Puutarhamatkailu Suomessa

Gardenian pionit

Gardenia-Helsinki on vuonna 2001 avattu puutarha Helsingin Viikissä. Gardenialla on sekä sisä- että ulkopuutarha, joista ulkopuutarha on avoin yleisölle 24/7. Ulkopuutarhassa on japanilainen kivipuutarha sekä siellä kasvaa mm. ruusuja, pioneja ja muita perennoja.

Helsingin kaupunginhallitus päätti kesäkuussa 2015 lopettaa Gardenian toiminnan, koska sitä ei ollut saatu taloudellisesti kannattavaksi. Puutarha on tarkoitus sulkea vuoden 2015 lopussa.

Olen käynyt katsomassa ulkopuutarhan pioneja kaksi kertaa tänä kesänä. Alla on kokoelma Gardenian kauneimmista pioneista. Pionin lajike on kerrottu valokuvan yhteydessä, jos lajike on merkitty puutarhassa.

Aikaisin kukkivat lajikkeet (18.6.2015)

aikainenpioni1

aikainenpioni2

aikainenpioni3

6.7.2015 kukkivat lajikkeet

pionipenkit

Festiva Maxima ja tummat kaunottaret

Zachemzhuznaja Rosip

Lactiflora Immaculae

Koristeelliset siemenkodat

Turkin pioni

Coral Charm

tumma ja pilkullinen

kaksivarinen

Kelways Glorious

Angels Cheeks

Eden’s Parfume

keltainen

hempeat

suuri valkoinen

Erittäin suurikokoinen pioni

tummat pionit

4 Comments

 1. Onpa kiva nähdä kesäisiä kuvia Gardeniasta, pionit ovat upeita! Seuraan suurella mielenkiinnolla Gardenia-uutisia. En oikein usko, että sitä ei oltaisi saatu pelastettua, sen verran oudoilta ne kuviot vaikuttavat. Toki markkinointikaan ei ole pelannut, mutta silti. Jos Gardenia tosiaan lakkautetaan, mitäköhän käy kaikille niille kasveille ja suomalaisittain harvinaiselle japanilaiselle karesansui-puutarhalle?

  Liked by 1 henkilö

  • Joensuussa oli vastaavanlainen tilanne kasvitieteellisen puutarhan, Botanian, kanssa reilut kaksi vuotta sitten. Toimintaa jatkamaan perustettiin Botanian ystävät -niminen yhdistys ja Botania trooppisine perhospuutarhoineen saatiin säilytettyä. Samanalaista aktiivisuutta tarvittaisiin nyt Helsingissäkin, jotta Gardenian toiminta voisi jatkua. Gardenian lopettaminen olisi suuri menetys.

   Tykkää

   • Se Botanian pelastaminen oli kyllä mieletön juttu! Toivottavasti Gardenian kohdalla tapahtuu jotakin vastaavaa. Olisihan se ylipäänsä valtavaa tuhlausta, ensin rakennetaan kallis lasinen kasvihuone eksoottisine kasveineen ja sitten se vedetään alas…

    On muuten mielenkiintoista huomata, miten blogit tuovat näitä pieniä helmiä esiin. Harva tuntui aikaisemmin tietävän esim. Haagan rhodo-puistosta, mutta nyt se tuntuu olevan kaikkien huulilla. Suomesta löytyy paljon kiehtovia vierailukohteita, joiden soisi saavan enemmän huomiota.

    Tykkää

   • Totta, blogit ovat tuoneet ihmisten tietoisuuteen myös kotimaiset puutarhat. Ei tarvitse lähteä ulkomaille nähdäkseen kauniita puutarhoja 🙂
    Hyvä niin, koska lähellä sijaitsevista kotimaan puutarhoista voi nauttia koko kesän ajan, ei pelkästään lomamatkoilla.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.