-elokuun ja kukinta jatkuu lähes yhtä runsaana vieläkin. Tämän ruusun kuvasin ilta-auringon viimeisten säteiden valossa.

ruusu

Alla olevaan valokuvaan on kerätty lähes kaikkien syysleimujeni kukat. Valokuvan ottamisen jälkeen huomasin, miten hyvin syysleimujen värit sointuvat toisiinsa. Kaikkein  pienin valkoinen ja suurin pinkki kukka ovat maatiaissyysleimujen kukkia, muut jalostettujen syysleimujen kukkia.

syysleimu

Kävin viime viikolla Muhevaisen ja Puutarhanikkareiden puutarhamyymälöissä katsomassa löytyisikö sieltä kivoja uusia perennoja uuteen pionipenkkiin pionien seuraksi. Ostin kymmenkunta perennaa, joista kaunein oli tämä ”Butterfly Kisses” kaunopunahattu.

kaunopunahattu

 

Purpurea Plena Elegans kärhö kukkii kauniisti pionipenkin yläpuolella matalaan köynöstukeen tekemässäni jatko-osassa.

Sain viime kesänä lahjaksi kaksi Purpurea Plena Elegans kärhöä. Tämä kärhö oli muutaman vuoden vanha ja se kukkii normaalikokoisin kukin. Viime kesän taimessa kukkien koko on vain kolmasosa verrattuna tähän kärhöön.

karho

Kärhöjen kukinta on tänä kesänä selvästi myöhässä ja voi olla etteivät kaikki kärhöt ehdi avata nuppujaan. Tämä keväällä Saksasta tilattu kärhö kukkii runsaasti jo ensimmäisenä kesänä.

karho2

Tilasin keväällä päivänliljan taimia Ranskasta. Tämä valkoisena ostettu päivänlilja on kyllä oikeasti keltainen. Aikaisemmin annoin kaikki keltaiset ja oranssit kukat heti pois, jos vahingossa ostin niitä. Nyt harkitsen, että säilyttän osan ja laittaa ne kasvamaan uuteen pionipenkkiin pionien täytekasviksi ainakin ensimmäisinä vuosina.

keltainenpäivänlilja

Kesämökin entinen omistaja on kasvattanut kultapalloja. Kultapallot kuuluvat syksyyn, joten ne säilyvät mökillä loppukesän keltaisena väripilkkuna.

kultapallot