Puutarhamatkailu Suomessa

Kirsikkapuiden kukintaa ihailemassa

Helsingin Roihuvuoressa on Suomen suurin yhtenäinen kirsikkapuiden esiintymä. Kirsikkapuistossa ja japanilaistyylisessä puutarhassa kasvaa yli 240 kirsikkapuuta.

Roihuvuoren kirsikkapuisto sai alkunsa, kun Suomessa asuva japanilainen kauppias Norio Tomida sai idean, että Helsingissä asuvat japanilaiset ja Suomessa toimivat japanilaiset yritykset voisivat lahjoittaa kirsikkapuita hanami-juhlan järjestämistä varten. Keräyksen tuotoilla ostettiin 152 rusokirsikkapuuta ja ne istutettiin Kirsikkapuistoon vuosina 2007-2010. Koska Roihuvuoressa oli jo japanilaistyylinen puutarha, niin kirsikkapuiston paikaksi valittiin Sahaajankadun ja Abraham Wetterintien kulmassa oleva nurmikkokenttä.

Pieni prinsessa oli kirsikkapuistossa vaaleanpunaisessa mekossaan (yläkuva). Kun äiti otti valokuvia prinsessasta, niin prinssikin ilmestyi paikalle ja tuli tutustumaan nuoreen neitoon.

Gardenian kirsikankukka

Kirsikan kukkien katselujuhlaa eli hanamia on vietetty Roihuvuoressa vuodesta 2008 alkaen. Hanamin keskeinen sisältö on kirsikkapuun kukkien katseleminen.

Buddhalaisuudessa kirsikankukka symbolisoi katoavaisuutta ja se oli myös samuraiden symboli.

Koska tämän vuoden hanami-juhlapäivänä eli helatorstaina on luvassa vesisadetta, niin kävin katsomassa kirsikkapuiden kukintaa etukäteen.

Kirsikkapuistossa oli tänään paljon ihmisiä ihailemassa kirsikkapuiden kukintaa. Osa oli ottanut eväät mukaan ja oli piknikillä keväisessä ja aurinkoisessa puistossa.

Piknikki kirsikkapuiden alla

Kirsikkapuistosta pääsee japanilaistyylisen puutarhaan (Roihuvuorentie 12-16) noin 400 metriä pitkää kevyen liikenteen väylää pitkin tai autolla.

Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhan kirsikkapuut ovat pienemmällä alueella ja tiheämmin istutettuja.

Roihuvuoren japanilainen

Mehiläiset olivat kiinnostuneita kirsikkapuun kukista.

ampiainen kirsikkapuussa

Kävin katsomassa myös Gardenian kirsikkapuiden kukintaa. Gardeniassa on noin kymmenen kirsikkapuuta.

Gardenian kirsikkapuu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roihuvuoren kirsikankukat

Kirsikkapuun kukkia kukinnan eri vaiheissa

Kirsikkapuiden kukinta oli tänään (10.5.2015) parhaimmillaan Gardeniassa ja Roihuvuoren Kirsikkapuistossa.

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha on varjoisammalla paikalla. Siellä oli vielä paljon kukkanuppuja, joten kirsikkapuiden kukinta tulee todennäköisesti kestämään siellä pidempään.

Roihuvuoren hanami-juhla järjestetään kirsikkapuistossa helatorstaina 14.5. klo 12-18. Lisätietoja juhlasta löytyy täältä.