Kreikka, Puutarhamatkailu ulkomailla

Keisarinna Sissin Achilleion-palatsi

Itävallan keisarinna Elisabet, lempinimeltään Sissi, rakennutti vuonna 1890 Korfulle kesäpalatsin, jonka teemaksi hän valitsi kreikkalaisen mytologian ja Troijan sodan sankarin, Akhilleuksen. Tämän vuoksi palatsi nimettiin Achilleioniksi.

Sissin vuonna 1898 tapahtuneen murhan jälkeen palatsin osti Saksan keisari Vilhelm II, joka käytti sitä kesäasuntonaan. Ensimmäisen maailmansodan aikana Achilleion palveli sotilassairaalana. Sodan jälkeen palatsi siirtyi Kreikan valtion omaisuudeksi. Nykyisin palatsi on yksi Korfun suosituimmista nähtävyyksistä.

Achilleionia on käytetty elokuvakulissina. James Bond -elokuvan Erittäin salainen (For Your Eyes Only – 1981) kasinokohtaukset on filmattu Sissin palatsissa.

palatsi

Keisarinna Sissin patsas on palatsin pääoven vieressä (oikea yläkuva). Palatsin näyttävin huone on upein kattomaalauksin koristeltu eteishalli (suuri kuva). Sissin kappelissa on Neitsyt Marian ikoni  (oikea alakuva). Palatsissa on laaja kokoelma taidetta mm. Akhilleuksen riemuvoitto taulu (keskellä alhaalla).

Palatsin vieressä olevalla laatoitetulla pihalla on patsaita kreikkalaisen jumaltaruston tärkeimmistä jumalista ja jumalattarista.

palatsin sisäpiha

sisäpihan patsaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palatsin sisäpihalle oli istutettu orkideoita.

orkideat

Takaosan puutarhaa hallitsee suurikokoinen Akhilleuksen patsas.

Akhilleuksen patsas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaosan puutarhassa kukki toukokuussa pari puupionia sekä valkoinen köynösruusu. Edellisellä matkallani syyskuussa kukkivat kiinanruusut ja ruusut.

perennat

Puutarhan vaikuttavin patsas on kuolettavasti kantapäähänsä haavoittuneen Akhilleuksen marmoripatsas.

Akhilleus

Takaosan puutarhaa reunustaa kahdelta sivulta pergolat, joihin on istutettu mm. valkoista köynösruusua ja visteriaa.Visteriapergola oli yksi hienoimmista, jonka näin matkan aikana.

visteriapergola

Achilleion-palatsi sijaitsee noin 10 kilometriä Korfun kaupungista etelään.

Palatsiin pääsee muutaman kerran päivässä kaupunkibussilla. Achilleionin bussi lähtee parin sadan metrin päästä Korfun keskustan kaupunkibussien lipunmyynti- ja neuvontakojusta.

Jos menet palatsiin vuokra-autolla, niin ajoreitti kannattaa valita samansuuntaisesti kuin kaupunki- ja turistibussien ajoreitti, koska Achilleioniin menevät tiet ovat erittäin kapeita ja mutkaisia. Jos ajat eri suuntaan kuin bussit ja bussi tulee vastaan, niin pahimmassa tapauksessa voit joutua peruuttamaan pitkän matkan ennen kuin ohitus onnistuu. Bussit ajavat Korfun keskustasta sisämaan kautta Achilleioiniin (tie 25) ja palaavat palatsista rannikkotielle Benitsesiin.

Korfu on suosittu ristelysatama ja Achilleion-palatsissa käynti kuuluu risteilyturistien vakio-ohjelmaan. Jos haluat käydä palatsissa rauhallisena päivänä, niin valitse sellainen päivä, jolloin Korfun satamassa ei ole risteilylaivoja. Vanhan kaupungin matkamuistomyymälöiden myyjät tiesivät hyvin, milloin risteilylaivoja tulee Korfulle. Jos palatsissa vierailun ajoittaa aikaiseen aamupäivään tai myöhäiseen iltapäivään, niin silloin myös voi välttää suurimmat ruuhkat.

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Korfun hurmaavat visteriat | 1003 puutarhaa - 1003 gardens

Kommentointi on suljettu.