Puutarhani

Kreikkalaisen tavernan kesäkausi aloitettu

Olemme mieheni kanssa Kreikan ja kreikkalaisen ruoan ystäviä. Sain viime keväänä idean tehdä pienen kreikkalaisen tavernan hankkimamme vanhan kesämökin saunan terassille.

Aurinko alkaa paistamaan terassille iltapäivällä ja paistaa sinne auringonlaskuun saakka. Terassi on niin suojaisassa ja tuulettomassa paikassa, että lämpötila nousee helteellä hyvin helposti kreikkalaisiin lukemiin.

Viime kesänä lämpömittarin asteikko (+50 C) ei riittänyt kuumimpana päivänä mittaamaan lämpötilaa. Tavernan pöydän maalipintakin alkoi kupruilemaan hellepäivinä.

lampomittari

Olen istuttanut tavernan lähelle Etelä-Euroopasta tuttuja kasveja. Oliivipuu kasvaa ruukussa jo kolmatta kesää. Se talvehtii viileässä autotallissa tai savusaunan pesuhuoneessa.

Terassin sivulla kasvaa villiviiniä. Leikkasin raudoitusverkosta sopivan kokoisen palan ja ripustin sen villiviinin kiipeilytelineeksi. Ensi kesänä villiviini suojaa jo mukavasti näkymät naapurin kesämökille.

Terassin lähellä kasvaa mm. kaksi viiniköynöstä, visteria, tähtimagnolia ja kultasade.

tavernajavilliviinit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavernassa tarjotaan kreikkalaista ruokaa, jos kokki sattuu ehtimään puutarhakiireiltä keittiöön. Useammin terassilla juodaan teetä aurinkoisella säällä tai vilvoitellaan saunomisen välissä.

kreikkalainen ateria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viime syksynä vuoden vanha viiniköynös tuotti ensimmäisen pienen sadon.

Vietimme sadonkorjuujuhlia ystäviemme kanssa ja keräsimme kahden desilitran suuruisen rypälesadon.

Kesämökillä on myös mansikkamaa. Sadonkorjuujuhlissa syyskuussa saimme vielä maistaa jatkuvasatoisen Ria-lajikkeen mansikoita.

viininkorjuujuhlat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavernan ensimmäinen kausi päättyi lokakuussa tunnelmalliseen iltaan.

syyskauden paattajaiset

Tavernan tämä kesä aloitettiin iltateen merkeissä nauttien viimeisiä Korfun matkan tuliaisia.

tavernan kesän avajaiset

Tavernan tämän kesän uutuus on suuri pata täynnä kuukausimansikoita. Mansikat voi poimia itse jälkiruoaksi tai napostella saunailtana vilvoittelutauolla terassilla.

mansikkapata

6 Comments

  1. Ai ihanuus! Kreikka on vienyt myös minun sydämeni…onhan siellä tullut käytyä jo useamman kerran! Hienolta näyttää teidän kreikkalainen terassi ❤

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.