Puutarhamatkailu ulkomailla, Saksa

Berliinin kamelia- ja atsaleanäyttely

Maaliskuun puolessa välissä Berliinin ulkopuutarhoissa ei ole vielä kovinkaan paljon näkemistä, mutta Berliinin kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneessa oli upea kamelia- ja atsaleanäyttely.

Kasvihuoneessa ”N” on pysyvä kamelianäyttely. Samaan huoneeseen tuodaan alkuvuodesta myös kukkivia atsaleoja ja esikoita.

Kameliat kukkivat tammikuusta huhtikuulle. Maaliskuun puolessa välissä oli parhain kamelioiden ja atsaleojen kukinta-aika.

yleisnakyma kasvihuoneesta

Kameliat kasvavat kasvihuoneen keskiosassa, kasvihuoneen sivuille oli tuotu atsaleoja ruukuissa.

Tämä oli upein kamelianäyttely, missä olen koskaan käynyt. Kamelioissa oli runsaasti kukkia. Kukkanuppujakin oli vielä paljon jäljellä, joten kukinta jatkuu kauniina vielä muutaman viikon.

kameliat

Kamelian eriväriset kukat hurmasivat kauneudellaan.

Kameliat

Atsaleoja oli näyttelyssä lukumääräisesti enemmän kuin kamelioita, samoin kuin erivärisiä atsalealajikkeita.

Atsaleat jäivät osaltani näyttelyssä vähän sivurooliin, koska niitä näkee useammin kasvitieteellisissä puutarhoissa kukkivina kuin kamelioita.

atsaleat

Pidin erityisesti kaksivärisistä valko-vaaleanpunaisista kukista, joskin kaikki atsalean kukat ovat kauniita. Atsaleojen joukkoon sijoitetut esikot antoivat mukavaa vaihtelua istutuksiin.

atsaleakollaasi

Käynti kamelia- ja atsaleanäyttelyssä oli Berliinin matkani parasta antia.

Jos Berliinissä käy maalis-huhtikuussa, niin näyttelyssä kannattaa ehdottomasti vierailla. Koska näyttely on suosittu myös berliiniläisten keskuudessa, niin näyttelyssä kannattaa käydä mieluummin arkipäivänä kuin viikonlopuna.

Berliinin kasvitieteellisen puutarhan jutussa on kerrottu, miten puutarhaan pääsee parhaiten julkisilla kulkuneuvoilla.

2 Comments

  1. Hei, kiitos vierailusta blogissani ja kiva jos löysit uuden vinkin vaikka tunnut käyneen kaikkialla 🙂 Voi luoja kuinka makeissa paikoissa olet vieraillut, meidän pitäis päästä yhdessä puutarhamatkaileen.

    Tykkää

    • Mukavaa löytää uusia puutarhamatkailun hengenheimolaisia blogien välityksellä 🙂 ja tehdä ensin virtuaalimatkoja blogisi hienojen valokuvien avulla.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.