Puutarhani

Hyvän tuulen pionituet

Monta kuukautta kestänyt pionitukiprojekti on vihdoinkin tuottanut tulosta ja sain valmiiksi tällä viikolla ensimmäiset pionituet.

Aikaisemmassa postauksessa kerroin jo hevosenkenkien hankkimisen vaikeudesta sekä miten tein aluksi hevosenkengistä ja heinäseipäistä köynöstuen.

Nimesin pionituen hyvän tuulen pionitueksi, koska minua alkaa hymyilyttää, kun katson hitsausjälkeä. Hitsausjälki on röpelöinen ja mutkainen eli selvästi aloittelijan tekemä. Kukaan ei hitsausjäljen nähtyään epäile, että opettaja on auttanut minua kurssilla pionitukien tekemisessä.

Metallityökurssilla miehillä näyttää olevan paljon suurempi kynnys näyttää muille olevansa aloittelija. Muutama tänä syksynä kurssin aloittanut mies on pyytänyt opettajaa hitsaamaan heidän puolestaan. Minä olen hitsannut alusta saakka kaiken itse – hitsaamalla ja virheitä tekemällä oppii parhaiten.

Jätän tuet ruosteiseksi, koska minulla ei ole maalaamiseen sopivia tiloja. Kun tuet ruostuvat ulkona tasaisen ruskeiksi, niin ne ovat luonnollisen näköisiä pionien joukossa.

Olen tehnyt neljänlaisia hevosenkenkäkukkia. Viisi- ja kuusikenkäiset tuet on tarkoitettu pionitueksi. ”Neliapilaa” voi käyttää nuoren pionin tukena tai muurikkapannun alustana. ”Kolmiapila” toimii esim. pannunalustana.

pionitukimallit

Lisätty 11.3.2015
Alla olevassa kuvassa on metallityökurssin hitsauskone sekä yhden pionituen teko työn alla.

hitsauskone