Puutarhani

Puutarhani heinäkuun lopussa

Heinäkuun lopun kauneimmaksi kukaksi valitsin artikkelikuvassa näkyvän Minister-kärhön. Kärhö on viihtynyt puutarhassani kohta kymmenen vuotta ja se kukkii joka kesä runsaasti useamman viikon ajan.

Alla on kuvia muista puutarhani suosikkikasveista, jotka kukkivat parhaillaan.

Ruusut ovat kasvaneet tänä kesänä poikkeuksellisen korkeiksi sateisen kesän vuoksi. Nuppuja on runsaasti, joten odotettavissa on pitkä ja runsas ruusujen kukinta.

Ensimmäinen kasvattamani leinikki vei heti sydämeni. Leinikin kukka on yhtä kaunis kuin ruusun kukka.

Olen kasvattanut kivikkokasveja useammassa paikassa, mutta vasta nyt löysin riittävän kuivan paikan. Koivun vieressä rinteessä mehikasvit viihtyvät ja ilahduttavat ihastuttavilla kukilla.

Vaaleanpunainen palava rakkaus sopii puutarhani värimaailmaan paljon paremmin kuin tavanomainen kirkkaan punainen.

Ostin viime syksynä loppualennusmyynnistä neljä terassihortensiaa. Hortensiat talvehtivat savusaunan pesuhuoneessa. Kylmän alkukesän jälkeen hortensiat ovat kasvaneet hyvin ja kukkivat kauniisti.

Kangasajuruoho on kaunis kivikkokasvi, mutta se leviää liian tehokkaasti siementen avulla ja valtaa tilaa muilta kivikkokasveilta.

Euroopan alppitähti eli edelweiss on yksi suosikkikasvejani. Ihastuin edelweissiin Saksan työkomennuksen aikana, kun matkustimme muutaman kerran Etelä-Saksassa ja Itävallassa.

Nukka-angervon kaunis kukka

isosinikuunlilja

Mökillä on entisen omistajan istuttama upea sinikuunliljaistutus ilta-auringossa.

Elämänlanka on yksi hankalimmin hävitettävistä rikkakasveista, joten en pidä siitä lainkaan. Elämänlanka kasvoi mökillä kreikkalaisen tavernan koristeveneen ympärille hauskasti, joten se saa kasvaa siinä tämän kesän ajan.

Hyötypuutarhassani heinäkuun loppu on mansikkakautta. Kirjoitin mansikoista oman jutun viime viikolla.