Puutarhamatkailu Suomessa

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha toukokuussa

Helsingin keskustassa sijaitseva Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha  on toiminut kaupunkilaisten virkistäytymispaikkana vuodesta 1829 lähtien.

Neljän hehtaarin kokoinen ulkopuutarha  koostuu mm. kasvihuoneiden edustan muotopuutarhasta, kukkakasvien systemaattisesta osastosta, maantieteellisista alueista ja aistipuutarhasta.

Kymmenen kasvihuonetta edustavat kukin eri kasvillisuusvyöhykettä kuten kosteaa sademetsää, kuivaa ja paahteista aavikkoa tai Välimeren aluetta.

Ostin vuosikortin Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisiin puutarhoihin pari viikkoa sitten. Pyrin vierailemaan kummassakin puutarhassa kerran kuukaudessa.

Tässä jutussa on valokuvia Kaisaniemen puutarhan toukokuun kauneimmista kasveista.

Lummehuone

Lummehuoneen näyttävin kasvi on parananjättilumme. Sen lehti voi kasvaa halkaisijaltaan noin kaksimetriseksi ja se kykenee kannattelemaan jopa aikuisen ihmisen painon.

Jättilumme kukkii vain öisin. Ensimmäisenä yönä kukka avautuu valkoisena, sulkeutuu sitten päiväksi ja avautuu seuraavana iltana uudestaan vaaleanpunaisena.

parananjättilumme

”Kew’s Stowaway Blue” lumme

Eksoottisesta jadeliaanista on oma juttu

Jadeliaani

kaktus

Innostuin tämän kaktuksen kukinnasta niin kovasti, että unohdiin katsoa sen lajin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulkopuutarhan kaunottaria olivat magnolia ja kukintaansa aloittelevat alppiruusut.

Magnolia

Alppiruusu

Alppiruusu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keltaiset tulppaanit kukkivat vielä ulkopuutarhassa

 

4 Comments

 1. Seuraavalla Helsingin reissulla on pakko päästä käymään kasvitieteellisessä!
  Upeaa alppiruusujen kukintaa 😀

  Tykkää

  • Tuitiina, kiva kuulla, että innostuit Helsingin kasvitieteellisistä puutarhoista. Ulkopaikkakuntalaiselle Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa on helpompi käydä (rautatieasemalta noin puoli kilometriä kävellen tai raitiovaunulla) kuin Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Kaisaniemen kasvihuoneet ovat myös hienot, erityisesti lummehuoneen jättilumpeet ja aavikon kaktukset kukinta-aikana.

   Helsingissä on Haagassa laaja ja hieno alppiruusupuisto, jossa jokaisen alppiruusufanin pitäisi käydä ainakin kerran elämässä. Kirjoitan siitä jutun, kunhan saan tämän kesän kukinnasta uudet kuvat.

   Helsingin kaupungin kotisivujen uutisissa yleensä kerrotaan, milloin alppiruusujen kukinta on parhaimmillaan. Linkki viime vuoden uutiseen, joka sisältää myös ohjeet, miten puistoon pääsee julkisilla kulkuneuvoilla: http://www.hel.fi/www/uutiset/fi/helsinki/alppiruusupuisto

   Tykkää

 2. Hyvä idea tuo vuosikortti. Olisinpa tajunnut tuon silloin, kun asuin lähellä… Kaisaniemen kasvitieteellinen on niin hieno paikka ja silti jotenkin unohtunut, vaikka se on siinä kaiken keskellä. Ehkä he tarvitsivat jonkinlaisen mainoskampanjan? Lummehuone on upea!

  Tykkää

  • Vuosikortti on siinäkin mielessä hyvä idea, että vuosikortin hankkineena tulee helpommin lähdettyä käymään Kaisaniemessä ja Kumpulassa useammin.

   Kaisaniemessä on menossa kuudetta vuotta puutarhan uudistaminen. Toivoisin, että Kaisaniemi mainostaa uudistettua puutarhaa projektin valmistuttua tänä vuonna. Siellä on niin helppo pistäytyä Helsingissä käydessä. Mainoskampanjaa toivoisin minäkin turisteille ja kotimaisille ihmisillekin, varsinkin silloin kun puutarhoissa on jotain erityistä nähtävää, kuten nyt jadeliaanin ensimmäinen kukkiminen.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.