Kreikka, Puutarhamatkailu ulkomailla

Puutarhamatkailijan keväinen Korfu ja Ateena

Terveiset keväiseltä ja aurinkoiselta Korfulta sekä Ateenasta!

Kerron tässä jutussa lyhyesti puutarhapainotteisen matkan kohokohdat ja myöhemmin kirjoitan yksityiskohtaisempia juttuja mielenkiintoisemmista puutarhakohteista.

Matkustin Korfulle viime viikolla nähdäkseni visterian eli sinisateen kukinnan. Visteria on suosikkiköynökseni ja tiesin, että Korfulla kasvava paljon visteriaa.

Visterian paras kukinta oli ollut edellisellä viikolla, mutta kukkivia visterioita oli lähes kaikissa pikkukylissä ympäri Korfua.

visteria

Itävallan keisarinna Sissin Achilleion-palatsi on Korfun tärkeimpiä nähtävyyksiä. Palatsin puutarhan kohokohtia olivat mm. orkideat.

orkideat Achilleionissa

Mon Repos oli aikaisemmin Kreikan kuninkaallisten kesähuvila, mutta nykyisin sen puutarha on päässyt villiintymään huonoon kuntoon. Mon Reposin laajalla puistoalueella on useita vanhoja rakennuksia.

Mon Repon ranta

Mon Reposin huvilan kivinen laituri

Englantilaisten vanhalla hautausmaalla oli kauniita vanhoja hautakiviä 1800-luvulta alkaen sekä erilaista villiintynyttä kasvillisuutta.

Englantilainen hautausmaa

Vuokrasimme auton päiväksi ja kävimme ajamassa Korfun pikkukylissä. Matkan varrella näkyi paljon kauniisti kukkivia puita ja visteriapergoloita.

saarikierros-kukkivat puut

Ateenan keskustassa on enemmän historiallista nähtävää kuin puutarhoja. Kansallispuutarha ei ole enää parhaassa kunnossa, mutta keskustassa sijaitsevassa puutarhassa oli mukava kävellä rauhallisessa ympäristössä.

Kansallispuisto

Kansallispuutarhan pitkä ruusupergola

Akropoliksen rinteillä ja muualla historiallisilla nähtävyyksillä kasvoi paljon punaisia unikoita.

unikot

Kreikkalaiset vaikuttavat olevan kukkien ystäviä kukkakauppojen määrän ja laadukkaan tarjonnan perusteella.

Kukkakaupat

Löysimme sattumalta Ateenan kaupungintalon aukiolla keväällä järjestettävän kukkamarkkinat.

Kaupungintalon kukkatori

4 Comments

 1. Sinisateen kukinta on kyllä upea! Tuntuu hassulta, kun Ranskassakin sinisateet kukkivat kilpaa kotoisten syreenien ja niin eksoottisten juudastenpuiden kanssa. Kevät on niin kaunista aikaa 🙂

  On varmasti ollut antoisa matka. Mielenkiinnolla odotan jatkopostauksiasi sieltä!

  Tykkää

  • Visteria hurmasi täydellisesti Korfulla sekä kauneudellaan että tuoksullaan. Tuntui hassulta, kun korfulaiset eivät noteeranneet sen kukintaa ollenkaan. Ainoastaan Sissin palatsissa muutkin turistit olivat innoissaan kukinnasta.

   Kiva kun kommentoit tätä juttua, koska aioin pyytää sinulta apua. Seuraavissa postauksissa on kuvia kukkivista puista ja pensaista, joita en tunnistanut. Olisi kiva, jos tunnet ko. puita tai pensaita ja kertoisit minulle mitä ne ovat 🙂 🙂

   Tykkää

   • Ei se minun kasvi- ja puutuntemukseni niin häävi ole, mutta katsotaan, josko mitä tunnistan 🙂

    Tykkää

   • Kiitos jo etukäteen avusta 🙂
    Unohdin ottaa matkalle mukaan lomakasvio-kirjani. Sieltä voisi löytyä jotain, kunhan ehtisin tutkia puutarhakiireiltäni.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.