Japani, Puutarhamatkailu ulkomailla

Hanasaki puutarhan ruusufestivaalit

Yksi Japanin matkan iloisimpia yllätyksiä oli englantilaisen David Austin ruusufestivaalin löytäminen, kun etsin Osakan alueen tapahtumia.

Hanasaki puutarha on David Austin ruusujen virallinen edustaja Japanissa. Hanasaki on yksi maailman laajimpia David Austin ruusutarhoja. Siellä kasvaa noin 3000 ruusua.

Ruusut kukkivat Japanissa kaksi kertaa vuodessa: pääkukinta-aika on touko-kesäkuussa ja toinen kukinta-aika on loka-marraskuussa.

Syksyn ruusufestivaalit järjestetään Hanasaki puutarhassa joka toinen vuosi.

Hanasaki Farm

Kuvassa näkyy noin puolet Hanasakin ruusutilasta

Kävimme puutarhassa ruusufestivaalien viimeisenä päivänä, jolloin ruusujen kukinta oli jo selvästi vähentynyt, mutta ruusutarhassa oli vielä paljon nähtävää.

Festivaaleilla järjestettiin puutarhakierroksia ja ruusuasiantuntijoiden luentoja. Tutustuimme ruusutarhaan omin päin, koska kaikki festivaalitapahtumat järjestettiin vain japanin kielellä.

Ruusut oli istutettu puutarhaan kauniisti ja siististi leikattujen matalien pensasaitojen rajaamien alueiden sisään.

Hanasaki Farm

Köynösruusuilla oli kauniit metalliset köynöstuet.

Hanasaki farm

Ruusutarhassa oli ajateltu kaikkien perheenjäsenten viihtyvyyttä. Puutarhassa oli pari katosta, joissa saattoi käydä syömässä eväitä tai ottamassa päivätorkut, kuten aikaerosta väsynyt mieheni teki. Lasten iloksi oli lampi, johon oli istutettu karppeja. Lapset katselivat mielellään värikkäitä karppeja ja ruokkivat niitä.

Puutarhan yhteydessä olevassa myymälässä myytiin erilaisia David Austin ruusuja. Myymälässä oli pieni valikoima ruusuaiheisia lahjatavaroita kuten kalentereita, postikortteja, lautasliinoja ja koriste-esineitä.

Ostin matkamuistoksi vuoden 2015 David Austin ruusukalenterin ja ruusun tuoksuisia kortteja.

Hanasaki Farm Shop

Hanasaki puutarha sijaitsee Hatashirossa, noin tunnin junamatkan päässä Osakan keskustasta etelään. Osakasta menee monen junayhtiön junia Hatashiroon. Valitsimme Japan Rail Hanwa Line Rapid Service -junayhteyden Osakan päärautatieasemalta Izumisunakawan asemalle, koska junaa ei tarvinnut vaihtaa kertaakaan. Osa junavaunuista meni Kansain lentoasemalle ja osa Wakayamaan, joten junaan mennessä piti valita vaunu, jonka pääteasema oli Wakayama.

Izumisunakawan asemalta menimme taksilla muutaman kilometrin matkan puutarhaan, joka sijaitsee japanilaisittain harvaan asutulla maaseudulla. Puutarhamyymälän myyjä tilasi meille ystävällisesti taksin takaisin juna-asemalle.

ruusukollaasi

Ruusut eivät kuulu perinteiseen japanilaiseen puutarhaan, joten oletin näkeväni ruusuja vain vähän Japanin matkalla. Odotukseni piti paikkansa muiden puutarhojen osalta. Ruusuja kasvaa lähinnä kasvitieteellisissä puutarhoissa ja harvoissa eurooppalaistyylisissä puutarhoissa, mutta ei lainkaan perinteisissä japanilaisissa puutarhoissa. Hanasakin ruusufestivaalin ansiosta Japanin puutarhakohteisiin tuli mukavaa vaihtelua ruusujen ansiosta.

Tässä YouTube-videossa on kuvattu Hanasaki puutarhan ruusujen kukintaa.

Seuraavat ruusufestivaalit järjestetään Hanasakin puutarhassa ruusujen pääkukinta-aikana  16.5.2015 – 7.6.2015.

5 Comments

 1. Olipa mahtavaa, että osuit paikalle festivaalien aikaan! Ruusuja ei japanilaispuutarhoissa tosiaan juurikaan näy, niitä varten tuntuu olevan ihan omat puutarhansa.

  Blogissani on sinulle haaste, jos innostut!

  Liked by 1 henkilö

 2. Ihana ruusutarha! Täältähän saa mukavasti tietoa puutarhamatkailusta. Kävin juuri viikon matkalla Tokiossa. Aika ei ollut paras mahdollinen puutarhamatkailulle, koska oli alkukevät. Muutamia kirsikkapuita oli tosin jo kukassa. Suunnittelen lähteväni ensi vuonna Japaniin matkalle, jossa tutustuisin maan puutarhoihin paremmin. Kiitos näistä vinkeistä mitä täältä löytyy :).

  Liked by 1 henkilö

  • Japanissa on paljon upeita puutarhoja myös perinteisten japanilaisten puutarhojen sijasta. Eilen löysin yhdestä blogista vinkin, että Japaniin on tehty kopio Claude Monetin Givernyn puutarhasta ja tehty sinne kukka- ja vesipuutarhan lisäksi kolmas Monetin tyylinen puutarha Välimeren kasveista. Siellä olisi mielenkiintoista käydä ja nähdä miten aidoksi puutarha on saatu ja millainen Välimeren puutarha on.

   http://www.kjmonet.jp/english.html

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.