Kreikka, Puutarhamatkailu ulkomailla

Mon Reposin puutarha Korfulla

Mon Reposin entinen kuninkaallinen kesähuvila sijaitsee Korfulla Kanonin niemimaalla Korfun kaupungin lähellä.

Yläkuvassa olemme laskeutumassa Korfun lentoasemalle, joka sijaitsee Kanonin niemimaan vieressä. Kuvassa näkyy Kanonin niemimaan eteläkärki.

Mon Reposin pieni palatsi on rakennettu vuonna 1824 Joonian saarten brittiläisten käskynhaltian asunnoksi. Myöhemmin palatsista tuli Kreikan kuninkaallisen perheen kesähuvila.

kesähuvila

Palatsi on avoinna yleisölle. Palatsissa on kalustettuja huoneita, brittihallinnon aikaisia vaatteita ja erilaisia esineitä, joita on löydetty palatsista ja sen puutarhasta.

huvilan sisäkuva

Villiintynyt puutarha on noin sadan hehtaarin kokoinen. Palatsin ympärillä on jonkin verran säilyneitä istutuksia.

Kauneinta puutarhassa olivat visteriapergolat. Kuvassa näkyvä suurempi visteriapergola (30-40 m) on palatsin lähellä. Toinen visteriapergola on polun varrella käveltäessä palatsista kuninkaallisen laiturin luokse.

visteriapergola

Visterian paras kukinta-aika oli ohi. Myös maahan pudonneet visterian kukat näyttivät kauniilta.

Visterian kukat

Muutamat ruusut kukkivat kauniisti.

ruusut

Kun kävimme viime vuoden syyskuussa Mon Reposissa, niin silloin liljojen kaunis ja runsas kukinta teki vaikutuksen.

liljat

Valtaosa puutarhaa on tiheää metsäistä puistoa. Puutarhan polut ovat suosittuja lenkkeilypaikkoja.

polku

Lähellä kuninkaallisten entistä kivilaituria ovat hienot näkymät Korfun vanhaan kaupunkiin. Kuvassa näkyy vanha linnoitus ja tuulimylly.

Vanha linnoitus

Mon Reposiin pääsee Korfun kaupungin paikallisbussilla 20 minuutin välein keskustasta. Turistin on vaikea tietää oikeaa bussipysäkkiä, joten kerroimme bussinkuljettajalle, että haluamme Mon Reposiin ja hän neuvoi jäämään oikealle pysäkille.

Bussilippu kannattaa ostaa etukäteen keskustassa sijaitsevasta paikallisbussien neuvonta- ja lipunmyyntikojusta, koska se on edullisempi etukäteen ostettuna (1,10 €) sekä samalla kysyä neuvoa, miltä pysäkiltä Kanonin bussi lähtee.

Taksimatka Mon Reposiin Korfun keskustasta maksaa noin 10 euroa. Taksimatkan hinta kannattaa sopia kuljettajan kanssa etukäteen, koska kuljettajat eivät käyttäneet aina taksamittaria.