Muut

Puutarhakirjojen arvonta

Tämä on ”1003 puutarhaa” blogin 100. postaus, joten sen kunniaksi arvotaan pari puutarhakirjaa arvontaan osallistuneiden kesken.

Olen vieraillut tämän kesän aikana kahdessa kuuluisassa puutarhassa: Sissinghurstissa Englannissa ja Claude Monetin puutarhassa Ranskassa. Ostin molemmista puutarhoista kertovan kirjan sekä ko. puutarhassa kasvatettavia kesäkukkien/perennojen siemeniä.

Sissinghurstin linna ja puutarhaa

Claude Monetin puutarha

Jutut molemmista puutarhoista ovat tulossa blogiin myöhemmin syksyllä, kun ehdin käydä läpi sadat valokuvat, joita otin ko. puutarhoista.

Koska minulla on enemmän aikaa blogin kirjoittamiseen ja kehittämiseen  syksyllä ja talvella, niin haluaisin teiltä lukijoilta palautetta blogin kehittämistä varten.

Haluaisin kuulla mielipiteitänne blogin sisältöä tai ulkoasua koskien. Millaisia juttuja haluaisitte blogiin enemmän (tai vähemmän) – omasta puutarhasta, puutarhaan liittyvästä askartelusta, kotimaan matkailusta, ulkomaan matkailusta, puutarhamessuista tai jostain muusta aiheesta? Olisitko kiinnostunut näkemään enemmän valokuvia puutarhoista esim. erillisissä verkkoalbumeissa? Miten ”1003 puutarhaa” blogin Facebook- ja Pinterest-sivustot voisivat tukea paremmin blogia? Millaisia toivomuksia on blogin ulkonäköön tai rakenteeseen liittyen?

Sissinghurst

Arvonnassa on kaksi palkintoa:

 • ”Sissinghurst Castle” kirja sekä 3 pussia siemeniä (salkoruusut, tarhaneidot ja kosmoskukat). Kirjassa kerrotaan Sissinghurstin linnan puutarhan eri alueista sekä puutarhan historiasta.
 • ”Planting schemes from Monet’s garden” kirja sekä 2 pussia siemeniä (unikot ja krassit).  Kirjassa esitellään Claude Monetin puutarhan perennapenkkien istutussuunnitelmia eri vuodenaikoina.

Monet

Arvonnan säännöt:

 • Sissinghurstin kirja + siemenet arvotaan niiden lukijoiden kesken, jotka kommentoivat tähän postaukseen kertomalla blogia koskevat mielipiteensä ja/tai kehitysehdotuksensa.
 • Monetin kirja + siemenet arvotaan niiden lukijoiden kesken, jotka ovat tykänneet ”1003 puutarhaa” sivusta Facebookissa (uudet tykkääjät osallistuvat myös arvontaan).
 • Arvontaan voi osallistua 31.8.2015 saakka.

Kiitos mielipiteistänne jo etukäteen!  Onnea arvontaan!

12 Comments

 1. Hei.
  Kiitos kysymyksestä.
  Toivon, että blogissa voisi olla otsikko tai kommentti ’ Ajankohtaista puutarhassani’ tai ’Juuri nyt’
  Minä olen syrjäytynyt työelämään ja kalenteri vilisevät, niin olisin kiitollinen kun pysyisi kartalla puutarhahommista.
  Toinen asia on matkojen opit eri puutarhoista:Mitä opin Sissinhurstissa? Jne

  Yt. Sinikka

  Tykkää

  • Sinikka, kiitos erinomaisista ideoista!
   Nykyisin julkaisen enemmän Facebookin ’1003 puutarhaa’ sivulla, mikä on puutarhassani ajankohtaista lähinnä siltä kannalta, mitkä kasvit kukkivat parhaillaan. Pitääpä miettiä, miten ’Ajankohtaista puutarhassani’ idean voisi toteuttaa blogin puolella kätevimmin, jotta ajankohtaisin postaus puutarhastani nousisi paremmin esiin.
   Idea puutarhakäynneillä tapahtuneen oppimisen jakamisesta on hyvä, mutta joidenkin puutarhojen kohdalla vaikea. Esim. Sissinghurst on rakennettu siten, että tavallinen puutarhaharrastaja löytää sieltä paljon hyviä ideoita sovellettavaksi omaan puutarhaansa. Sissinghurstissa katselin puutarhaa koko ajan sillä silmällä, mitä voisin oppia täältä. Versailles’n puutarha on toinen ääripää: puutarha on tyyliltään täysin poikkeava omastani sekä niin valtavankokoinen, että yksi ainoa yksityiskohta puutarhassa voi olla paljon suurempi kuin oma tonttini. Versailles’n tapaisissa puutarhoissa keskityn ihailemaan puutarhaa.

   Tykkää

 2. Itse olen vasta vähän aikaa seurannut blogiasi, joten en osaa kehitysideoita antaa, mutta tuo Sinikan ehdotus saa minunkin kannatukseni. Sellainen ”juuri nyt” toimisi itselläkin muistilappuna. Joskus harmittaa, kun huomaa vasta jälkikäteen, että joku juttu olisi jo pitänyt tehdä.
  Ihana katsella kuvia itselle kaukana olevista puutarhoista. Yleisesti tykkään blogistasi.

  Tykkää

  • Anja, kiitos positiivisesta palautteestasi ja monista tykkäyksistä, joista näen, että käyt usein lukemassa blogiani!

   Tykkää

 3. Siinatar says

  Onnea sadannesta postauksesta! Kivoja ideoita olen täältä saanut, joten jatka vaan samaan malliin =). Mukaan kivaan arvontaan!

  Tykkää

 4. Onnea 100. postauksesta! Löysin tähän arvontaan sattumalta, kun luin juttuasi Givernystä. En ole käynyt Givernyssä enkä Sissinghurstissa, mutta joskus aion käydä – ehdottomasti! Monet’n puutarhan katselu tv:stä viime kesänä aiheutti sen, että mylläsimme koko takapihamme uusiksi. Monet’n innoittamina!

  Tykkää

  • Kiitos Kukkaiselämää! Olisi mielenkiintoista, jos kirjoittaisit blogiisi oman postauksen siitä mitä muutoksia teit puutarhaasi Monet’n puutarhaohjelman innoittamana.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.