Muut

Puutarhaideoita ja unelmia Kevätmessuilta

Kävin tutustumassa Helsingin Kevätmessuihin heti avajaispäivänä. Hain kevätmessuilta uusia puutarhaideoita, kävin kuuntelemassa pari luentoa ja katsomassa kukkasidontanäytöksiä.

Puutarhaideat

Olen jo pitkään suunnitellut maitokärryjen hankkimista, koska niillä on kätevämpi kuljettaa isoja tavaroita kuin kottikärryillä. Ylimmästä kuvasta sain idean, että voisin käyttää maitokärryjä myös kukkaruukkuasetelmissa.

Mökillä on jo yksi riippumatto ripustettuna koivuihin, mutta haluaisin isomman ja leppoisamman riippumaton telineineen kärhöpaviljonkiin, jotta voisin ihailla kärhöjen kukintaa samalla kun lepään pihatöiden välissä riippumatossa.

Riippumatto

Japanin matkalla näin syksyllä kukkivia kirsikkapuita ja ihastuin kirsikankukkiin. Tämän japaninkirsikkapuun (Kanzan) haluaisin istuttaa pihalleni pilvikirsikan seuraksi.

japaninkirsikka

Japanissa on tapana suojata puupionit riisipaperista tehdyillä aurinkovarjoilla, jotta kukat eivät haalistu suorassa auringonvalossa. Sain japanilaisten pionivarjoista idean laittaa ensi kesänä vähintään kauneimpien kerrottujen pionien suojaksi sateenvarjoja, jotta raskaan pionin kukat eivät lakoa vesisateessa. Messuilla oli myytävänä kukkakuvioisia sateenvarjoja, mutta valitettavasti pionikuvioisia ei ollut myytävänä. Kauniit sateenvarjot antoivat kuitenkin intoa jalostaa pionien suojausideaa eteenpäin.

kukkakuvioiset sateenvarjot

Siirtolavoista oli askarreltu messuille pari hauskaa yrttitelinettä. Aion käyttää tätä ideaa mökillä ja tehdä siirtolavoista kukka- tai yrttitelineitä ”kreikkalaisen tavernan” yhteyteen.  Maalaan siirtolavat sini-valkoisiksi, jotta ne sopivat kreikkalaiseen tunnelmaan.

yrttihylly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korituoli on verhottu hauskannäköiseksi värikkäillä matonkuteilla ym. materiaaleilla. Tämä on kätevä tapa uudistaa vanhat korituolit, joista on katkeillut rottinkiosia. Näin värikkäästi en koristelisi tuolia, vaan käyttäisin lempivärejäni eli sinistä ja valkoista.

korituoli

Jos asuisin hyttysalueella, niin voisin tehdä mökille tämän romanttisen hyttyssuojan. Se on tehty ylösalaisin ripustetusta pyykinkuivaustelineestä, ohuet kankaat on ripustettu pyykkipojilla ja pyykkitelineen koristeeksi on laitettu tekokukkia ja valosarja.

huvimaja

Puutarhaunelmat

Seuraavat kuvat liittyvät puutarhaunelmiin, jotka olisi mukava saada, jos rahaa olisi käytettävissä rajattomasti ja tontin koko tai käytettävissä oleva vapaa-aika eivät rajoittaisi hankintoja.

Haluaisin vähintään 20 neliön kokoisen, korkean kasvihuoneen, jossa kasvattaisin mm. viiniköynöksiä, sinisadetta sekä jonkin verran myös hyötykasveja. Kasvien lisäksi sinne pitäisi sopia myös pöytä ja tuolit kesäisiä juhlia varten.

kasvihuone

Haluaisin rannalle suurikokoisen laiturin, johon mahtuisi iso pöytä, tuolit ja lepotuoleja sekä vesijetin, jolla voisin ajella järvellä hellepäivinä.

vesijetti ja laituri

Laiturirantaan voisin laittaa tällaiset hienot tunnelmavalot hämärien syyskesän iltojen iloksi.

tunnelmavalot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haluaisin korvata tonttia reunustavat vanhat orapihlaja-aidat hienoilla rauta-aidoilla.

rauta-aita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevätpuutarhamessuja 2015 koskevat muut jutut: