Islanti, Puutarhamatkailu ulkomailla

Reykjavikin kasvitieteellinen puutarha

Kävin huhtikuun alkupuolella vajaan viikon matkan Islannissa. Kun etsin ennen matkaa tietoja mielenkiintoisista puutarhoista Reykjavikissa, niin tietoa oli vaikea löytää. Löysin Reykjavikista kasvitieteellisen puutarhan sekä maininnan parista muusta puutarhasta. Islanti ei ole puutarhamatkailijan unelmakohde, ellei mukaan lueta Islannin erikoista luontoa ja upeita luonnon nähtävyyksiä.

Islannin sää on erittäin vaihteleva. Sää saattaa muuttua täysin toisenlaiseksi muutamassa minuutissa. Huhtikuu oli varhaiskevättä, joskin pari erittäin kylmää päivää sattui matkan aikana. Päivällä ei ollut pakkasta paria astetta enempää, mutta kun tuulee jopa 20 m/s mereltä, niin tuuli tekee sään jäätävän kylmäksi.

Lähdimme kasvitieteelliseen puutarhaan aurinkoisessa ja keväisessä säässä. Kun olimme perillä puutarhaassa reilun puolen tunnin kuluttua, niin satoi suuria lumihiutaleita. Kävin kuitenkin kiertämässä kasvitieteellisen puutarhan pikaisesti lumisateessa.

Kasvitieteellisen puutarhan kartta

Kasvitieteellisen puutarhan kartta

Kasvitieteellisessä puutarhassa on kahdeksan erilaista kasvillisuusaluetta ja 5000 eri kasvilajia.

Ylimmässä kuvassa on islantilaisen kasvillisuuden alue. Alla olevassa kuvassa on perenna-alue.

perennat

Ruusut kasvavat huvimajan edustalla. Huvimajan vieressä on kahvio, mutta en päässyt käymään siellä, koska kahviossa oli yksityinen juhlatilaisuus.

huvimaja

Ainoastaan krookukset olivat aloittamassa kukintaansa.

krookukset

Lapset tekivät lumiukkoa puutarhassa.

lumiukko

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Laugardalurin kaupunginosassa noin 4 kilometriä Reykjavikin keskustasta. Kävimme puutarhassa vuokra-autolla, mutta puutarhaan pääsee myös bussilla keskustasta. Puutarhaan ei ole pääsymaksua.

 

Islannin matkan muut jutut: