Kreikka, Puutarhamatkailu ulkomailla

Korfun vanha englantilainen hautausmaa

Löysin Korfun englantilaisen hautausmaan sattumalta aamukävelyllä, kun etsin kartasta paikkoja, jossa voisi nähdä mielenkiintoisia kasveja.

Portin vieressä asuva hautausmaan hoitaja tulee paikalle, kun porttiin kiinnitetty kello soi. Hän kertoo kävijöille hautausmaan historiasta.

Hautausmaa on perustettu 1814, kun Korfu oli brittien valloittama. Hautausmaalle on haudattu englantilaisia sodissa kaatuneita sotilaita, hukkuneita merimiehiä ja asukkaita. Hautausmaa on nykyisinkin englantilaisten ja myös muiden ulkomaisten käytössä.

Erityisesti hautausmaan vanhat alueet ovat villiintyneitä ja ne muistuttavat kauniine patsaineen enemmän puutarhaa kuin hautausmaata.

hautakivet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laajat kallaistutukset sopivat hyvin paikan rauhalliseen tunnelmaan.

kallat

Hautausmaan hoitajan asunnon vieressä kasvoi kalifornialainen jättipunapuu, joka lienee Korfun ainoa laatujaan.

jättipunapuu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Särkyneissä kukkaruukuissa oli edelleen istutuksia.

särkynyt kukkaruukku

Muutama lumipalloheisipensas oli täynnä kukkia. Näin matkan ensimmäisen pionin lumipalloheisipensaiden vieressä, mutta valitettavasti pionin kukka oli jo vanhentunut.

lumipalloheisi

Monenväriset iirikset kukkivat hautausmaalla.

iirikset

Aidan yhdessä reunassa oli visteriapergola, mikä kruunasi käynnin hautausmaalla.

visteria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Englantilainen hautausmaa on muutaman minuutin kävelymatkan päässä Korfun keskustasta. Hautausmaan sisäänkäynti on osoitteessa Kolokotroni 22. Porttia pidetään aina kiinni, jotta eläimet eivät pääse hautausmaalle.