Puutarhamatkailu Suomessa

Haagan alppiruusupuisto

Haagan alppiruusupuisto on sekä yleisölle avoin puisto että Helsingin yliopiston kasvinjalostuksen koealue. Alppiruusupuisto perustettiin vuonna 1975, kun Helsingin yliopiston alppiruusujen jalostusohjelman kasveille tarvittiin lisää tilaa. Alppiruusupuiston paikaksi valittiin 8 hehtaarin kokoinen Laajasuon alue Pohjois-Haagassa.

Alppiruusupuiston eteläosaan istutettiin ensimmäisessä vaiheessa v. 1975 noin 3000 alppiruusua. Puiston pohjoisosaan on istutettu 1500 puistoatsaleaa vuosina 1996-1997.

Vuonna 2010 Alppiruusupuiston atsalea-alueella alkoi metsäpuutarhan rakentaminen. Metsäpuutarhan pensaiksi on valittu mm. erilaisia hortensioita, atsaleoita ja muita kukkivia varjopensaita.

Alppiruusupuistossa on helppo kulkea pitkospuita ja polkuja pitkin.

Valkoiset alppiruusut aloittavat usein ensimmäisenä kukinnan alppiruusupuistossa

Pieni osa alppiruusuista oli aloittanut kukintansa kesäkuun toisena päivänä

Voimalinjalle istutettujen puistoatsaleojen paras kukinta-aika oli kesäkuun alussa

Hurmaava atsalean kukka

Keltainen on erityisen tavoiteltu väri alppiruusujen ja atsaleojen jalostuksessa

Alppiruusujen ja atsaleoiden kukinta on parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella, tänä vuonna todennäköisesti kesäkuun toisella viikolla.

Lisätietoa alppiruusupuistosta löytyy Helsingin kaupungin ylläpitämiltä sivuilta ”Vihreät sylit – Kävelyretkiä Helsingin puistoihin” – Hurmaannu alppiruusumetsässä.

4 Comments

    • Kiva, jos löysit uuden puutarhakohteen Helsingistä 🙂

      Tänä kesänä aion tutustua kotimaan puutarhoihin aikaisempaa enemmän, koska ulkomaisia puutarhoja usein pitää automaattisesti hienompina kuin kotimaisia. Esimerkiksi Claude Monetin puutarhassa Givernyssä sekä Keukenhofissa on paljon kauniita alppiruusuja, mutta Haagan alppiruusutarhassa on määrällisesti enemmän alppiruusuja kuin kummassakaan maailmankuulussa puutarhassa.

      Liked by 1 henkilö

Kommentointi on suljettu.