Muut

Persoonallisia kukkaruukkuja

Olen alkukesän aikana askarrellut mökille erilaisia kukkaruukkuja vanhoista tai rikkoontuneista tavaroista.

Harrastin aikaisemmin paljon neulomista, joten en raskinut heittää neulekuvioisia kumisaappaita roskiin, kun ne menivät rikki. Kumisaappaat saivat uuden elämän orvokkien kukkaruukkuina mökin sammaloituneella kaivon kannella.

Kun kastelukannun pohjaan tuli reikä, niin suurensin reikää ja leikkasin yläosan suuremmaksi, jotta siihen voi istuttaa kesäkukkia. Tämä kukkaruukku toivottaa vieraat tervetulleiksi mökille menevän tien vieressä.

Kastelukannu

Koti- ja mökkitontin vanhoista rakennuksista löytyi paljon vanhaa tavaraa, mm. kolme isoa ja yksi pienempi pataa. Isot padat ovat saaneet uuden elämän kuukausimansikoiden kasvatuspaikoina, pienessä padassa kasvaa kesäkukkia.

padat

Vanha rikkimennyt kuparinen kahvipannu sopii hyvin pienien kesäkukkien koristeruukuksi.

Kahvipannu

Tämän maitotonkan olen tuonut vanhempieni maatilalta kreikkalaisen tavernan koristeeksi. Sopivankokoisen kukkaruukun etsiminen on vielä käynnissä.

Maitotonkkaan liittyy paljon mukavia lapsuusmuistoja. Maatilallamme tuotettu maito kuljetettiin joka päivä maitotonkissa puolen kilometrin päähän maitolaiturille, josta maitoauto kävi hakemassa ne meijeriin. Muistan vielä elävästi, kuinka mukavaa oli kesäisin, kun pääsin traktorin peräkärryn kyydissä viemään maitotonkkia laiturille isän tai papan mukana.

Maitotonkka