Puutarhani

Juhannuksen viettoa kreikkalaisessa tavernassa

Kreikkalainen taverna ja mökissä oleva sauna ovat alkukesästä olleet vähällä käytöllä koleiden säiden ja erilaisten menojen vuoksi.

Juhannuksena päätimme laittaa sekä tavernan että saunamökin kesäkuntoon. Siivoamisen jälkeen tavernan kokki innostui laittamaan puolittain kreikkalaistyylisen aterian.

Kreikkalaiseen salaattiin tulee mukavaa vaihtelua, kun paistaa fetajuustoa mausteiden ja tomaatin kanssa uunissa puoli tuntia.

ruokapoyta

Tavernan baarinurkkauksen tavarat ovat hankittu pääosin kirppareilta tai matkoilta. Paras kirpparilöytö on keskellä näkyvä Santorini-taulu vain parilla eurolla. Itse askarreltu pullojen etikettitaulu oli myös päätynyt kirpparille myyntiin.

baari

Kuukausimansikat kasvavat rehevästi suurissa padoissa. Kohta tavernan jälkiruoka poimitaan itse mansikkapadoista.

Oliivipuukin on toipumassa talvehtimisen aikana tapahtuneesta lehtikadosta ja kasvattaa nopeasti uusia lehtiä.

taverna

Molemmat viiniköynökset selvisivät erikoista talvesta ja ovat lähteneet kasvamaan.

viinikoynos

Ruokailun jälkeen lämmitimme saunan. Mökin edellinen omistaja oli kunnostanut saunan ja ostanut uuden kiukaan vain pari vuotta ennen mökin myyntiä, joten sauna on hyvässä kunnossa ja löylyt erinomaiset.

kiuas

Olen tehnyt vastoja sekä perinteisesti koivusta että terijoen salavasta. Terijoen salavasta tehty vasta on paljon pehmeämpi kuin koivuvasta. Virossa olen joskus kokeillut tosi kipakkaa, katajasta tehtyä vastaa.

vastat

Perinteisen juhannustaian sijasta (kerää seitsemän erilaista kukkaa seitsemältä eri niityltä, laita ne illalla tyynyn alle ja tuleva sulho näkyy seuraavana yönä unessa) voi kokeilla modernimpaa versiota ko. juhannustaiasta: kerää seitsemän erilaista kukkaa, laita ne maljakkoon ruokapöytään, niin nälkäinen sulho tulee syömään. Tämä juhannustaika toimii takuuvarmasti 🙂

akileijat