Puutarhani

Kevät tulee aikaisin tänä vuonna?

Kevään tulo on edennyt tänä vuonna poikkeuksellisen nopeasti. Lumi on sulanut lähes kokonaan nurmikolta. Järvi on jäässä, mutta jäät taitavat olla jo melko heikot. Yksi hurjapää oli aamupäivällä pilkkimässä järvellä, mutta muuten ulkoilijoita ja hiihtäjiä ei ole näkynyt järvellä enää pariin viikkoon.

helmihyasintit

Helmihyasintit ovat kasvaneet lumen alta paljastuneista kohdista jo jonkin aikaa. Jänikset käyvät syömässä lintulaudalta pudonneita siemeniä ja samalla kertaa maistavat helmihyasinttien varsia. Kaunokainen kasvaa helmihyasintin vieressä.

päivänliljat

Päivänliljat ja narsissit ovat lähteneet kasvuun aurinkoisessa paikassa.

mahonia

Mahoniassa on kukkanuppuja.

savusauna

Myöhään syksyllä loppualennusmyynneistä ostetut hortensiat, ruusut ja kärhöt sekä oliivipuu talvehtivat savusaunan pesuhuoneessa. Savusaunaassa talvehtivat myös ruukkuihin istutetut sipulikukat. Hortensiat, ruusut ja kärhöt  ovat lähteneet kasvuun jo liian aikaisin. Kaikki savusaunassa talvehtivat kasvit näyttävät selviytyvän talvesta hyvin.

Koko talvi on ollut enimmäkseen harmaa ja pilvinen, eikä aurinko ole näyttäytynyt pitkään aikaan. Ulkona oli äsken pilvistä, tuulista ja viileää. Kunhan aurinko alkaa paistamaan, niin tulee kunnon keväinen fiilis ja tekee mieli aloittaa jo kevään pihatyöt.